Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mamusia

godz rozkład posiłków dla 5 misięcnzego dziecka

Polecane posty

Gość zatroskana mamusia

Cześć mamy, mam pytanie mam 5 mieisęczną córcię, do tej pory karmiłam ja piersią na żadanie od miesiąca podaje marchewke albo jabłko i przed snem bebiko z kaszką (coraz mniej pokarmu :- () ale w ciągu dnia cycuś, mam wrażenie ze sie nie najada albo robię to w nieokreslonych porach :-( naiszczie jak u was jest z karmieniem takich maluszków o kórej godz i co dajecie, nadmienie ze mojej córce nie robi róznicy czy e cycka czy bebiko

Gość zatroskana mamusia
hej hej nikt mi nie odpowie???

Gość zatroskana mamusia
nikt nie odpowie? :-(

ja robie tak: synka klade spac o 19 - mleko z kaszka o 4-5 znowu mleko z kaszka o 10 samo mleko o 13 obiadek zupka + soczek (sam sloiczek juz nie wystarcza :-P ) o 16 samo mleko i o 19 jak wyzej moj maly za pare dni skonczy 5 miesiecy taki rozklad ustalila pediatra bo maly duzo wazy prawie 8 kg no i co 2 dzien daje jakis deserek, codzinnie 100 ml soczku lub herbatki pozdrawiam

Gość zatroskana mamusia
evi_20 dziękuje kurcze z tego wynika ze ja triche głodze dziecko :-(

Gość zatroskana mamusia
aaa Evi a tę zupkę gotujesz czy dajesz słoiczki????

ja zupke podaje ze sloiczka, zdarza sie tez ugotowac :) napewno dziecka nie glodzisz, moj jest pultaskiem, czesto lubi zjesc :)

ale moja ma 7 miesięcy i je 4 razy dziennie po 180 mleka a jedno karmienie zamieniam na posiłek jest wielka i więcej nie zje więc nie głodzisz

a dokładnie: 7.30 11.30 15.30 19.30 i o 20 idzie spać, budzi się o ok 7.30 tak co 4 godz jej daje

Gość zatroskana mamusia
moja tez niczego sobie tylko strasza od tojego synka o 3 dni :-) z 06.04 waży już 9.5 kg :-)

oj a na mojego mowila pediarta ze grubasek! :) a wazy niecale 8 kg :) dala rade zeby tylko na noc dawac kaszki bo tucza i ciagle na nan 1, bo 2 bardziej tucza

Gość zatroskana mamusia
aniu evi dzięki aha ja daję 150ml mleczka, a z cycka to niewem ile wycągnie za to pije dużo herbatki rumiankowej hippa tak dziennie ze dwie flachy 150 wypije, mnie tylko artwi ze nie mam ustalonych godz posiłków i dlatego a te zupki to na mięsku czy jeszcze za wcześnie jak taką zupkę ugotowac cholera dobrze gotuję ale dla takiego malucha to nie wiem

Gość dominantka
nie przesadzaj jak na 5 miesięcy ona jest gruba, nie zrób dziecku krzywdy,

moja to grubasek, jest wielka i wszyscy myślą że zbliża się do roczku ma fałdki wszędzie ale waży coś koło 9 kg więcej jeść nie chce zawsze zosstawia i wypluwa ona już sie taka pulchna urodziła

zupki tylko jarzynowe! z mieskiem od 6 miesiaca z tego co widzialam :) nie martw sie, karmisz jeszcze piersia, ja juz od 3 miesiecy na butli jak skonczysz z piersia calkowicie to napewno mala ustali sobie rozklad dnia :)

heh a pomyslec ze moj przy wyjsciu ze szpitala wazyl 2900 :) tez wszedzie faldki :)

Gość zatroskana mamusia
tylko jak ja nie dam kaszki na noc, ale ja do bebiko dodaję dwie łyżki kaszki ryzowej Bobo vity także nie jest za gęsta :-), przez smoka leci to mała co godz sie budzi i wyje z głodu a tak rzesypuia mi caluśką noc do 6 rano od 20 wieczorem

zacznij od jabuszka marchewki...warzyw owoców... potem zupki.. potem miąsko powolutku od jednej łyżeczki jak pójdziesz do sklepu to na opakowaniach jest napisane co od którego miesiąca i jak dziecko jest na twoim mleku to radze zacząć od 6 miesiąca

zatroskana na noc jak najbardziej podawac kaszke! ja podaje 180 mlwody+ nan 1 + 4 lyzeczki kaszki :)

Gość zatroskana mamusia
lekarz mówi ze jest duża bo urodziła się 4600 :-) a ja też do krasnoludków nie należę ( mam 185zm) więc i dziecko duże i nie przesadzam , nie przekarmiam właśnie chodzi o to że karmiłam tylko piersią ale ja miałam tłusty pokarm mała ssie 3 min i się najada ;-) nie wisi na cycu non stop :-)

jak dziecko jest na naturalnym mleku to może łatwiej chwycić alergie musisz uważać i na początku nie dodawaj selera do zupek bo to silny alergen mam dwójkę dzieci z alergiami :(

zrób jej miesiąc na jabuszku i marchewce i marchewce z dodatkami ( jabuszko ziemniak dynia...) i inne owoce potem zupki z tych jarzyn potem mięsko taka moja rada by się nie śpieszyć

Gość zatroskana mamusia
hihi osotanio jak byłam to lekarka sie msieje ze wyskoczyła z tabeli ale rozwija się jak to ona ujęła harmonicznie i zę wsio ok jest duża i długa waży 9.5 kg i mierzy 77 cm no i wygląda na takie 7 miesięczne bejbi :-) dziennie dostaje pół słiczka albo marchewki albo jabłuszka daję na przemian no i tak kaszka na wieczór w dzień tylko cycek

zatroskana to wielka z niej kobita :) moj maly nie ma po kim byc wielki, ja ledo 170, moj maz 175 maly przy urodzeniu mial 55 cm a teraz nie wiem ile ma :(

anka ale moj urodzil sie w 37 tygodniu, moze podbilby do 3500 :)

Gość zatroskana mamusia
haha a moja urodziła sie 43 tyg myślałam że moja ciąża bedzie trwac wiecznie ;-) nie chciała wyjść ee to Evi twój taki mały wcześniaczek w sumie 37 tyg :-)))