Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczerbata hrabina

Czy znacie jakieś forum dla ludzi inteligentnych?

Polecane posty

Gość szkaradna ariadna
Niestety Hrabino jestesmy tu odosobnione. :(

Gość ja znam
siebie :P

Gość jak bysmy znaly to
nie bylo by nas tutaj:P

Hrabino no wiesz forum dla inteligencji jeszcze nie powstal ale wszystko przed Toba możesz zostac jego załozycielką:P NApisz gdzie zrobic test na sprawdzenie wtedy bedę wiedziala jaki jest mój stopień:P

Gość wszystkie fora
są zarobaczywione palantami, co nawet po polsku pisać nie potrafią

Gość Harabino
"Hrabino no wiesz forum dla inteligencji jeszcze nie powstal "(sic!) Cierpliwa jest dobrym przykładem. Plebs dorwał sie do klawiatury.

Gość Proponuję
Racjonalistę, tam takich śmieciarzy nie ma:)

Gość doktorka habilitowana
te formum jezd dla ynteligentnych... świetnie żeś trafiła paniulka!

a kto ma cos tu do mnie Jestem zwykłym człowiekiem i nie rozumiem tej wypowiedzi a zreszta wszystkiego nie musze rozumiec

-->cierpliwa Wyluzuj. Widzisz przecież że oni nawet nie wiedzą co to jest człowiek inteligentny. ;o

Gość pleps jest zdecydowanie
bardziej inteligentny od hrabiostwa.... moim zdaniem

Świat jest jednak tak skonstruowany, że nie może w nim być za dużo ludzi inteligentnych, tak jak nie może istnieć tylko samo dobro. Gdyby bowiem nie było bólu i cierpienia, człowiek nie doceniłby radości i szczęścia, do którego swoją uczciwą pracą i uczynkami na rzecz innych, dążyć powinien. Jednak prawdziwego uczucia szczęścia można doznać tylko wówczas, jeśli jest się szczęśliwym wśród szczęśliwych, bo cóż to za szczęście, gdy w koło są ludzie, którzy cierpią. Tych bardziej inteligentnych, jest w naszej populacji ok. 1 %, średniointeligentnych ok. 9 %, reszta to niestety ludzie przeciętni i poniżej przeciętnej, przy czym nie dotykam tu nikogo personalnie, ponieważ ludzie mało inteligentni - myślą, że to nie o nich mowa a ludzie inteligentni - wiedzą, że to nie o nich mowa.

moja wypowiedz pierwsza miala przeciez ikonke na koncu a to chyba cos znaczy Hrabino no wiesz forum dla inteligencji jeszcze nie powstal ale wszystko przed Toba możesz zostac jego załozycielką:P no i nie wiem czy szwankuje ta inteligencja czy raczej poczucie homoru;)

Gość moja droga hrabino
co prawda szczerbata, ale za to składnie budująca zrozumiałe zdania, plebs wykluczam, bo jasno sprecyzowałaś kto to jest inteligentny czlowiek a ja nie mam cierpliwości do Cierpliwych ale mądrych inaczej. Niestety, jak podajesz tych, którym natura bardziej zwoje skręciła jest kropelka w oceanie plaskatych. Pozdrawiam:)

Gość rozkład normalny się kłania
pani hrabino.... skoro dzielisz ludzi na pleps i arystokrację (rozumiem to przez ludzi z tytułem arystokratycznym ).... inteligencja mniej więcej w populacji rozkłada się równo.... więc skoro plepsu jest więcej od arystokracji, tzn że wśród niego jest również więcje ludzi inteligentnych :) proste ad. szczęścia przykro mi, ale nukowo udowodniono, że szczeęście odczuwa się na zasadzie kontrastu... tzn człowiek, który cały czas byłby szczęśliwy, zwyczajnie nie wiedział by, że tak jest....

Gość dopowiem jeszcze
że takich Cierpliwych z "ikonkom" na końcu jezd wszędzie multum, niektóre to czasem majom dyplom z jakiejś prywatnej wyższej uczelni

Gość ps ps
ludzie na prawdę inteligentni, są na tyle inteligentni, że nie wypominają braku ineligencji tym mniej inteligentnym :) bo dzięki swojej inteligencji w mig dostrzegają, że łatwo w ten sposób mogą kogoś mniej inteligentnego urazić :) pozdrawiam

zaraz zaczne tupac ze złości:( Co ma piernik do wiatraka?????? Czy ktos jest inteligentny czy tez nie .Zawsze się z tego nasmiewalam bo uwazam że czlowiek powinien być jak najbardziej CZLOWIECZY LUDZKI DOBRY ŻYCZLIWY moja droga hrabino - to do ciebie

Gość ale chmów arystokratów
czy tych z plapsu? czy tych i tych.... a może chamów o IQ120? bo się już pogubiłam w tych podziałach...

Gość definiszyn
Definicje Inteligencja to konstrukt teoretyczny odnoszący się do względnie stałych warunków wewnętrznych człowieka, determinujących efektywność działań, wymagających procesów poznawczych. Warunki te kształtują się w wyniku interakcji genotypu, środowiska i własnej aktywności człowieka. (Strelau) Inteligencja to ogólna zdolność adaptacji do nowych warunków i wykonywania nowych zadań (Stern) Inteligencja to właściwość psychiczna, która przejawia się we względnie stałej, charakterystycznej dla jednostki efektywności wykonywania zadań (Tiepłow) Inteligencja to zdolność rozwiązywania problemów (Piaget) Inteligencja to dostrzeganie zależności, relacji (Spearman) Inteligencja to zdolność uczenia się (G. Ferguson) Inteligencja to to, co mierzą testy inteligencji (E. Boring) Inteligencja to zdolność do aktywnego przetwarzania informacji, przekształcania ich z jednej formy w inną poprzez operacje logiczne - w tym sensie inteligentne są komputery, a nawet zwykłe kalkulatory. Inteligencja to zdolność do aktywnego przetwarzania informacji w celu lepszego przystosowywania się do zmiennego środowiska. Tak rozumianej inteligencji nie posiadają komputery (bo nie przetwarzają informacji na własne potrzeby) ale posiadają ją zwierzęta, np. owady. Taką inteligencją wykazywałaby się maszyna, która np. w lesie albo na ulicy potrafiłaby samodzielnie przetrwać i zdobywać źródła energii. Inteligencja to zdolność do przetwarzania informacji na poziomie abstrakcyjnych idei (np. umiejętność dokonywania obliczeń matematycznych lub gry w szachy). Taką inteligencję również posiadają komputery (sztuczna inteligencja). Inteligencja to zdolność do twórczego, a nie tylko mechanicznego przetwarzania informacji, czyli tworzenia zupełnie nowych pojęć i ich nieoczekiwanych połączeń. Tę umiejętność wykorzystują, a być może posiadają tylko niektórzy ludzie.

Gość ps ps
więc jak w powyższej definicji inteligentny.... to nic innego jak BYSTRY po prostu.... tak na chłopski rozum :) nic więcej