Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WesołaMałgorzatka

Czy faceto podobają sie obgryzione paznokcie???????

Polecane posty

Gość kasia2020
kup sobie PLYN PRZECIW OBGRYZANIU PAZNOKCI w aptece kosztuje okolo 5-6 zł, pomaluj paznokcie , i ma straszny smak, wiec po pierwszem srobowaniu napewno juz nie bedziesz obgryzać, stosuj z 2 tygodnie, malując paznokcie codzinnie rano, wieczorem

Gość idioci
powiem jedno: niektóre osoby w tym temacie nie wykazały się zbytnią inteligencją. bluzganie ludzi za obgryzanie, wyśmiewanie jakieś, głupia argumentacja podwyższa waszą samoocenę? no jakoś trzeba się pocieszać, macie rację. tylko może zastanówcie się nad przyczyną obgryzania paznokci: stres, może nerwica.Ci ludzie nie obgryzają dla zabawy, to ich rekacja na stres, zdenerwowanie. amen.

Gość musisz zająć czymś ręce
zastanów się kiedy obgryzasz, bo to są na pewno konkretne momenty, np podczas filmu wieczorem, po stresującym dniu... Wiem to jest bezwiedne i trudno się powstrzymać. moja rada - tak z tym walczę, oczywiście co jakiś czas przegrywam, ale coraz szybciej i atwiej mi zahodować piękne! paznokcie: po pierwsze - zafunduj sobie manikiur u kosmetyczki, albo sama porządnie zadbaj o pazurki, opiłuj co się da, powycinaj skórki - jak się obgryza, to one rosną niemiłosiernie, pomaluj odżywką w formie bezbarwnego lakieru, na to jakiś pastelowy jasny kolorek (to nic ze na razie są to smętne ogryzki, będą piękne. Skórki smaruj regularnie kremem - na noc wystarczy zwykły nivea. I każdą niedoskonałośc manikiuru poprawiaj od razu. Noś ze sobią pilniczek, patyczek do odsuwania skórek, ewentualnie radełko - zanim dojdziesz do ładu ze skórkami, bedzie Ci potrzebne, lakier. I dbaj i chuchaj na te pazurki. Kiedy sięgasz paznokciem do ust, powinna zapalć Ci się czerwona lampka, wtedy weź coś w dłonie, choćby długopis nie pozwól, żeby "wolne ręce" wędrowały do buzi. Czyli w skrórcie - dbać i pieścić paznokcie oraz zajmować ręce w pierwszym momencie uświadomienia obgryzania

i nie przejmuj się , pomyśl że za parę tygodni z dumą pokażesz swojemu chłopakowi paznokcie pomalowane Twoim wymarzonym kolorem i powiesz - podoba Ci się? pamiętasz, obgryzałam, ale zadbałam, bo lepiej się tak czuję chcę Ci się podobać (;) odrobinka przesady czasem nie zaszkodzi)

Gość też obgryzam
Holendrzy wyleczą cię z obgryzania paznokci Paweł Szczerkowski2007-08-14, ostatnia aktualizacja 2007-08-13 15:04 W krainie tulipanów powstaje pierwsza na świecie klinika lecząca z tej przypadłości Klinika będzie się mieścić w Venlo, niedaleko granicy z Niemcami. Znajdą się w niej, tak jak w najzwyklejszym szpitalu, sale z łóżkami, gabinety lekarskie i pokoje terapeutyczne. Zapisywać się mogą pacjenci z całego świata - do czego gorąco zachęcają właściciele kliniki - o ile oczywiście będzie ich na to stać. Cena pobytu nie jest jeszcze ustalona, ale ze względu na zupełny brak konkurencji z pewnością niska nie będzie. I choć ma być otwarta dopiero za miesiąc, listy oczekujących są już pełne. Lekarze przekonują, że obgryzanie paznokci to poważna choroba. - Może prowadzić do infekcji, grzybów i zakażenia dróg pokarmowych - mówi "Gazecie" dr Clinton W. Smith, amerykański psycholog. - U dzieci dochodzi często do zniekształcenia szczęki. Z badań wynika, że prawie każdy pacjent u ortodonty to obgryzacz. Obgryzanie paznokci ma nawet swoją nazwę medyczną - onychofagia. I właśnie dyrektor holenderskiego Instytutu Onychofagii Patologicznej dr Alain-Raymond van Abbe wpadł na pomysł założenia kliniki. Chce w niej zastosować swoją pionierską metodę leczenia, nad którą pracował przez dwa lata. - Większość obgryzaczy paznokci to ludzie, którzy robią to nieświadomie, np. podczas oglądania telewizji - tłumaczy van Abbe. - Ostatnie badania pokazują jednak, że coraz więcej jest osób, dla których nałóg ten stał się obsesją, rezygnują z innych aktywności i poświęcają długie godziny na obgryzanie paznokci, skórek itp. Nałogowy obgryzacz zwykle chowa dłonie za siebie, ma poczucie wstydu, z czasem nie potrafi kontrolować swoich reakcji. Zadręcza się, że jest świrem. Zdaniem van Abbe wiąże się to z coraz szybszym tempem życia - ludzie nie wytrzymują wyścigu szczurów, zjada ich stres. - Kiedyś wystarczały wizyty u psychologów, ale liczba pacjentów z tym problemem rośnie w takim tempie, że postanowiliśmy uruchomić dla nich klinikę - mówi. Terapia ma trwać cztery tygodnie. Na palce pacjentów będzie nakładane specjalne urządzenie skonstruowane przez van Abbe, które pozwoli normalnie poruszać dłońmi, ale uniemożliwi sięgnięcie zębami do paznokci. Do tego ciągłe sesje z psychologami i terapie grupowe, po kilka godzin dziennie. Van Abbe twierdzi, że próbne terapie wykazały 98-proc. skuteczność.

a Tipsy dużo tańsze :D, i też się nie da gryźć :D aha - mi z lakierem nie smakuje, więc też nie gryzę

Gość ghhgh
Tipsy sa obleśne

Hmm... ja obgryzam i to nieźle... mi ani lakier nie pomógł, bo mi smakował i tipsy też bo je też obgryzłam.. nie wiem jak ;P I co teraz??

Gość obgryzaczka
ja też obgryzam paznokcie-obgryzam od 7 roku życia- niektórzy mówią ze nie wiedzą jak tak można obgryzać ale ja Wam powiem jedno- wystarczy kilka tygodni i już można się uzależnić wiem to obrzydliwe ale jak ktoś jest uzależniony to nawet o tym nie myśli jak obgryza..... ja 2 lata temu w wakacje przestałam obgryzać i z pogardą patrzyłam na kogoś kto obgryza, ale gdy zaczęła się szkoła znów zaczęłam obgryzać bo się denerwowałam też nie wiem jak mam przestać ale zamierzam sobie zrobić tipsy i myślę że to pomoże!!:):):)pozdrowionka dla wszystkich obgryzaczy- wspierajmy się!

Gość cvvc
a dobrze obciagassz?

Gość zrób żelowe i już

Gość Aniaaa **
Ja tez obgryzam ale postanowilam je troche zapuscic aby zrobic sobie zelowe. zaczelam obgryzac od malego ale z wiekiem obgryzam coraz mniej..wiec to przechodzi z czasem. ;) te gorzkie lakiery na paznokcie nic nie daja tez je prbowalam..paznokcie przy tym smakuja jeszcze lepiej ;D wiele razy probowalam zapuscic najdluzejwytrzymalam 2 tygodnie bez obgryzania dlatego w tym czasie zrobie sobie zelowe i mam nadzieje ze to pomoze ;) POZDRAWIAM.

Gość ech ech ech
w moim przypadku takie zele nic nie daja. ja kilka razy przestawalam ale nigdy na zawsze i nigdy dzieki zelowi ;) po prostu sie zawzielam. a zeby oprzec sie pokusie mozecie np chodzic po domu w rekawiczkach ^^

Gość Obgryzaczka /

Gość Anika /
Hej! Rowniez mam taki problem :/ Wstydze sie wychodzic na miasto, Placic za cos w sklepie itp. ostatio zapuszczalam przez miesiac i pazurki byly ładne :) Moja raddosc nie trwala zbyt dlugo:( tydzien temu znowu zaczelam obgryzac :(Ludzie z tym nalogiem mysla , z enie da sie tego pokanac, ze tak juz bedzie do konca ich zycia:( To smutne ale ja tez tak mysle ;( Chociaz czasem ciesze sie ze nie jestem sama z tym problemem i ze sa jeszcze inni ludzie majacy takie samo uzaleznienie :P Mysle, ze facetom nie podobaja sie dziewczyny z ogryzionymi pazurami, ale co zrobic :( Duzo na tym forum sie dowiedzialam, jak walczyc z obgryzaniem i prawie wszystkie porady wyprubuje :P Dziekuje wszystkim i Pozdrawiam :*

ja też obgryzam.. po 6 latach próbowania nie udało mi się nie obgryzać i teraz mam to gdzies. nie pomagało nic- do tych smarowideł gorzkich sie przyzwyczajałam, lakier do dzis obgryzam wiec na moich paznokciach trzyma sie góra 2h. Nie mam zadnej nerwicy ani nie obgryzam ich ze stresu:) przed wyjsciem zawsze je ładnie piłuje i wyglądają cacy:D:D:D

Gość magy
ja obgryzam odkąd pamiętam. chyba od zawsze... :( chciałabym przestać ale; - gorzkie lakiery nie pomagają - tipsy obgryzłam - rękawiczki zdejmuje ;p Ja już nie wiem co mam robić ;( Pomóżcie!!!

Gość oduczylam sie...
Faceci strasznie zwracaja uwage na obgryzione paznokcie, niestety... Ja sie oduczylam dopiero teraz-po prawie 17 latach zycia i teraz tak o nie dbam ze jak mi sie nie daj Boze jakis zlamie czy cos to jestem zalamana :D ale jest dobrze, kciuk ma 1,7 cm a inne nie gorzej i jestem z nich dumna :) A oduczylam sie po prostu malujac je, patrzac jak rosna, smarowalam dlonie kremami no i silna wolna, przede wszystkim! trzymam kciuki :)

Gość zrzeracz
ania szulc mieszkajaca w babiaku obrzera paznokcie do krwi i wstydzi sie jak jej paznokcie podejrzec kto pomoze?

Gość zrzeracz
zeniu wejman z debów szlacheckich ma krzywego penisa w zwodzie brudne paznokcie i mówi ze czysci a tak naprawde to wrosły mu sie w skure pomózcie mu bo czyscił widłami i ne schodzi ale on nie

Gość blondi_
zainwestuj w tipsy :P . ich na pewno nie obgryziesz , a przez 2 tyg. jak je bd. miała to potem się już oduczysz . :D .

Tipsyy fuj, one sa obrzydliwe i odpychajace, sztuczne szpony