Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becze wycze rycze

Jestem w szoku co robia z koniami!!!

Polecane posty

A z drobiem? Swiniami , bydłem? Dlaczego podchodzicie tak wybiórczo do zwierzęcego zycia? Nad schabowym płaczenie? Nad kurzym udkiem?

Gość to moze zamiast tylko byc
w szoku , sprobuj cos zrobic dla zwierzat? samo szokowanie sie nic nie da, nawet o gram nie zmniejszy ich cierpienia :o

Gość nosz autor autorka
JUZ robi cos dla zwierzat! - przeciez pisze tu na forum, moze ktos jeszcze zwroci na to uwage itd. biedne konie

arava ---> czy ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy zabijaniem humanitarnym (bez zbednego zadawania bolu, bez bicia i katowania dla wlasnego widzimisię) a taką rzezią, jaką dostają te konie?! no jesli tak to tylko wspolczuc, bo umiejtnosci czucia i wspolczucia juz ni odzykasz :o

Gość moze moze byc
E tam, owszem są i takie skrajne przypadki ale nie przesadzajmy że zawsze łamię się nogi koniom. Bo i kto sprawdzi w rzezni czy koń nadaje się na rzez czy nie ? Ludzie po to hodują żeby zarobić, a niestaty nie wszystkie konie mogą chodzić pod siodłem. Krowy,, konie świnie - to się chowa na mięso i nie stety tak będzie. I tak skala zjawiska jest mniejsza, kilkadziesiąt lat temu konina byłą w każdym sklepie z mięsem.

:D humanitarnym Byłaś/leś w rzeźni , ubojni , na fermie? To się nie wypowiadaj , ok? Humanitaryzm zabijania to MIT

Arava ---> byłam. wypowiadam się więc. a ty nie wiedzialas czy bylam czy nie, więc sama zastanów sie zanim osądzisz. żałosne, dyskutowac sie z takim niczym jak ty nie warto :o

Dziecinko. Jestem lekarzem weterynarii. Nie jem mięsa. Opiekuje się fermą trzody chlewnej , walcząc o dobrostan zwierząt. działam w organizacjach borniących praw zwierząt. Ale do sząłu doprowadza mnie wybiórczość działąń.

Gość na szał polecam magnez

Gość moze moze byc
Arava insenizujesz czasem :P :D ??

na szał stosuje ćwiczenia oddechowe. A zwierzeta chore i okaleczone nie sa najbardziej pożądane , bo czeka je ubój z konieczności i bakutil , a nie przeznaczenie do konsumpcji.

Nie jestem wegetarianka, ale odkąd zaczęłam bywać na fermie jakos mięso mi \"nie wchodzi\".Zjem czasami , ale bez entuzjazmu.Najczęściej zamawiajac z kimś pizzę:P skórzane buty noszę. poza tym , to oni pakuja w te zwierzęta....

ja kocham konie i naprawde serce mi sie kraja gdy widze takie zdjecia w necie, w gazetach, moim zdaniem ci, ktorzy postepuja tak ze zwierzetami powinni koncyc tak ja te biedne stworzenia, one tez sa madre czuja i placza jak sie im krzywda dzieje, a ludzie to w koncu ssaki, nie rozumiem takiego podejscia do zwierzat, dlaczego ludzie sie nad nimi znecaja??? to jest chore

Gość chyba komuś chodziło
o inseminację ;)

ja tam jestem zwolennikiem koniny - to jedno z najszlechetniejszych mies na swiecie wg mnie. nasz narod oduczono jesc konine po II w sw i dzisiaj mamy skutak jaki mamy - konie na mieso choduje sie dalej, tyle ze wysyla sie je w ciezarowkach do wloch, gdzie po drodze strasznie cierpia. arava popraw mnie, jezeli sie myle :)

Gość ksiondz stefan brzeszczot
słusznie słusznie koninka mniam mniam

Nie wiem , chyba ruszyła ubojnia koni w Rawiczu.Kiedys wogóle było ich więcej.Tzn . koni , bo byly uzywane do pracy teraz mamy maszyny. Do Włoch jadą żywe konie , bo Włosi nie chcą importowac mięsa , tylko koński żywiec. Ja nie rozumiem jednego- jeśli walczyc o godne traktowanie zwierząt , to wszystkich.A nie koników , bo takie ładne i intekligentniejsze (?) .Bydło też cierpi , też rodzi , taka maciora np. nie rodzi co roku , o nie , dąży się , żeby miała wynik roczny jak najbardziej zblizony do 3 miotów w roku.FAkt , ciąża krótsza , ale to jest w porządku? Siedzi w kojcu , w którym mnie może się obrócić .Ma tylko jeśc i rodzić.A na koniec do rzexni.I wcale nie humanitarnie dokonuje dla nas żywota:o

zgadzam sie że trzeba walczyc o prawa dla wszystkich zwierząt.....nie tylko płakać...tylko działac jak arava. Biadolic to każdy potrafi!!!!! I nie pisze tego z sympatii dal Aravy, ale tak myslę!