Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derka

przeczytaj to

Polecane posty

Gość derka

Oddam gratis kino domowe" - ogłoszenie takiej tre¶ci kielczanka Małgorzata Kosierkiewicz przeczytała kilka dni temu - Zadzwoniłam pod podany numer komórkowy. Był to abonent Ery. Mężczyzna powiedział, że zaraz podejdzie do telefonu osoba, która zamie¶ciła ogłoszenie - opowiada czytelniczka. Pani Małgorzata czekała blisko kwadrans. - W końcu się rozł±czyłam - mówi. Sprawdzili¶my kilka podobnych ogłoszeń. Pod numerem telefonu z anonsu "oddam gratis telewizor 29 cali, kolorowy, z powodu wyjazdu" sygnał długo był zajęty. W końcu się udało. - Proszę poczekać, zaraz kto¶ podejdzie do telefonu - stwierdził miły kobiecy głos. Czekali¶my kilkana¶cie minut, do telefonu nikt nie podszedł. Podobnie było z ogłoszeniem "oddam gratis meble skórzane". Takie ogłoszenia to skutek usługi "Bonus", któr± wprowadziła spółka PTC, operator sieci Era, Tak Tak i Heyah. Je¶li dzwonisz do abonenta której¶ z tych sieci, za każde dwie minuty poł±czenia twój rozmówca otrzymuje darmow± minutę. Policja mówi, że naci±gacze s± bezkarni. Pokrzywdzony musiałaby udowodnić, że ta osoba nie posiada danej rzeczy z ogłoszenia. A to jest niezwykle trudne. Zdaniem policjantów nie można mieć pretensji do operatora. - Tworz±c tak± usługę, Era chciała po prostu zachęcić do korzystania z tej sieci komórki

Gość no dobra.....
a to pomyslaowe mendy:P

Wow! Czego to ludzie nie wymyślą! A z drugiej strony, czy tak trudno się domyśleć że takie ogłoszenie to podejrzana sprawa? I do tego wisieć 15 minut na kablu? Ja bym się nie dała złapać na taki tani chwyt. Prędzej bym zrozumiała przy akcjach typu \"oddam za darmo starą lodówkę\" czy coś takiego, bo takei rzeczy są wiarygodniejsze.

Gość Krrakrra
Polak potrafi :-) jestem dumna z mojej nacji ;-)

Gość wiwicja
dzięki za ostrzeżenie!!

Gość MRRDG88N
w życiu nie czekałabym kilkunastu minut,po dwóch-trzech bym sie rozłączyła

Gość kik*
Dobra pułapka na pazerne bestie.:P W zyciu by mi taki pomysł na naciąganie do łba nie przyszedł.:D

Gość za głupotę się płaci
:O

Gość kajtek222
pLUS też to ,ma?