Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisek dzikusek

podział warszawy

Polecane posty

Gość lisek dzikusek

gdzie ty mieszkasz? na Pradze.a ty na Mokotowie a ty na Ochocie. Powiedzcie mi czy sie te dzielnice róznia, jaki jest podział , na gorszy, lepszy? biedniejszy? bogatszy? a moze na bezpieczny i mniej bezpieczny?

Gość edek bez kredki
przede wszystkim nazwami :P

Gość lisek dzikusek
to napewno a gdzie lepiej mieszkac by nie obsmiano?

Jest podzial na fajniejsze i mniej fajne. na te co chcialoby sie w nich mieszkac i te, w ktorych nie za bardzo. na bezpieczne i niebezpieczne tez istnieje podzial (i to dokonany przez sama policje heheh). a ja mieszkam w wiejskiej dzielnicy akurat :classic_cool:

na goclawiu fajnie jest ( to praga poludnie:P) i na ochocie tez mi sie podoba(tam mieszkac bede w koncu:P) w sumie zoliborz tez mi sie podoba:) taki robie podzial:P a nie chcialalbym mieszkac na brodnie, pradze i jakis odleglych dzielnicach typu rembertow;)

Ja uwielbiam Ochote, gdzie spedzilam swoje dziecinstwo. Goclaw tez jest spoko, ale najbardziej chcialabym mieszkac na Ursynowie albo w innej dzielnicy z Metrem :)

Gość Stalnley
Co za przyjemność mieszkać w blokowisku? No chyba ze się mieszka w domu lub w ładnej kamienicy? Nawet te nowe osiedla to bloczyska. W USA nie ma takich slamsów.

Gość kocham żoliborz

Gość Stalnley
Żoliborz może być ale tylko stary, bo reszta to obrzydliwe mrówkowce z wielkiej płyty jakich już na świecie nie ma.

Gość hala jest

Gość hala jest
przy skrzyzowaniu grojeckiej i bitwy

Gość hala jest
tak masz tam bazarek obok, a w hali też jest wszystko

Gość hala jest
najbliższy supermarket to blue city jakieś 5 km dalej

No widzicie, że bardzo subiektywny ten podział :-) Ja np. nie cierpię Ochoty - ani mi się nie podoba, a na dodatek mieszka tam ciotka z wujkiem, których nie lubię. A lubię Pragę :-) Każdy ma swój własny podział.

hmm ja jakos specjalnego podziału nie mam :) Gocław uwielbiam mieszkałam tam dosyć długo,natomiast obecnie Bemowo a blizej okreslajac>>Jelonki :o i ta moja ulica ech.... mało ludzi mlodych,a jak juz to nastki no i stwierdziłam chyba,ze to raczej dzielnica emerytów,ma to swoje zalety,spokoj,cisza,pustki :( mieszkam tu od poł roku i szczerze powiem,ze nie jestem zachwycona. Lubie środmieście ,Ochota tez sympatyczna,Żoliborz taki sobie,rowniez sie przychylam do zdania iz nie chcialabym zamieszkac na Brodnie,Pradze połnoc no i jeszcze na Woli. Bez obrazy jak kogos uraziłam :P Pozdrawiam 🖐️

Gość w3 krakowie jest najfajniej

mieszkałam na ursynowie - tzw. stary ursynów... niedaleko wyścigów uciekłam nieco dalej na południe czyli do Piaseczna..... ursynów - ta część gdzie mieszkałam - duuuuuużo zieleni, dużo drzew, duże przestrzenie pomiędzy blokami - fakt, faktem bloki z tzw. wielkiej płyty, ale teraz ładnie je odremontowali..... sporo supermarketów no i dzięki temu, ze metro droga do centrum się skraca mocno.... tyle, ze tłumy zwłaszcza w godzinach szczytu...

heh to moje osiedle tez chyba takie dla emerytow bardziej niz dla studentow:P jak wchodzilam do mieszkania 3 starsze panie sie wychlily ze swoich mieszkan zeby zobaczyc kto i gdzie idzie:P ale przynajmniej warunki do nauki beda:P

Gość belfer stary
z Warszawą to jest tak: flancowani Warszawiacy, ci dobrze zarabiający za nic nie chcą mieszkać w części prawobrzeżnej którą w całości nazywają Pragą i przdstawiają jako siedlisko zła - wyjątkiem jest Białołęka - rejon gdzie jeszcze 15 lat temu stało tylko kilka bloków, za to teraz flancowanych mieszka tyle, że dojazd do Śródmieścia zajmuje im 2 godziny. Środowiska te lansują Ursynów jako najbardziej przyjazną część miasta - prawda jest taka że jest to lewobrzeżne blokowisko na którym dostawiono dużo bloków zamkniętych, dla nowobogackich, a metro umożliwia im szybki dojazd do centrum, więc mogą się tam lansować.

Gość belfer stary
tak mi wychodzi po lekturze Gazety Stołecznej :O

Gość belfer stary
Natomiast o dzielnicach typu Mokotów, Ochota, Śródmieście, Żoliborz nie mówi się wogóle bo nowych mieszkań tam niewiele, używane drogie, więc flancowani się tam nie flancują ;)

mnie np. zdziwnilo troche ze na goclawiu czy chociazby na ochocie nie ma (albo akurat ja nie mialam okazji spoktkac) takich typowych blokowisk, a tak sobie wyobrazalam to wszytsko...a tym czasem sporo zieleni, parki itd:)

Gość belfer stary
bo typowe blokowiska to we wspomnianej wyborczej albo w bulionerach można zobaczyć. Teraz bloki poocieplali na kolorowo, od czasów gierkowskich minęło uż troche latek więc zieleń też podrosła.

Gość belfer stary
a rozplanowanie osiedli było dużo bardziej przestrzenne niż buduje się teraz choćby na Białołęce