Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wam niewstyd

w wiemu 21-22 lat miec dzieci i jeszcze sie tym chwalicie?

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeeee
tak najlepiej teraz popadnijmy w skrajnosci i stanie na rym ze ciezarne kaza zachodzic w ciaze tym ktore nie chca a my kazemy wam brac stosy pigulek hormonalnych i stosowac 4 prezerwatywy na raz. glupota. ja mowie tylko ze nie chce miec teraz dziecka i tyle,

O boze co za kretynka założyła ten nik??????????????????????????????????pewno niechce miec dzieci albo niemoze i dlatego zazdrosci[i pare innych tu tez]

a potem kobietki po 25 roku życia nie mogą zajść w ciąże ... chociaż bardzo by chciały. Nie uważam za nic zlego posiadanie dzieci w wieku 21-22 lat i szanuję wszystkie takie mamusie.Sama mam 22 lata, tylko narazie nie mam warunków na posiadanie dzidzi.Ale jak tylko się zmienią bardzo chętnie. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość mnie żal wąskich horyzontów
niektórych ludzi.... wyścig szczurów z klapkami na oczach.... CEL>>> jak najwiącje poświęcić dla swojego pracodawcy!!!! czas, młodość, własne plany, marzenia i w imię czego? no niby własnego szczęścia!!! bo kariera zawodowa to najwyższa forma szczęścia!!! (najlepiej wmówić komuś, że to dla jego dobra- bo wtedy jest najbardziej efektywny) ale z was naiwniaczki złapałyście się na kapitalistyczną propagandę.... kompletnie bezkrytycznie!!! nie nie.... nie jestem za byciem kurą domową!!!! ale egoistą jestem!!!! ja chciałam jek najlepiej dla siebie i swojej rodziny a nie dla jakiegoś tam koncernu....

Gość tak najpierw
też jestem egoistką, i chcę kasę, mnóstwo kasy, którą mam "harują" dla pracodawcy :-P co mam w zamian ? dobra luksusowe, wycieczki, fajne życie więc gdzie to poświecenie dla kapitalizmu, kto mnie wykorzystuje robię to co lubię, i jeszcze mi za to dobrze płacą - to co mam sie pochlastać, że taka biedna jestem ?

ale o co chodzi? komu to przeszkadza 21 - 22 lata toż to dorosłe osoby....wiedzą co czynią... jakby to było 11 -12 lat to faktycznie należałoby ubolewać, ze dzieci mają dzieci..... bez przesady!!!!

Gość DOROTKA1978
JA ZASZŁAM W CIĄŻĘ MAJĄC 22 LATA I TO NIE BYŁA WPADKA, TYLKO OWOC NASZEJ MIŁOŚCI (MOJEJ I MOJEGO OBECNEGO MĘŻA). Z CIĄŻY BYŁAM DUMNA, CIESZYŁAM SIĘ KAŻDYM DNIEM, A GDY URODZIŁA SIĘ CÓRECZKA PŁAKALIŚMY ZE SZCZĘŚCIA. NOCE BYŁY NIE PRZESPANE, DNIE Z DZIECKIEM PRZY PIERSI, A GDY WIKTORIA SKOŃCZYŁA 6 MIES. ZASZŁAM KOLEJNY RAZ W CIĄŻĘ. BYŁA TO WPADKA, BO NIE SĄDZIŁAM ŻE ZAJDĘ KARMIĄC PIERSIĄ. CZY BYŁAM ZAŁAMANA? OTÓŻ NIE, BYŁAM SZCZĘŚLIWA! 9 MIES. PÓZNIEJ URODZIŁAM SYNA I TAK W WIEKU 24 LAT BYŁAM JUŻ MAMĄ DWÓJKI DZIECIAKÓW. DODAM, ŻE NAJSZCZĘŚLIWSZĄ NA ŚWIECIE! TERAZ MOJE DZIECI MAJĄ 3,5 I 5 LAT, A JA JESTEM MŁODA I SZCZĘŚLIWA I PATRZĘ TYLKO JAK MOJE SKARBY ROSNĄ. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I TE MŁODE I STARSZE.

Gość vivianka
jak wam niewstyd żal mi ciebie- widzę że masz SYNDROM POABORCYJNY-tylko tak można wytłumaczyć twoje myślenie Dla niewtajemniczonych- jest to rodzaj depresji spowodowany aborcją- kobiety po nim nie mogą patrzyć na kobiety w ciąży ani małe dzieci, nie mogą znieść płaczu niemowląt itp. Po prostu odzywa im się sumienie. Sprawa jasna- zostaje Ci pomoc psychiatry lub szybkie zapłodnienie.

Gość jak wam niewstyd
załosne jestescie i tyle

Gość Tylko w biednych krajach
Tak szybko rodzi sie dzieci..... W Polsce jak w Brazylii .Niestety taka mentalnosc. Ja wole model zachodni. Dojrzale , swiadome macierzystwo.

Gość upupupupuppup
up up up

Gość tydyyyyqwqwew

nie mam zwyczaju obrazania innych, ale Ty poprostu głupia jestes, pilnuj swojego nosa, z punktu widzenia medycyny i rozwoju czlowieka to najlepszy okres do rodzenia dzieci w zyciu kobiety, a zycie zyciem.. jedni rodza pozniej inni wczesniej ... JAK KOBIETA MOZE POWIEDZIEC ZE CIAZA JEST WSTYDEM..... TO JEST SZCZESCIE I NIE WAZNE W JAKIM WIEKU! jedni sa juz dorosli, inni do tego musza dojsc ... zebym nawet w wieku 18 lat zaszla w ciaze... nigdy ale to nigdy nie powiedzialabym ze to jest wstyd.... Wstyd to mi jest za takie nieczule niedorosniete babska.... Oburzylas mnie!;/

Mnie żal wąskich ...zgadzam sie z tym ,co napisałaś a założycielka topiku jest albo bardzo młoda i pusta i tylko się pod kogoś podszywa albo to jest jakaś marna prowokacja .Trudno mi uwierzyć ,że bądż co bądz dorosła osoba wypisuje takie bzdury!

Gość wszystkie jesteście powalone
Wstyd to mieć dziecko poniżej 18-tego roku życia, powyższa granica jest dopuszczalna i mnie nie szkokuje. Moja mama zaszła w pierwszą ciążę mając 30 lat, była zadowolona z takiego obrotu sprawy. Ja również planuję ciążę po ukończeniu 28 roku życia, nie widzę w tym nic złego.

nie wiem dlaczego, nie mam dzieci ale jakos mnie dziweczyny denerwujecie... a co niby 18 to co?! boze... zdarza sie ze i 16 latki zachodza w ciaze i co maja byc potepione? one tez maja prawo do szacunku i ja je szanuje... sa to przewaznie osoby ktore daja sobie rade z dalsza nauka i wychowaniem, po kilku latach sie okazuje ze dziecko odmienilo ich spojrzenie na swiat, sa bardziej dojrzale, eee jejku nawet nie chce mi sie pisac... poprostu obrzydzenie mam do ludzi ktorzy traktuja innych z gory ze wzgledu na ich specyficzne polozenie w zyciu... ciekawa jestem jakbycie Wy sobie poradzily.... idealne brak mi słow.!

Ja nic nie mam do młodych mam, ale nie rozumiem najazdu na kobiety, które na macierzyństwo zdecydowały się trochę później np. po 30-stce, a nawet po 35 roku życia. Jak można kobietę po 30-stce nazwać babcią swojego dziecka?? Jakim to niewychowanym kretynem trzeba być, żeby 35-letnią kobietą nazwać zużytą:(

Gość widzę że autorka osiągnęła
to co chciała :D Wszyscy skaczą sobie do gardła :D Poszczuła ludzi na siebie :D

come.... trzeba byc wyrozumialym... sa ludzie ktorzy nie maja pojecia o zyciu... mowia tylko po to by otworzc gebe....

Gość tydyyyyqwqwew
a mnie ejst szkoda pustych krów ktore nogi rozkladaja i udaja szczesliwe mamusie 20 letnie i takie spelnione - bez studiow pracy perspektyw, poco im to złapały faceta jelenia i robia to co potrafią.......

no..no...bierz ją burek :D A teraz ty...

no moja droga .... moze najwyzszy czas zrozumiec ze kazdy czlowiek ma inna hierarchie wartorsci!? dla jednych liczy sie jedno dla innych drugie... a Ty nie masz prawa kpic z ich pogladow

ale dajecie się podpuszczać :D

Gość tydyyyyqwqwew
oki rozumiem ze dla jednych liczy sie samorealizacja , samospełnienie sie jeszce dla innych zdobycie dobrego wykształcenia i pracy jeszcze inni udzielaja sie charytatywnie no a inni p..eprza po kątach kazdy robi co lubi

widze ze autorka cos tam dalej... Zawsze wydawalo mi sie ze po to jest forum, by porozmawiac dowiedziec sie z roznych perspektyw o ludziach, a nie po to by pobijac rekordy i podpuszczac...

a ja jestem dumna mam 22 lata w 30 tygodniu ciazy :) do tego los podarowaL MI podwojne szczescie urodze dwoch cudownych chlopakowww:)

Gość tydyyyyqwqwew
do 21 a co pozatym robisz masz juz dom wykstalcenie prace? czy niemyslisz perspektywicznie i nieobchodzi cie jakie warunki do zycia dasz swoim dzieciom?

21🌻gratuluje:) Ja mam już odchowane dzieciaki i teraz realizuje się w pracy zawodowej i studiuję, a przy okazji moge się pochwalić, że córka nie wstydzi się mnie przed kumplami,wręcz przeciwnie;) Wiek tu nie gra roli a nieudacznicy życiowi zawsze będą się czepiac innych aby siebie usprawiedliwić:classic_cool:

Uważam ,że macierzyństwo w każdym wieku może być wspanialym doświadczeniem i wielką radością .Znam bardzo młode mamy ,które pomimo swojego młodego wieku szybko dojrzały i są wspaniałymi matkami.Przy pomocy rodziny można skończyć studia i osiągnąć swoje cele .to samo tyczy się kobiet ,którym przydarzy sie dziecko w troche starszym wieku. nie uważam aby wyznacznikiem do idealnego macierzyństwa był wiek.Odstępstwa zdarzają sie zarówno u tych bardzo mlodych jak również u tych starszych Nie uważam aby szykanowanie młodych matek było na miejscu ,kazdy kieruje swoim zyciem jak chce a autorka topiku jest albo nie zrównoważona albo po prostu zwykła chamska, prostacka baba ,która czepia sie innych.