Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odżywkowa

Czy przy każdym myciu głowy używacie odżywki?

Polecane posty

Gość odżywkowa

Czy może raz na tydzień?

Gość odżywkowa
Bo ja mam włosy przetłuszczająca się u nasady, a tak to są suche.Zastanawiam się czy to nie obciąża za bardzo włosów, stos. odżywki zawsze.

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Uzywam po kazdym myciu - inaczej chyba nie udaloby mi sie rozczesac wlosow (mam krecone i dosc suche) Odżywkowa - moze warto poeksperymentowac z 2-iema odzywkami. Jakas lekka odzywke u nasady, a na pozostala czesc wlosow cos nawilzajaco/odzywczego do wlosow suchych.

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Ja uzywam spermy capa. Polecam 🌼

Jak mozna nie uzywac odzywki?Ja tez mam wlosy przetluszczajace sie ale suche na koncach i uzywam odzywki bo po myciu pewnie bym ich nie rozczesala.

Gość ja też mam ten problem
że mam włosy tłuste przy skórze, a suche na końcach. Myję włosy codziennie lub co 2 dni (w zależności od ich wyglądu) i zawsze nakładam odżywkę, ale gdzieś tak od połowy ich długości, nie przy samej skórze głowy! i zawsze odżywkę, którą się spłukuje lub od czasu do czasu Gliss Kur w spraju. Zauważyłam, że pomimo nakładania odżywki włosy nie przetłuszczają mi się bardziej niż zwykle, a o wiele lepiej się rozczesują i są fajniejsze: miękkie, błyszczące i gładkie :)

Gość odżywkowa
Kiedyś kupiłam sobie odż. do włosów kręconych NIVEA. Myślałam, że po niej będą się ładnie układać włosy, ale nic z tego i ją odstawiłam Teraz postanowiłam ją zużyć i kupić sobie coś lepszego. Może po kilku zastosowaniach da ona jakiś efekt.

Gość forgetmenot
a jaka odzywke polecacie do wlosow przetluszczajacych sie?? co myslicie o Garnier Fructis?

Gość ODŻYWKA do włosów jest jak
KREM do twarzy twarz najpierw myjesz żelem czy mleczkiem, a potem kremujesz tak samo jest z włosami - najpierw szampon potem odżywka proste i logiczne:)

Gość ODŻYWKA do włosów jest jak
KREM do twarzy twarz najpierw myjesz żelem czy mleczkiem, a potem kremujesz tak samo jest z włosami - najpierw szampon potem odżywka proste i logiczne:)

Gość lindi
garnier fructis to chyba najgorsze kosmetyki do wlosow. najlepsze odżywki i szampony są z L'Oreal Elseve , takie żółte do suchych włosów. włoski są śliczne po nich. zamierzam kupić sobie teraz szampon i odżywke nivea hair care tej z ryżem i lotosem,,elastyczność i blask", nie wiecie może, czy to jest dobre???

Gość musisz sama sprawdzić
dla mnie na przykład kosmetyki Nivea (te do włosów) sa beznadziejne, a odżywki Fructisa czy L`oreala są bardzo dobre dla każdego cos innego nie ma reguły

Gość lindi
zgadzam się z powyższą odpowiedzią-odżywki L'Oreala są świetne. a co do odżywek nivea to nie wiem-pierwszy raz chcę je kupić

Gość musisz sama sprawdzić
ja używałam i odżywek i maseczek Nivea, ale niestety u mnie się nie sprawdziły w moim odczuciu włosy były w gorszej kondycji po ich użyciu niż przed - suche i sianowate końce to chyba nie jest najbardziej porządany efekt, ale sama musisz się przekonać:) moze dla Ciebie będą świetne

Gość nie nie używam
odżywki po każdym myciu, tylko tak może raz na 2 tygodnie włosy mi strasznie po tych wszystkich odżywkach "klapią" :o ale za to masuję skórę głowy przed każdym myciem - przez kilka minut, szybko włosy potem rosną :)

Moja fryzjerka mówi, ze przy obecnym zanieczyszczeniu powietrza, złej diecie, szybkiemu spożywaniu posiłków i ogólnie stosowanej chemii należy odzywki używać po kazdym myciu włosów. Moje włosy szybko przetłuszczają się u nasady, a końcówki i tydzień nie - bo są suche. Kupiłam w aptece odżywkę DOLIVA z firmy Pharmaceuticals (niemiecka - 7 zł), która nakładam tak, zeby nie wcierać jej w skórę głowy (zwyczajnie - głowę na dół i smaruję wiszące włosy :-) ). Po 3 minutach spłukuję. Nigdy w życiu nie miałam kłaków w tak dobrej kondycji. Są gładkie, lśniące i dużo zdrowsze. Przestały się puszyć, a po suszeniu suszarka nie wyglądają jak kupa zmiętolonego siana tylko jak normalne, zdrowe włosy :-D :-D :-D Kiedys kupiłam na próbę odżywkę z Fructisa, to musiałam myć włosy codziennie, teraz robię to co trzy dni . Przy Elseve też miałam problem z szybkim przetłuszczaniem. Teraz stosuje szampon Gliss Kur z jedwabiem i odżywkę Doliva. Jestem wreszcie zadowolona :-)