Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FAJNA-AJ-

kursy i szkenia w zakresie pośrednictwa i sprzedaży nieruchomości- proszę o pomo

Polecane posty

Gość FAJNA-AJ-

Witam ! Chciałabym poprosić o małą poradę chciałabym związać swoją przyszłość ze sprzedażą lub pośredniczeniem w sprzedaży nieruchomości . Obecnie mam wykształcenie wyższe ekonomiczne . Jestem ciekawa czy są jakieś szkolenia albo kursy , które mogłyby mi pomóc lepiej zrozumieć całą istotę takiego fachu ? Serdecznie proszę o jakieś wskazówki i porady . Z góry dziękuję i liczę na Państwa pomoc ( Ps. Jestem młodą osobą i nie mam za bardzo pojęcia od czego zacząć )

Gość FAJNA-AJ-
Proszę tylko nie kierujcie mnie na forum praca ,ponieważ tam mało kto zagląda :-(

Gość I_biedronka
witaj na chwilę obecną możesz pośredniczyć w sprzedaży nieruchomości bądź zarządzać nieruchomością (zarobkowo), gdy posiadasz licencję odpowiednio zarządcy i pośrednika. otrzymujesz ją w momencie, gdy posiadasz wykształcenie wyższe z zakresu gospodarki nieruchomościami bądź studia podyplomowe z zakresu pośrednictwa lub zarządzania i odbędziesz praktykę zawodową (pół roku). (ustawa wchodzi od 1.1.2008) do tej pory można było zdobyć licencję robiąc kurs zamiast studiów odbyć praktyki i zdać egzamin. na chwilę obecną- tak jak pisałam. możesz zrobić kursy administratora bądź agenta ale to ci daje tylko wiedzę ogólną i papierek dzięki któremu zdobędziesz pracę w biurze pośrednicrwa bądź zarządzania (lub nie :P ) Ustawa o gospodarce nieruchomościami reguluje te kwestie.możesz też zarządzać swoją własnością bez licencji możesz też pracować u pośrednika bądź zarządcy - jeśli cię przyjmie do pracy - bez licencji (wtedy osoba z licencją która cię zatrudnia odpowiada za twoje błędy - spoko z obowiązkowego OC :) )