Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kie ka

kasza na policzkach i w okolicach żuchwy.Jak sie pozbyć?

Polecane posty

Gość kie ka

Jak w temacie...Na policzkach mam mnóstwo takich małych krosteczek ,coś jak kaszka ,podobnie w okolochach żuchwy ,na brodzie i czole:( Miał ktoś podobny problem?Wiecie jak sie tego pozbyć?Bo już nie daje rady:/

ropne są? mają tendencję do \"gromadzenia\" się w jednym miejscu? to może być alergia:)

Gość kie ka
Najwięcej tego mam w okolicy żuchwy ,w tym miejscu też robi mi się najwięcej ropnych pryszczy lub dużych czerwonych guzków które goją się bardzo długo.Na czole też mialam taką "kaszke"pod skórą ,teraz jest już gładsze ,za to pełno tego pojawiło się na policzkach:( Takie krostki w kolorze skóry lub białawe+pare ropnych pryszczy

Gość podrażniona
moze to kaszaki albo prosaki ?

To raczej łojotokowe zapalenie mieszków włososych. Regularny peeling, najlepiej enzymatyczny, i krem z witaminą A powinny pomóc :-)

Gość kie ka
a jeśli prosaki lub kaszaki to jak sie tego pozbyć?

Gość oioooi
nakłuć iglą zdezynfekowaną, wycisnąć przez husteczkę, spirytusem i po kłopocie. Jeśli nie stać cię na kosmetyczkę.

Gość kie ka
Ale ja tego mam mnóstwo.Prawie cała żuchwa i policzki.Przecież nie nakłuje każdego z osobna bo bede miała jeden wielki maras na twarzy:/

Gość lemon tv
ja mam to samo co ty. a moze to zwykle takie grudki?:| ja nei wiem poradzilas sobei z tym jakos? ja rpobuje peelingiem i brevoxylem ale narazie efektow zero:(

Nie kombinujcie, bo pogorszycie! Do dermatologo nie trzeba mieć skierowania. Co Wam szkodzi spróbować? :)

Też tak mam...mnóstwo krosteczek na czole...i jednym policzku co jest dziwne...Jeszcze nie znam metody na wyleczenie...Najpierw wybieram się do endokrynologa..może to coś z hormonkami?:(

Gość kie ka
Ja postawie chyba jednak na dermatologa ,choć ostatnio mi nie pomógł :/ Musze znaleźć innego

Ja też byłam u dermatologa...Wszystko co przepisał -nie pomogło..Były antybiotyki Tetralysal...rożne maści..na końcu Roaccutane...i to też nie pomogło...:(

mój braciszek tez miał kasze na całej buzi ale pomogła mu wizyta u kosmetyczki zrobbiła mu zabieg oczyszczania buzi i teraz wygląda o wiele lepiej,pozdr

Ja myślę,że to może być od konserwantów w żywności i zanieczyszczenia środowiska,również z powodu stresu. Przede wszystkim starajcie się zdrowiej odzywiac,unikajcie konserwantów na tyle,na ile się da... Poza tym brevoxyl,i co tydzień oczyszczac twarz np.glinką