Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość priss__

Są tu osoby które nie mają żadnych zwierzątek w domu?

Polecane posty

Gość priss__

lub nigdy nie mieli?Nie lubicie czy nie macie takiej potrzeby?

Gość nie moge bo mam uczulenie

ja...nie mam ani potrzeby,ani czasu,ani chęci i odpowiedzialnosci anikasy...kiedys mialam chomika ale matka nim sie zajmowala...po co zwierzaki mają cierpiec,skoro i tak sie nimi nie zajme nalezycie...:>

Gość zulusia
ja nie mam.....:(

Gość a ja mialam kiedys psa chomika
a teraz mam papuzke:)

w domu w lesie - owszem mam kilka zwierzat, tych lesnych nie liczac. w mieszkaniu w wawie - nie mam i miec nie chce. a kazdy kto trzyma jakies zwierze mieszkajac w bloku jest dla mnie burakiem. niewazne, czy to kot, pies, koza czy chomik. pozniej wypieprzaja takiego pieska na noc na balkon i wyje mi przez pol nocy. czesto sie zastanawiam, czy najpierw zabic psa, czy jego wlasciciela. juz pomijam fakt, ze okolica w ktorej mieszkam obfituje latem w psy przywiazane do drzew. malo tego, nawet jak ktos wywali takiego psa i pusci go wolno nie rozumie, ze ten pies juz dawno zatracil wszystkie swoje instynkty i jak nie dostanie miski gotowego zarcia z pedeegree, czy jak tam to scierwo sie nazywa, to zdycha z glosu, bo trawy jesc nie nauczony. I nikt mnie ne przekona, ze chocby spal z psem czy kotem, sral z nim razem do kuwety czy szeptal mu czule slowka- ze rozumie \"swoje domowe\" zwierze. Tylko srodowisko naturalne jest w stanie dac zwierzetom to, czego potrzebuja. :)

Gość no to kto sie opiekuje zwierze
tami w lesie kiedy ciebie tam nie ma?

no pewnie ze tak. to jest chyba oczywiste :) zreszta, nawet gdyby, same sobie swietnie daja rade, potrafia nawet ryby lapac (karpie, zeby nie bylo watpliwosci) ;)

leśne mruczenie - chyba Cie pogięło , albo jutro dostaniesz okres :O:O:O nie generalizuj - ale za to poczytaj w jaki sposób udomowił się pies to dowiesz się, że pies jest w stanie przeżyć - choć przyznaję nie jest to najlepsze rpozwiązanie - też uważam za gnoii ludzi porzucających zwierzęta ale.... znam też takich, którzy dbają o nie bardziej niż o własne dzieci :O:O:O

Gość leśne to facet jest

no fakt facet - nawet w profilu tak napisał - :O:O:O - w takim razie sorry za pomyłkę - > leśne mruczenie - moja wina, że nie kliknęłam wcześniej

Gość leśne to facet jest
On jest fajny. I co do zwierzat to sie z nim zgadzam...

katarzynko - masz skrzywiony obraz swiata. mieszkam kilka km od trasy szybkiego ruchu i widze co ludzie ze zwierzetami wyprawiaja. co wiecej, jakos tak sie dziwnie sklada, ze pozniej to ja biore 3kg mlotek i chodze dobijac psy z flakami na wierzchu, ktore sie wykrwawiaja na smierc potracone przez samochod. i ja tez pozniej biore lopate i musze je zakopac, bo nie mam zamiaru czekac az za 3 dni przyjada laskawie odpowiednie sluzby i moze sparzatne scierow rozkladajace sie w temp 35 stopni. okoliczni weterynarze juz dawno powiedzieli mi, zebym nie zawracal im dupy bo nie beda przyjezdzac i usypiac tych zwierzat. i nie chrzan mi o udomowieniu psow, bo roznica miedzy czasami zeszlymi a obecnymi jest taka, ze wtedy nie wahano sie bezpanskich psow masowo pozbawiac zycia. dzisiaj \"uprzata\" sie je do schronisk i ludzie z Toba na czele mysla ze problem nie istnieje. nagle pojawiaja sie takie afery jak ostatnio, bo sie okazuje, ze odkryto przy schronisku masowe groby kilkudziesieciu (kilkuset?) zwierzat. chcesz to zyj w swojej obludzie, ze mamy wspaniala moralnie i higienicznie czyta cywilizacje na miere XXI wieku :) ja wiem swoje.

Gość a ja mam ...
w domu od cholery pająków (a wcale ich nie chcę mieć) :o