Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arbuzik

JASMIN A TYCJE-JESTEM PRZERAZONA-A MOZE TO COS INNEGO?

Polecane posty

Gość arbuzik

-------------------------------------------------------------------------------- Generalnie zawsze mialam sklonnosci do tycja ale sie trzymalam...Przez kilka ostatnich lat wazylam 58 kg przy 168 kg. Trzy miesiace temu zaczelam brac jasmin (teraz koncze 3 opakowanie) i jestem przerazona-od tej pory moja waga wzrosla do 65kg - przy czym kiedy strzalka wskazywala 62 przeszlam na dite 1200 kcal - i co? I to, ze waze 65 kg. JESTEM PRZERAZONA! Innym faktem jest,ze rok temu lekarz odtswil mi euthyrox pozniej letrox (bralam ze wzgledu na guzki na tarczycy, Rok temu TSH mialam = 0.32 czyli dolna granica-czyli tendencja do Nadzcynnosci- wiec skad tycje?) juz sama nie wiem co mam robic gdzie isc? Jak bylam u endokrynologa zbagatelizowal moja sprawe (nie robiac nawet badan) mowiac ze wymyslam i mam mniej jesc- ale ja naprawde jej malo!!!!!!!!! A moze ja w ciazy jestem. Moze zanim zaczelam brac 3 opakowanie, mimo krwawienia bylam w ciazy....Czy w takim wypadku w przerwie w braniu tabletek 2 razy pod rzad wystepowaloby krwawienie? PROSZE O RADY BO JUZ NIE WIEM CO MAM MYSLEC...

Gość 19tkaaa
zrob sobie test czy w ciazy nie jestes.. zobacz co mowia na temat yasmin.. idz do lekarza tak czy siak.. sprubuj zmienic tabletki na inne..

brałam yasmin z 10 miesiecy - przed ich zaczeciem brałam inne tebletki, ale wazylam 55kg. Po zaczeciu yasmin waga momentalnie podskoczyla 59-60, a ponoc miała waga w gore nie isc. Dodatkowo areobik i nic waga dalej ta sama, jedzenie ilosciowo tez zmniejszylam i nic. Czulam sie zle, nic mi sie nie chcialo ... daltego kategorycznie skonczylam z yasmin i nigdy wiecej zadnych nowosci ( podobniemialam z jeanina przy niej przytylam a wrecz spuchlam esp na twarzy). najlepsza była dla mnie diana. Teraz od tyg biore harmonet i wrocila mi chec do zycia :) waga jeszcze nie drgnela, ale mam nadzieje ze troszke mi zejdzie w dol :) A co do tarczycy wlasnie mialam robine ostatnio badania tego hormonu i w ciagu ostatnich dwuch lat mi spadla jego ilosc - teraz czeka mnie konsultacja u endokrynologa.

Gość pyytam
po co sie faszerowac tabletkami

Gość jak po co
ja dostalam diane 35 ze wzgl na bolesne i obfite miesiaczki,mam zaczac dopiero a juz sie boje jak czytam jakie daje objawy niepozadane,chocby tycie,buuuuu,ryczec mi sie chce,a gin nie ma zamiaru zmienic tabsow,bo jedynie one moga mnie wyleczyc,:(