Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwosia

Czy czujecie uprzedzenie do ludzi innych narodowosci?

Polecane posty

NZG - no ale z drugiej strony - dziwisz im sie?? Przyjezdzaja chlopaki do Polski, tak samo jak jezdza pewnie do innych krajów. Kazdy facet facet jak jedzie z kumplami gdzies z dala od domu i ma kase to szaleje i wydaje na dupy. :-0 tez bys tak robila. Nie wiem czy to akurat Wlosi tacy sa. Wydaje mi sie ze wszyscy faceci :-0

wiecie co mnie wqrza???kiedy Polak chce wyjechac za granice zazwyczaj uczy sie podstaw danego jezyka...a obcokrajowcy, nie wazne czy WLosi ( ktorzy z angielskim ni chu chu)czy Anglicy oczekuja ze u nas w kraju beda z nami gadac w ich jezyku. no qrwa sorry! skoro sa u nas niech gadaja po naszemu!!!!do szalu mnie to doprowadza, zawsze z wszystkimi obcokrajowcami sie o to klocilam...teraz jestem mega negatywnie nastawiona do wszystkich obcych w Polsce

Nie wiem, jak z innymi, ale co do Anglikow- skoro przyjezdzaja do Polski - chca gadac po angielsku i to jest chyba zrozumiale. Wiecej Polakow zna angielski niz anglikow polski. wiec licza na to, ze trafiaja na kogos kto akurat angielski zna. Ja sie im nie dziwie. A co do ludzi z innych krajow, to nie wiem, nie spotkalam sie z tym, by np. wloch chcial bym gadala z nim po wlosku. Moze po prostu gadaja po swojemu do nas, bo po zadnemu innemu nie umieja, wiec lepiej mowic po swojemu niz w ogole :)

Gość cudoziemka za granica
Czuje uprzedzenie do niektorych Polakow za granica. Widzialam ich w wielu miastach we Francji: w Paryzu, Lyonie, Strasbourgu... Za kazdym razem byli pijani, darli sie strasznie (oczywiscie uzywali "kurw" zamiast przecinkow). Zdarzalo sie ze zebrali! Wiec niech mi tu "opinia podobna" nie krytykuje cyganerii, bo Polacy sa JESZCZE GORSI!

Tez mi sie wydaje ze Polacy sa bardziej halasliwi od innych za granica. I chyba wiecej smieca na ulicach, jezdza brudniejszymi samochodami. :-0 Ale nie mam uprzedzenia, czasem tylko czuje wstyd, bo na pewno niektorzy mnie z takimi kojarza, gdy wiedza ze z Polski jestem :(

Gość ja nienawidze
IWOSIA - jakbys byla na moim miejscu i widziala jak oni sie zachowuja , jak traktuja obsluge w barze itp to bys zrozumiala!!! i w swojej pracy nie spotkalam tylko jednego brudasa czy zyda tylko setki i to na okraglo przez valy rok spotykam .... moze gdybys ty miala z nimi wiekszy kontakt to bys zrozumiala bo aj tez sie dziwilam co ludzie od nich chca!

Unikam Kurdow - bo mialam z nimi nieprzyjemnosci. I moi znajomi tez. Uwielbiam Chinczykow - za skromnosc, uprzejmosc, takt i pracowitosc. Kocham Brazylijczykow, Wlochow, Hiszpanow, Portugalczykow - za goraca krew, wspaniala kulture, pyszne jedzenie, wesolosc i luz. W sumie wiele narodowosci lubie. Tylko do wszelakich muzulmanow jestem z gory uprzedzona :O

\"ja nienawidze\" - alez ja mam z nimi kontakt, codziennie, kiedy tylko z domu nie wyjdé. Mowie teraz o Arabach, hindusach, tym wszystkich turbanach, ciapatych, itp. :P Wkurzaja mnie swoim wygladem, nie moge jakos w sobie tego przemoc; wiem ze to zle, ale caly czas tak mam, ze jakos... obrzydzaja mnie :-0 a ta popularna \"goraca krew\", o ktorej sie tak czesto mowi, to co wlasciwie znaczy, dla tych co o niej mowia? :P

Gość taka jedna z Cork
taaak chyba gadalysmy kiedys:) w Irlandii generalnie Chinczycy trzymaja sie razem..Chinki sa mile i pracowite..i choc cale dnie maja zawalone bo aby tu byc musza teoretycznie i praktycznie studiowac a pozniej jeszcze do pracy-aby miec co jesc...to nigdy od nich nie capi:P aha a Nigeryjki rozpychaja sie dupskami wszedzie ciagnac za soba stado dzieci-rozwydrzonych dzieci...pozatym nie znaja sie na zadnych zasadach wychowawczych poza szturchaniem ich:-o aaaa i nie lubie Cyganow-tych nachalnych chcacych kase, wrozek-pseudo przepowiedni i tych ze zlotymi zebami-bo ich nie myja:-0 i tak im jedzie z geby.... buuuuuu a Polacy coz...za granica niestety Ci w sredniej wieku 33-50 to slow na k*** jak przecinek uzywaja...ale Polki sa ok:):):) i zawsze ladnie pachniemy, wygladamy schludnie i nie mamy plam na ubraniach jak Irlandki

Gość no prosze wreszcie jakies
pozytywy:)

nienawidzę cyganów. Mieszkają w moim mieście, kradną , terroryzują Polaków, wykorzystują nieletnie dziewczyny. Ogólnie cygani to nacja , której nie znoszę.:(