Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elisabeth26

Samotna matka a alimenty od Niemca

Polecane posty

Witam serdecznie, Jestem samotną matką, wychowuję 3-letnią córcię. Jej ojciec jest Niemcem. Mam, spisany po urodzeniu Małej, Akt Notarialny o wysokości alimentów. Jednak chciałabym je teraz podnieść. Ojciec jest dość majętny, ma własną firmę. Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś przepisy odnośnie wysokości wypłacanych alimentów z Niemiec/od obywatela niemieckiego. Osoby z podobnymi problemami oraz te, które orientują się w tych sprawach zachęcam do kontaktu mailowego:-) Pozdrawiam serdecznie.Ela

Gość lulabajka
witaj. nie jestem pewna, ale nie sądzę, żeby odnosiy się do tego jakieś polskie przepisy, bo polskie organy prawne nie mają żadnych podstaw ani narzędzi prawnych do egzekwowania czegokolwiek od obywateli innych państw. raczej musisz szukać w przepisach ue lub niemieckich. ja wkrótce rozpoczynam wasny research, bo jestem w ciąży, a ojciec jest australijczykiem.. nie bedzie atwo, tym bardziej, że ja nie mieszkam w polsce i nie chce wracać, a do australii też sie raczej na stae nie wybieram. bedę się odzywać jak tylko trafię na coś, co mogoby Ci pomóc. Ty też daj znaki, jak się czegokolwiek dowiesz. pozdrawiam