Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bratanica Monoli

Anglistyka

Polecane posty

Gość bratanica Monoli

Mysle o studiach anglistycznych.Konkretnie chodzi o Uniwersytet Gdanski,ewentualnie Krakow,Warszawa i Lublin.jakie przedmioty trzeba zdawac na maturze??nie wiecie jak to sie odbywa,chodzi mi o 3-letni licencjat i pozniej zeby zrobic w dwa lata magistra. Piszcie.Pozdrawiam

Gość bratanica Monoli
a Ty studiujesz w Poznaniu anglistyke??

Gość bratanica Monoli
Czy sa jakies okreslone przedmioty,ktore trzeba zdawac na maturze zeby tam sie dostac??czy robilas magistra??

tak, robiłam magistra. z tego co mi wiadomo to nic konkretnego nietrzeba zdawać (no z wyjątkiem angielskiego:) )

Gość bratanica Monoli
A jak tam bylo??bardzo ciezko?? co zamierzasz robic po tych studiach?? te studia trwaly 5 lat??

Chwila moment. Nie trzeba było zdawać jak Pyrlandia miała maturę (starą). Na nowej musisz na pewno zdawać angielski na poziomie rozszerzonym. O inne przedmioty dowiesz się z informatora danej uczelni. Możesz też wejść na ich stronę internetową i znajdziesz potrzebne informacje.

Gość bratanica Monoli
No wlasnie wchodzilam na strone Uniwersytetu Gdanskiego ale tam nic nie jest napisane,dlatego pytam.

W poznaniu jest system 3+2. jest ciężko. trzeba się przyzwyczaić do coroczych poprawek, przynajmniej dwóch. więc jeśli na tych innych uczelniach jest lżej a Tobie nie chce się użerać aż tak bardzo (ZA bardzo) z nauką to może na tsamte idź. Ale z kolei niby ta poznańska ma prestiż... Nie wiem czemu, pewnie dlatego że to rzeźnia i jak juz komus uda się przez nią przejść to jest gość :D

Gość bratanica Monoli
Dzieki wielkie za odpowiedzi,czekam na kolejne odnosnie innych miast.

Gość no odpiszcie dziewczynie
ja to matol bez studiow to jej nie pomoge

Gość M*J
Witam :D Ja kończyłam rok temu w Olsztynie, system 3+2. Wydaje mi się że nie znajdziesz uniwersytetu, na którym anglistyka nie jest 'rzeźnią' :). Zgadzam się z pyrlandią - poprawki to norma, podobnie jak fakt ze co rok odpadają ludzie którzy uważają się za geniuszy bo pracowali sobie kiedyś tam w Anglii. Ratuje cię tylko systematyczna praca, nierzadko całonocne wkuwanie i zdolności adaptacyjne :D. Jeśli masz z nimi problem, przedmioty na pierwszym roku mogą być pewną niespodzianką, zwłaszcza po takich biologiach, chemiach i matematykach w LO :). Życzę powodzenia w szukaniu czegoś odpowiedniego!

Gość kwiatka
powiedzcie dziewczyny co robicie po tych anglistykach ??? ja tez skonczyłam licencjat. Nie był to wprawdzie UAM ale wiekszosc wykladowców było własnie z UAM. Nie jestem orłem ale jakos sie udało. Zastanawiam sie czy isc na ta " rzeżnię" czy zająć sie czyms innym

Gość taka sama jak ty...
ja zaczynam studia ...na wydziale filologi angielskiej w szkole bylam srednia..z angola boje sie ze moge nie dac sobie rady:((bede studiowac zaocznie)

Gość al
Wiesz, po anglistyce się na ogół uczy angielskiego. A jak nie chcesz się bardzo naszarpać, to polecam najpierw college językowy. Nie wiem, co wy o tych poprawkach. Dla mnie po polonistyce na UJ dziesięc lat temu to luz bluz, dwa dni uczenia się do egzaminu i pięć. Dodam, że uważam, że poziom tam gdzie studiuję jest moim zadaniem bardzo ok.

Gość bla bla bla25
🌼