Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowany młody człowiek

co ja mam o tym myśleć?

Polecane posty

Mieszkam z siostrą ona 24 lata , ja 22 lata w małym 2 pokojowym mieszkaniu , siostra mnie poinformowała , że na kilka dni przyjeżdza do niej jakiś Niemiec , którego nie znam i będzię tu spał z nią . Czy to jest normalne , podobno u niego mieszkała przez jakiś czas jak była na studiach , ale sytuacja wydaje mi się dość dziwna nie życzę sobie obcego faceta w swoim domu , jestem tak wkurzony i zły , że sam nie wiem , co o tym myślicie?

Gość no więc
też bym się czuła nieswojo

Gość ambii
daj luz, moze to przyjaciel ktory ylko pomieszka w Polce...

młody w jej wieku , sam , małe mieszkanie i jakiś obcy facet ma mi się kręcić po domu ,qrwa nie wiem co mam zrobić przecież nie wyrzucę jak przyjedzie a moja siostra jest tak tępa , że nawet nie rozumie mojego oburzenia :O

Gość brylancikowa
porozmawiaj z siostra i moze wyjasnienie dlaczego jest to niestosowne ją oświeci. kobiety a przy tym zakochane nie sa swiadome pewnych rzeczy. moze wiec porozmawiaj i wyjasnij

ja bym takiego czegoś nie wykręciłmieszka ze mną , mieszkanie jest wspólne chyba się powinna np zastanowić i chociaż mnie wcześniej poinformowac , ja jestem osobą nie towarzyską , mam swoich przyjaciół od wielu lat i nie mam ochoty nawet na niego patrzeć , a tu jakiś facet ma mi przez parę dni w moim małym mieszkaniu mieszkać , gdybyśmy mieli dom czy coś chociaż qrwa

to jest jej kolega , a nie żadna miłośc o tak go pewnie głupia flądra zaprosiła , do siebie nie licząc się z tym co ja o tym pomyślę

Gość brylancikowa
ale z drugiej strony nie bedzie chyba z Tobą spal co? siostra jest dorosla i bedzie facetow przyprowadzala czy Ci sie to podoba czy nie. tak jak i Ty mozesz przyprowadzic jakas dziewczyne

ja nie mam nic przeciwko , żeby jakiś facet u niej spał np jej chłopak , ale tu nagle na parę dni będzie u mnie w domu mieszkał jakiś jej kolega , czy mam powody by się bulwersować czy jednak ona ma rację , bo to dla mnie nowina iście , zajebiście nie przyjemna

Gość jeśli chodzi o moralne aspekty
wiesz co, powiedz siostrze, że na te kilka dni oddasz mu ( gościowi ) swój pokój i przemęczysz się z siostrą ;) :D

w nosie mam moralne aspekty to jej życie bardziej mi przeszkadza sam fakt , że w moim mieszkaniu jakiś brzydko i obraźliwie "Szwab" będzie się kręcił , chyba sobie na za dużo pozwala , ja bym takiego numeru jej nie zrobił

Gość brylancikowa
no wiesz coza roznica kto tam mieszka! przeciez nie bedziesz z nim spal w jednym lozku!!!!!! mozesz zamknac drzwi i juz. a i tak nie sadze ze caly czas beda siedziec w domu wiec troche luzu dla siebie znajdziesz. a poza tym pare dni to nie cala wiecznosc. wiec po co to robienie problemow

no tak w sumie to rzeczywiście ,żadny problem sam już nie wiem może to ja jestem inny i znerwicowany i coś takiego to normalka :o

Młody spokojnie ;) wiesz, może to i nie fer ze strony Twojej siostry, ale widzę że Ty masz bardzo duży problem emocjonalny z zaakceptowaniem/poznaniem kogoś nowego, rozumiem Cię - on naruszy Twoje prywatne terytorium - ale to przecież tylko na kilka dni Może warto się trochę bardziej "otworzyć" na ludzi i wyjrzeć przyjaźniej ze swojej skorupki :) może on sie okaże całkiem sympatyczny, a Ty co, wyczerpałeś już swój limit na przyjaciół w tym życiu ;) i nie będziesz poznawał nikogo nowego ? Ej ;)

wyjść z skorupki super każdy ma inne podejście ja nie lubię na siłę poznawać nowych ludzi , mam zaufanych przyjaciół i nie mam ochoty rozmawiać , poznawać jakiegoś typka , przyjaciół sam sobie wyszukuje nic na siłę i wkurwia mnie to , że jakiś facet będzie mi się po domu kręcił dom to moja światynia , oaza spokoju , miejsce gdzie odpoczywam i wpuszczenie kogoś totalnie mi obcego , kogoś kto będzie tu spał , egzystował , narusząłmoją prywatność jest mi osobą obcą to naruszenie mojej oazy , mojej świątyni i nie wiem czy zachowanie siostry jest normalne , ja bym jej w takiej sytuacji nigdy nie postawił , kupi sobie mieszkanie to niech sobie sprowadza kogo chce , ale wydaje mi się , że dopóki mieszkamy razem w wspólnym mieszkaniu to chyba moge zaprotestować

przecież napisałam że Cię rozumiem :) jestem taka sama :p tylko trochę starsza, więc kilka lat więcej miałam na przemyślenia i wnioski ;) Nie masz pojęcia jakie katusze przeżywałam, kiedy mój brat różne nieznajome osoby zapraszał do domu na kilka dni, zawsze byłam wściekła :D Z wiekiem nauczyłam się troszkę większego luzu, chociaż nie było to łatwe, o nie ;) Postaraj się tak wrogo nie patrzeć na tego gościa i nie manifestować swojej wrogości, przecież będzie mu przykro... A Ty jesteś przecież tam w srodeczku dobrym ludzikiem ;) tylko tak na zewnątrz, ta skorupka, taka twarda..:D

jak sie nie ma warunków to się gości nie przyjmuje , jakbyśmy mieli np 3 pokojowe mieszkanie , ale mała klitka i ona z tym facetem ma spać w jednym łózkui i wogóle będzie mi chodził i dupę zawracał, będe po nim sprzątał bo moja siostra to księżniczka i się kibla brzydzi umyć , jak ktoś ma jeszcze siłę niech coś napiszę bo ja sam nie wiem

aaaaaaaa to Ty jesteś ten od sprzątania ??? To ja Cię rozumiem w 100% nawet ;) no to było najbardziej denerwujące - że mój brat też nie sprzątał, a zapraszał sobie gości. I ja robiłam za obsługę 😡 I jeszcze się wstydziłam bałaganu, którego sama nie robiłam 😠 Najlepiej na ten czas zminimalizować potrzeby i zadekować się w swoim pokoju, może stan hibernacji ? ;) A gość, no cóż, niech sie przykleja do obejścia i potyka o przypadkowe przedmioty :D:p