Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liziiii

jak nauczyc 5 miesieczne dziecko jesc nowe posilki -pomozcie

Polecane posty

Gość liziiii

czesc mam 5 miesieczna coreczke jest na sztucznym mleku, probuje wprowadzac nowe posilki jablko marchewke taka gerbera podaje to lyzeczka ale mala wypycha wszystko jezykiem na zewnatrz, jak wkladam lyzeczke to nawet otwiera buzie ciapcia cos krzywi sie troche i wszystko spowrotem jezykiem wywala na sliniak, co robie zle? jak mam ja nauczyc ze to trzeba polknac pomozcie mi prosze napiszcie jak to bylo u was jak nauczylyscie swoje dziciaczki zjadac lyzeczka dzieki wielkie

Witam;) Mój synek ma 4 miesiące i zjada już marchwekę i jabłko. On rusza języczkiem do przodu i do tyłu ale widzę, że połyka. to co wypcha z buźki zbieram na łyżeczkę i daję mu. Z tym, że on się nie krzywi tylko jeszcze trzyma moją rękę żebym mu nie zabrała! Dodam, że ja troszkę podgrzewam, bo cieplejsze lepiej chyba dzieciaczkom smakuje, może ty także spróbuj troszkę podgrzać??

Czasem warto tez zrobic samemu takie jablko czy marchewke ... :) moj maluch pierwsze jablko zjadal wlasnie takie jabluszko .. i marchewke :) powodzenia .. 🖐️

Gość liziiii
dzieki dziewczyny ja tez zbieram to co wypluje i jeszcze raz daje do buzi ale ona caly czas tak robi, bede probowac dalej ale to juz 2 tydodnie jak probuje i sytuaqcja sie nie poprawia pozdrawiam moze jeszcze jakies mamy mi cos podpowiedza

A próbowałaś dac jej jabłko także z gerbera?? Bo mój szkrab bardzo polubił jabłko;)

zdaje sie ze po prostu taki maluch nie zna techniki jedzenia:) ale wszystko przyjdzie z czasem , dlatego cierpliwosci mamusie:) przeszlam przez to dwa razy starsze dziecko nawet z butelki nie umialo pic...:) ale nauczylam:)

Gość kolikoli
ja tez ucze dziecko jesc nowe rzeczy i tez nie chce jesc co robic piszcie doswiadczone mamy

twoje dziecko musi sie przede wszystkim nauczyc transportowac jedzenie we wlasciwym kierunku. Po jakims czasie pojmie to i bedzie jesc. Na poczatku wszystkie maluchy wypychaja jedzenie na zewnatrz i to niekoniecznie dlatego, ze im ta marchewka nie smakuje, tylko dlatego, ze jeszcze nie potrafia zuc. Powodzenia i cierpliwosci!

nie wiem ile ray próbowałać ale maluch się przyzwyczai i sam połknie nie jesteś w stanie go tego nauczyć początki są trudne zobacz i inne rzeczy mu smakują: np jabuszko, albo jabłko z marchewką

Jak moja mala nie chciala jesc warzyw a juz potrafila, to dawalam jej na przemian - lyzeczke z warzywami, lyzeczke z owocami. No i czasem musi popijac, bo inaczej tez je tylko troszeczke. Ja tez sie strasznie martwilam, ze ona nigdy nie bedzie normalnie jesc, ale teraz to juz nie mamy problemow. Je wszystko, co jej dam. Jak jej cos nowego nie smakuje, to mieszam to z czyms, co juz zna. Przechodzilismy przez wszystkie wariacje, hihi. Pieknie to nie wygladalo, ale pomagalo!

Lizzi, spróbuj nowe smaki (moja córka też za nic nie zje jabłka Grebera a Dynię Hippa wsuwa aż miło) jeśli nie będzie chciała dalej jeść gęstych posiłków spróbuj dodać do nich mleko, które pije na co dzień, wtedy smak będzie dla niej bardziej znajomy.

Gość liziii
dzieki kochane za podpowiedzi probuje, dzis jadla slodkiego ziemniaka z gerbera i musze powiedziec ze widzialam jak 2 razy polknela co nieco moze za jakis czas sie nauczy, nie mam dostepu do polskich hippa produktow nie mieszkam obecnie w Polsce, pozdrawiam

Hallo .. ale hip.. jest dostepny w Anglii Niemczech Wloszech .. i krajach Europy widzialam go tez w USA .. to nie jest tylko polski produkt ..zreszta ..testowanie ... raczej...nic innego nie pozostanie ...

Koniecznie musisz kupić poradnik. Jest tam cały schemat żywienia niemowląt. Mamy również propozycję posiłków dla naszego dzieciątka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.