Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwiiinka

jak zwalczyc bóle migrenowe??tabsy anty?

Polecane posty

Gość malwiiinka

czy jakies tabletki antykoncepcyjne pomogly Wam w tym?? to straszny bol i czasem juz nie wyrabiam.:( pozdrawiam

Mnie tabsy zgrupowały migreny w jedno stado dokładnie w tygodniu ostawienia. Powiedzmy - przynajmniej wiem, kiedy się ich spodziewać. Zastanawiam się nad zmianą tabsów na takie, które można odstawiać nie co miesiąc, ginekolog powiedziała mi że to możliwe i w moim przypadku są wskazania. Równocześnie ja jestem skazana na tabys na lata (jem je ze względów medycznych, nie innych), więc myślę sobie, że to byłoby jeszcze gorsze rujnowanie wątroby. Nie wiem, waham się. Migrny są związane z poziomem hormonów i cyklem miesięcznym - nie ma co do tego wątpliwości. Mojej matce przesżły po klimakterium. I jak dla mnie to jedyne, co kiedyś będzie w tym nie najgorsze.:)

Aha, ja jem milvane, o ktorym tu dziewczyny w ogóle nie wspominają, czasami zastanawiam się, czemu.

Gość malwiiinka
ja mercilon ale zatanawiam sie nad harmonet,z ginem porozmawiam moze jest jakas mozliwosc zlagodzenia tych boli poprzez inna dawke o milvane tez nie slyszalam

Gość leczenie migreny
tabsami hormonalnymi?? Wy chyba na głowe upadłyście!! Przy tabl anty pisze że właśnie mogą wyowałąćbóle migrenowe i jeśli się takowe pojawią to trzeba natychmiast odstawić tabsy!!! to może byćniebezpieczne dla życia!!!

Dziewczyno, opanuj się. Przeczytałam na tamat migreny wszystko, co istnieje w sieci (no prawie), jestem pod kontrolą neurologa, wypróbowałam wszelkich metod oferowanych przez medycynę konwencjonalną i nie. O migrenie wiem naprawdę dużo. Zależność między tansami a migrenami jest sprawą bardzo indywidulaną i nie ma recept. Ale każdy lekarz ci powie, że ataki są skorelowane z ze zmianami poziomu hormonów. Owszem, u osoby migren nie mających tabsy mogą je powodowac, ale u kogos, kto na nie cierpi może być jak u mnie - pewna stabilizacja ich częstotliwości i okresu występowania. Nikt tu nie twierdzi, że tabsy to jest rutynowe postępowanie przy migrenie.

boze.....migeren leczyc tabsami?? wy jakies chore ejstescie chyba!!! a nie slyszalyscie o naturalnych metodach leczenia??? rosliny to cudo w zyciu..lepiej o tym poczytaj a nie o antykoncepcyjnych...lol...

Migreny leczy się u neurologa, ale w zasadzie się nie leczy, choć jest wiele środków, których można próbować (wiele z nich to leki stosowane w terapii padaczki, bierze się je miesiącami - w moim przypadku to było tylko trucie się.) Natomiast jest lek przerywający sam atak migrenowy, to są sunstancje z grupy sumatripatanów (zoomig, maxalt, imigran i najtańszty - sumamigren). Problem jest taki, ze koszt 2 (DWÓCH) tabletek to około 50-100 zł.

boze.....migeren leczyc tabsami?? wy jakies chore ejstescie chyba!!! a nie slyszalyscie o naturalnych metodach leczenia??? rosliny to cudo w zyciu..lepiej o tym poczytaj a nie o antykoncepcyjnych...lol...

Gość malwiiinka
dziekuje za odpowiedzi chodzilo mi bardziej jednak o to,ze moze zmiana tabletek hormonalnych z inna ich dawka moglaby uregulowac hormony tak,zeby tych boli nie bylo wiadomo ze nie bralanym tabsow hormo na migrene sama:p

Gość malwiiinka
aa i kiedys mialam roczna przerwe w tabsach i bole tez byly powrocilam potem do tych samych tabl i nic sie nie zmienilo

Gość ghyddh
o właśnie ja tez to znam okropny ból migrenowy przed miesiączką, tak jakis tydzien przed. Tyle że u mnei to tak sie unormowałao po odstwaieniu tabsów (1 mocny atak). Wcześniej glowa bolała mnie prawie codzinnie ale tak upierdliwie bardziej, niż mocno, no a ten tydzien przed okresem był jeden silny atak. Ja odstawilam tabsy nie tylko z tego powodu... Zawsze jak mi sie spóxnia okres to wiem że jeszcze poczekam bo nie miałam jeszcze ataku migreny.Choć to czy to migrena pewna nie jestem. Bo lek przeciwbólowy mi pomaga a na migrene nie pownien. Mam i śwuatłowstret i przeszkadza mi najmniejszy szmer, no i najleiej jest być w bez ruchu (czasem nawet głowy nie moglam połozyc bo było jeszcze gorzej i siedziałam na łóżku zanim zadziała tabletka). Przed tabletkami tez miałam problemy z silnymi bólami głowy ale nie byłow tym żadnej regularności. Choć były dosyc częste.