Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panienkkkaa

Czemu faceci sa uznawani za wazniejszych?

Polecane posty

Gość panienkkkaa

Dlaczego w tylu kulturach to faceci wiodą prym ich zdanie jest wazniejsze a kobiety traktuje sie z lekcewazeniem?Przeciez czym oni sie róznią od nas nie sa bogami nie sa niezniszczalni tez sraja bekaja i robia setki innich ludzkich zachowan

Gość Chudy_byk
Odpowiedź jest trywialnie prosta. Kobieta zajmuje w spłeczeństwie przynależne jej miejsce i kudy jej do męskich spraw.

Gość Chudy_byk
Władzy mężczyzn kobiety się oprzeć nie mogą, ponieważ same nie mają pojęcia o rządzeniu. To również obrzydliwie oczywista prawda.

Gość Chudy_byk
Nadto, chciałem dodać, że to aktualnie wszechobecne, najczęściej zupełnie bezmyślne, czyki pozbawione sensu naśladownictwo wszelkiego rodzaju męskich wzorów kulturowych i ich zachowań, jest oropnie żenującym zjawiskiem. Żeby choć baby coś od siebie oryginalnego wymyśliły, żeby wniosły jakiś twórczy ferment. Ale nie! Kobieta-bokser, kobieta-sztangistka, kobieta-tyczkarka, kobieta-maratonka, kobieta-inżynier, kobieta-nauczyciel... Tak można wyliczać bez końca. Żenujące i jednocześnie śmieszne.

Moja opinia nie jest obiegową. Mślę że ludzkośc powinna się opiekować upośledzonymi gatunkami. :o

Gość Chudy_byk
Jeśli chcesz tak uważać, Hrabina, to sobie uważaj. Grunt to dobre samopoczucie i samodowartościowanie.

Gość Chudy_byk
Jest obiegową w pewnych kręgach ludzi, którzy pod deklem mają kilka miliardów pracujących szarych komórek a nie bezkształną, galaretowatą masę, z której nawet potrawki się nie da uszykować, mój Marevin.

Gość Chudy_byk
Wręcz odwrotnie, Marevin, moim zdaniem raczej bardzo skąpa. I stąd tego typu problemy.

Gość Chudy_byk
Ja, moja droga Agnieszka, wcale nie jestem cięty. Odnoszę się jedynie do pewnego socjologicznego zjawiska.

Gość Chudy_byk
Bo chudej rury nie ma, moja miła. Skala problemu jest taka, że potrzeba grubej rury.

Gość Religie zawsze ...
spychaly kobiety na drugi plan i to pokutuje do czasów dzisiejszych...

To się wszystko zaczęło od Adama. Adam był stroną dominującą i tak już zostało... :D :D :D

Gość no może ale wiadomo ze
kobieta to Murzyn Świata

zastanawia mnie fakt ze same kobiety mysla ze sa gorsze...tak jak mezczyzni stworzone sa do czegos konkretnego...przeciez to nie ujma dla kobiety ze jest matka zona kochanka trzy w jednym a to juz cos...:) dodajac prace zawodowa mysle ze nie jest z nami az tak zle...natura ma swoje prawa

Do ... Myrevin A ty niby jestes ten lepszy gatunek ? No każdy może wierzyc w to, w co chce :-D

Gość Chudy_byk
A teraz wyzwolone spod władzy religii nowoczesne kobiety, teraz to dopiero zaczęły małpować facetów. Polecam kiedyś uczestnictwo w konkusie dźwigania ciężarów przez kobiety. Tylko proszę bliżej pomostu. Sama uroda, sam wdzięk, kiedy się słyszy pierdzącą jak armata kobietę, rwącą 160 kg.

Gość Chudy_byk
Kobieta aktualnie może być i robić, co się jej żywnie podoba. Ale - uwaga - to się zemści na niej samej. A żałość będzie nie do opisania.

Gość Chudy_byk
Wszystko się zaczęło od Pana Boga, który z dla siebie tylko znanych powodów zrobił jakoś tak, że mężczyzna więcej udźwignie, dalej skoczy, udatniej zaimprowizuje, lepiej zorganizuje - ogólnie rzecz biorąc - popycha tę naszą cywilizację do przodu.

Gość Chudy_byk
Nikt nie mówi, Agnieszka, że kobiety są nie potrzebne. Owszem, są potrzebne i to bardzo. Ale dlaczego one tak namiętnie usiłować męskie wzorce? Co to? Nie stać je na wymyślenie czegoś własnego, oryginalnego?