Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpiecznie

Nystatyna w ciąży

Polecane posty

Gość bezpiecznie

Czy bezpieczne jest jej uzywanie w 8 tygodniu ciąży? Wszystko wyglada jak objawy poprzednie, przed ciaza i wtedy dostalam wlasnie nystatyne, jeszcze ja mam. Tylko czy moge sobie zaaplikowac, bo w ulotce nic nie pisze. Chwilowo nie moge isc do swojej lekarki, bo nie jestem w Polsce.

Ja jej używałam w ciąży i to bardziej zaawasowanej, ale lekarz najpierw polecił aphtin a gdy nie pomógł dopiero nystatynę. Może zadzwoń do lekarki.

Gość brałam Nystatynę w ciąży
Dość długo, niestety, a mój lekarz twierdził, że jest to jedyny naprawde bezpieczny dla dziecka lek przeciwgrzybiczy. Miał rację, bo dziecko urodziłam duże i zdrowe :)

Gość niedługo urodzę
jestem w 35tc i moja lekarka poleciła mi żebym raz na kilka dni stosowała nystatynę tak na wszelki wypadek by nic się nie przyplątało - drogi rodne muszą być czyściutkie dla rodzącego się maluszka. ja brałam ją szczególnie po pobycie na basenie. wszystkie badania i wyniki mam "cacy" i za miesiąc rodzę. pozdrawiam KOCHAM SWOJĄ DZIDZIĘ!!! :)

ja tez bralam. u mnie za bardzo nie pomogla ale na pewno nie zaszkodzila. pytalam wielu lekarzuy i kazdy mowil ze nystatyna w ciazy jest bezpieczna.

Gość mamusiakubusia
ja podawalam mojemu dziecku nystatyne na grzybek w buzi jak mialo miesiąc wiec nei sądze zeby zaszkodzila kobietom w ciąży

Gość bezpiecznie
Wielkie dzieki, zaczne ja brac zanim sie pogorszy. Wzielam sie tez za jogurty i kefiry, chociaz latwo to nie przychodzi bo mam teraz okres niecheci do takich plynnych, mdlych rzeczy.

Gość miśka1009
jest zupełnie bezpieczna ja też brałam i mi bardzo pomogła !!

Gość Edyta...
czesc! na poczatku ciazy lekarz gin przepisał mi nystatyne. aktualnie jestem w 24 tyg ciazy i nadal mam stan zapalny dostałam od lekarza inny lek lecz o wiele drozszy czy moge bezpiecznie nadal stosowac nystatyne??

Gość nystatyna
ja tez jestem w 24 tygodniu i lekarz mi ją przepisał, ponieważ w ciąży lubią się "przyplątać drożdżaki" Jest bezpieczna w ciąży pozdr.

Gość gość
Hej mi również lekarz przepisał Nystatyne na początku ciąży. Powiedział ze jest bezpieczna ufam mu moim zdaniem te świetny specjalista, dodatkowa smaruje sie kremem crotlimazolum