Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truuskaffka

Bolace Nerki...

Polecane posty

czy ktoras z was bola nerki??? jak to sie u was objawia bo podejrzewam to u siebie bo: -raz na jakis czas 2-3 miesiace mam napadowy bol z tylu plecow na wysokosci dolnego odcinka piersiowego i gornego lezdzwiowego mniej wiecej po obu stronach trwa on okolo 6-7 godzin... strasznie boli cos jak skurcze przy okresie ale inne potem przechodza te bole troche do przodu tak jakby na samym srodku tuz pod miejscem gdzie z przodu lacza sie zebra w trakcie takiego napadu nie pomagaja zadne leki przeciwbolowe mecze sie okropnie wymiotuje mam biegunke strasznie wrazliwy brzuch:(( -oprocz tego jak dlugo siedze i np chce mi sie sikac to czuje lekki bol wlasnie z tylu pecow 0bylam u 2 lekarzy robilam rtg kregoslupa badanie krwi moczu i usg jamy brzusznej i nic nie wykazalo po za tym ze mam niedobro zelaza... -nie wiem co mam z tym zrobic bo ataki sa niespodziewane nic na nie nie pomaga i boje sie kiedys sie trafia w pracy albo gdzies na miescie:((( -jeszcze mam jedno pytanie jakim badaniem wykrywa sie kamienie na nerkach bo byc moze to mam... plisss jak ktos mial takie objawy to wie moze oco chodzi bo ja sie martwie:(((

Gość kobietoko
kamienie - rtg lub usg a to co masz to tzw kolka nerkowa i jesli masz akmyki to prawdopodobnie sie obsuwaja...a ze boli to wiem po sobie:)

Gość tatuum
Wiem co to bol nerek...oj wiem. Badanie rtg lub usg wykryje jedynie wieksze ( 3-4mm) kamyczki, piasku w nerkach juz nie wykryje, a boli to rownie paskudnie. Mozna zrobic usg z kontrastem, aby wykryc czy jest droznosc w nerkach. Najlepiej idz do dobrego nefrologa lub urologa. Jesli faktycznie jest podejrzenie, ze masz kamyki, trzeba sporo pic, ale nie za jednym razem cala butelke, ale stopniowo przez caly dzien aby nie przeciazac nerek. Ruszac sie! Tak! Brak ruchu tylko poteguje zastoj kamieni w nerkach.

wlasnie ja robilam usg rtg i nic nie wyszlo badanie moczu i krwi tez..tylko brak zelaza i co lekarz powiedzial ze nic mi nie jest:((a mi wlasnie cos jest bo te napady sa nie do zniesienia okropne dlugotrwale:((i wlasnie nie wiem co mam robic z tym pieronstwem:((