Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esteerka

IZRAEL-kto był?????

Polecane posty

Gość esteerka
...to jak...nikt nie lubi żydków??

Gość esteerka
...mi się bardzo podoba... po prostu wymiana doświadczeń..

Gość esteerka
Można powiedzieć,że z biura...organizowana w Egipcie,szybkie tempo. Docelowo tam spędzałam wakacje. Jestem tak podekscytowana,bo chciałabym jeszcze wrócić do Ziemi Św.Widziałam tylko południowy Izrael-od Ejlatu do Jerozolimy. ..a koleżanka w jaki sposób objechała?

W Izraelu spędzałaś wakacje????? czy byłas w Sharm lub Tabie i stamtąd jechałas do J.? Moja kolezanka była w Sharmie i stamtąd kupiła wycieczke z biura lokalnego. Podobało sie Tobie bardziej niz w Egipcie? Ja bardzo bym chciala do Jerozolimy i do Petry , juz robilam kalkulacje i oplaca sie wlasnie kupic w biurze lokalnym a nie jechac z objazdówka np z Triady.

Gość esteerka
..też byłam w Sharm.Z biur lokalnych bali się wtedy organizować,zawsze jeździłam w ten sposób..jest trochę taniej..teraz musieliśmy z polskiego-różnica tylko 10$. Zakochałam się w Izraelu.Jest jeszcze dużo do zobaczenia.Egipt już mnie znudził,w sumie nie widziałam tylko Alexandrii. ..a nurkowanie..cóż..może jeszcze kiedyś.

a inne kraje arabskie? ja teraz jade do Libii i Tunezji+2 dniowa Sahara :)

Gość esteerka
marze o tym że postrzelać sobie troche z M16 do tych oblesnych arabów :classic_cool:

Gość totalna porazka
przede wszystkim izrael to nie kraj arabski, palestyna tak

tak a jednak jeżykiem urzedowym jest arabski i mieszka tam jakies 20 % Arabów więc dla mnie jest :)

Gość totalna porazka
obowiazuja 2 jezyki urzedowe: hebrajski i arabski, jednak bedac w 'krajach arabskich' radze nie nazywac tak izraela, bo arabowie lekko sie wkurza

Gość totalna porazka
ja chcialam w tym roku pojechac do libanu, ale moje plany zostaly pokrzyzowane :(

Gość esteerka
...a kto twierdzi,że Izrael to kraj arabski?? ..chyba się nie doczytało! Podszywacze precz! Pariss---z arabskich byłam tylko kilka razy w Egipcie,w Tunezji też-już więcej się nie wybieram mimo,że jest bardziej cywilizowana od Egiptu i w Turcji-to już prawie Europa...szczególnie w kurortach,jak ktoś lubi się dobrze zabawić. ...szczerze pisząc...wszystkie arabskie są do siebie podobne. ..wszystkie są tak samo brudne. Izraela nie da się porównać...no może dzielnicę muzłumańską w Jerozolimie... Żydzi przewyższają Arabów pod względem kultury...to takie moje skromne zdanie. Pozdrawiam:)

Gość esteerka
a szczytem ich kultury było bombardowanie Libańskich cywilów bombami rozpryskowymi :classic_cool:

w Turcji tez bylam 2 razy, w Egipcie na rejsie i w Hurgadzie , teraz gdyby nie Libia i Sahara to do Tunezji bym sie nie wybrala, ale mysle ze bedzie super :) Do Izraela pojade w nast roku jak nie wypali mi Meksyk :)