Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariaaaaaaaaaaanna

czy BADANIE HORMONÓW mozna zrobic obojetnie kiedy??

Polecane posty

Gość mariaaaaaaaaaaanna

jak wyglada i ile sie na wyniki czeka?? mial ktos jakies doswiadczenia? mam uporczywe bole glowy i zle samopoczucie,moze to spowodowane hormonami jest?

ja robiłam badania hormonalne .Robi się je od 4 do 6 dnia cyklu.Niestety już nie pamiętam ile czekałam na wyniki...

Gość mariaaaaaaaaaaanna
dzieki za info :) a czy trzeba jakos na czczo byc?czy to bez roznicy?

Gość lolaboga
nie, nie jest to obojetne. Ja robilam sobie badania hormonalne, bylam w szpitalu w 5 dniu cyklu, potem badania powtarzane w 21 dniu cyklu. Na takie badania do szpitala moze cie skierowac lekarz, mnie akurat skierowal prywatnie wiec pewnie dlatego czekalam tylko 3 dni na przyjecie:) ale za to dobral mi takie tabletki dzieki tym badaniom, ze nie przytylam ani nie schudlam ani grama, nie spadla mi ochota i ni eboli mnie glowa ani nic, normalnie jakbym lykala placebo:)pozdrawiam

Ale lepiej jeszcze zapytaj lekarza w którym dniu cyklu powinnaś je zrobić . Ja robiłam badania hormonalne zupełnie z innych przyczyn, i być może dlatego robiłam je w 4 dniu cyklu:) Pozdrawiam

Gość mariaaaaaaaaaaanna
dzieki :) lolaboga -takiego lekarza to ze swieczka szukac :) pozdrawiam rowniez :)

mysle ze wizyta u lekarza jest konieczna bo dzien badan zalezy od tego w jakim kierunku sa robione badania i co sie chce zdjagnozowac ja np. mialam robione badania w 13 dniu cyklu:)

Gość a mozna
zrobic te badania juz w trakcie brania hormonow? jesli nie, to ile trzeba odczekac po odstawieniu?

Gość mariaaaaaaaaaaanna
ja bym chciala zdiagnozowac czy bole glowy takie mogrenowe maja zwiazek z iloscia hormonow chcialabym tez tabletki anty dobrze dobrac :)

Z tego co ja słyszałam to może o mieć jakiś związek.Ale zapytaj lekarza.On będzie bardziej kompetentny niż ja:) Pozdrawiam

no i sadze ze nie mozna ich robic w trakcie brania tabletek hormonalnych w koncu w tych badaniach ma wyjsc jak sobie twoj organizm radzi z ich produkcja wiec tabletki na bank odpadaja

Gość agaaai
a jesli ja np nie mam juz od od ponad roku miesiaczki i nie mam pojecia kiedy mi sie zaczyna cykl to wiecie moze w jaki sposob oni zrobia te badania?? przeciez jak nie trafia w odpoiwedni dzien to nic z tego nie wyjdzie:>

badania hormonalne w celu dobrania odpowiednich tabletek antykoncepcyjnych robi sie po okresie ale przed planowanym rozpoczeciem przyjmowania tabletki _>podczas 7dniowej przerwy.

Gość agaaai
nie wiem czy to bylo do mnie czy nie, ale w kazdym razie nie chce brac ani nie biore zadnych tabletek, a miesiaczki nie mam bo zmienilam diete:/ i nie wiem jak ma wygladac to badanie jesli nie mam pojecia o swoim cyklu