Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca niewiedząca

do użytkowników orange-proszę o odpowiedz

Polecane posty

Mam pytanie do osób, które korzystają z orange. Gdy sprawdzam stan konta *500 mowi mi ,ile zostało na koncie i ze za iles tam dni strace mozliwosc wyknoywania połączen. A pozniej informacja, ze (w moim wypadku) przez 178 dni moge odbierac rozmowy!! co to znaczy? Dlaczego jeszcze tylko 178? co sie stanie po tych 178 dniach? Nie bede mogla odbierac rozmów? Dlaczego?? bardzo proszę o odpowiedz. pozdrawiam

jeżeli w ciągu tych 178 dni nie doładujesz konta to stracisz możliwość wykonywania połączeń - no chyba, że wygadasz kasę wcześniej to wcześniej stracisz tę możliwość:O:O:O

nie rozumiem. Przeciez mniej więcej co 2 tygodnie doładowywuje sobie konto. Zresztą po doładowaniu mam miesiąc czasu, zeby doładowac, bo mi mowi,ze utrace mozliwosc wykonywania połączen. Wiec regularnie co jakies 2-3 tygodnie to konto uzupelniam, i znowu mam 30 dni czasu. A jest jeszcze ta dodatkowa informacja, ze za 178 dni strace mozliwosc odbierania połączen. o co w tym chodzi, ktos wie>?

ups :O - to znaczy, że jeżeli jeżeli w ciągu tych 178 dni nie doładujesz konta to stracisz możliwość odbierania rozmów :O

Jesli w ciagu 178 dni nie doładujesz konta (za sume minimum 25 zl!) to nikt sie do ciebie nie dodzwoni anie nie odbierzesz sms.

no dobra chodzi o to, że jeżeli doładujesz sobie konto, to możesz za tą kasę rozmawiać - Ty dzwonisz, a jeżeli konto masz puste to możesz tylko odbierać rozmowy - przez te 178 dni - pomimo tego, że sama nie możesz dzwonić :O:O:O

Gość sowa gwałcicielka
jak w ciągu miesiąca nie doladujesz , to nie będziesz mogla dzwonic ani wysyłać smsów (mimo że masz wystarczająco dużo na karcie - po prostu przepadnie) - ale INNI będą mogli siędo ciebie dodzwonic i przysyłać smsy; natomiast za 178 dni stracisz i tęmozliwość - ktoś będzie chciał do ciebie zadzwonić , a nie będzie mógł. Jeśli kupisz sobie droższą kartę , to nie będziesz musiala tak czesto doladowywać , bpo już choćby na 50-złotowej termin kolejnego doładowania jest 3 miesiace - nie miesiąc jak w przypadku 25-złotowej. Podejrzewam , że jak kupisz 100-złotową , to ten termin będzie jeszcze dłuższy

czyli mam rozumiec, ze jak na razie, mimo, ze nie bede miala nic na koncie, bede mogla odbierac rozmowy, i smsy,m a po uplywie tych 178 dni, jesli bede miala puste kontu, nie bede mogla ani dzwonic, ani odbierac smsow, ani rozmow, dopoki znów nie doładuję konta, i tak juz cały czas? Bo ja tak naprawde caly czas doladowywuje sobei konto za 25 zl, co 3 tyg.dziekuje za odpowiedz.

Gość buka poka
Zdaje się, że jeżeli nie doładujesz po tych 178 dniach to przepadnie ci aktywacja.

Gość buka poka
miało byc do tych 178 dni

ja zawsze doładowywuje konto sumą 25zl, co 3 tygodnie.. jest to na MIESIĄC, i mi mowi, za ile dni powinnam doładowac ponownie .np za 20 dni stracisz mozliwosc wykonywania połączen. a pozniej ta informacja dotyczaca 178 dni, ile mi zostało na odbieranie rozmów. wlasnie tak, jakby ta moja karta byla wazna tylko rok.

Gość sowa gwałcicielka
a dlaczego ? dlatego , że tak to byś jechała na tej karcie i jechała , nic nie dzwoniła , tylko odbierała telefony - jna jednej karcie całe .życia :P - a oni chcą, żeby ciągle karty dokupowywac , żeby interes się kręcił;

echhh, dziekuje za odpowiedzi:) . W erze kiedys mialam tak, ze jak kupilam karte za 20 zl, ona przedłuza.ła mi mozliwosc odbierania rozmow o miesiac. Gdy znowu doladowalam, przedłuzało mi o kolejny misiąc, czyli juz dwa miesiące, itd...Tutaj tak nie ma. Co miesiąc musze doladowac konto, a do tego ta liczba dni (178) bez wzgledu na to, ile razy i jak czesto doladuje konto, ciągle maleje

Gość sowa gwałcicielka
jakby karta ważna byla tylko rok , to za każdym dniem ta ilosć dni by się zmniejszała - a skoro za kazdym razem jest to 178 , to po prostu przez pół roku od doładowania można odbierać połączenia

wiesz co, chyba montewka ma rację :O :O:O - prawdopodobnie kupiłaś sobie starter ważny 1 rok , ja mam zawsze informację , że za 361 dni stracę możliwość......, ale ja mam POP-a lata całe :O:O:O przypomnij sobuie , od kiedy go masz i już będzie wszystko jasne :)

no ja rozumiem. Tylko ze w takim razie skoro ja ciągle doładowywuje konto, to ta liczba czasu na odbieranie rozmów powinna mi chyba rosnąc, a nie ciągle malec. mam wrazenie, ze po uplywie tych 178 dni, bede musiala kupic nową karte startową, z nowym numerem, zeby znowu miec 465 dni na odbieranie rozmow

pierwsza informacja jest za ile dni przepadna ci pieniazki z konta jezeli go nie doładujesz a druga te 178 dni - że ktos bedzie mógł do ciebie dzwonic (lecz ty juz do niego nie oddzwonisz) jezeli nie doładujesz konta i za 178 dni twój numer przepadnie

Gość sowa gwałcicielka
aaaaaaaa , to jednak maleje to chyba faktycznie jest taka roczna karta :P a jaką miałas kartę startową ?

przecież już ci wytłumaczyli, że masz określoną ilość dni na doładowanie konta, bo stracisz możliwość odbierania rozmów, co będzie się wiązać z koniecznością kupna nowego pakietu startowego. Co tu jeszcze wyjaśniać !?

365 dni:)

te okresy sie nie sumuja!!!!!! tylko jak doładujesz to od nowa sie licza na 25 znów możesz miesiac gadac i 3 miesiace odbierac połaczenia (czy ile tam jest napisane na karcie)

Gość sowa gwałcicielka
pierwsza rzecz : te terminy się nie dodają; jak dzis doładujesz za 25 zł i jutro znowu , to nie będziesz miała 60 dni , tylko 30 ; druga : czy zawsze po doładowaniu jest 178 dni , apotem maleje , ale po kolejnym doładowaniu znowu robi sie z tego 178 ? bo jak tak , to nie masz żadnej rocznej , tylko bezterminową

dziekuej za odpowiedzi..mam nadz.ze dobrze rozumiem. ja niezbyt sie orientuję w tych wszystkich sieciach, kartach, itd. Nie pamietam, jaką mialam kartte startową. Mam orange go.

pytająca niewiedząca - ale się rozpędziłaś z tymi dniami :) - ja mam zawsze możliwość odbierania rozmów przez 361 dni - właśnie przed chwilą sprawdzałam :)

dzisiaj jest 178 dni. Nawet jesli w tym momencie doładuje sobie konto kartą 25 zl, czy nawet 50 zl czy 100 złotych, to i tak jutro juz bede miala 178 dni na odbieranie rozmów

komunikat, jest dokladnie taki: Pozdostało ci 4 zł ,16 gr. Za 21 dni stracisz mozliwosc wykonywania połączeń. Pamiętaj o doładowaniu konta. Wciąz moŻESZ odbierac rozmowy przez 178 dni.

Gość sowa gwałcicielka
jak jutro będziesz miała 178 dni i 2 tygodnie temu też miałaś 178 dni po doładowaniu na odbieranie rozmów , to nie ma strachu; jakby to była karta roczna , to by ci mówił , że masz 154 i coraz mniej - a skoro liczba dni po doładnowaniu jest stała , to wszystko jest w porzadku

jeżeli zawsze masz ten komunikat, że za 178 dni....to znaczy, że coś za coś :O:O:O kupiłaś pewnie starter za 5 lub 9 zł - a więc tanio - w związku z tym masz krótszy czas na uzupełnianie konta - mój wówczas tani nie był :O:O:O

dziekuje bardzo za odpowiedzi i pomoc:) Juz rozumiem .Dziekuje bardzo i pozdrawiam