Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwosia

Czy czujecie uprzedzenie do ludzi innych narodowosci?

Polecane posty

Czy irytuja Was lub denerwuja w jakis sposób? A moze jest Wam wszystko i jedno kogo mielibyscie miec za sasiada/lekarza/nauczyciela/kolege....?

Gość okienko
Iwosia wróciłaś????

Gość opinia podobna
tak!!! czuje uprzedzenie do cyganerii bo są głośni, i zachowuja sie tak jakby byli panami tego swiata!!!! poza tym skad maja tyle kasy skoro nie uczą sie i nie pracują tylko całe dnie spedzaja w centrach handlowych na zakupach!

Gość szczerzeeee
teoretycznie wiem że w każdej nacji mogą sie trafić dziwni ludzie i nie można być stereotypowym, ale niestety jak spotkam Żyda, Araba, Niemca czy Francuza to spodziewam sie najgorszego :-o staram sie z tym walczyć i nie okazywać tego- "co pomyśle to moje"

Gość upp
ja do polaków

Gość wszystko mi jedno
byle byli cywilizowani

Gość fiuuuuuuuu
w zasadzie nie z wyjątkiem Niemców, których nie znoszę, ale to awersja odziedziczona w genach

Iwosia, jak ty coś powiesz, to już powiesz. Ja nawet do ciebie nie czuję awersji. Zawsze mogę przecież zajmknąć drzwi ! No i czekamy na debilny tekst kolegi Myrevina

Gość nie toleruje
ja czuje uprzedzenia do NIiemców, to chore ale cóż , za te wszystkie krzywdy jakie wyrządzili w trakcie wojny :-(

(nie wrocilam. ja tu jestem caly czas) :P i od razu mowie ze nie mam innego nicka. Ja sie najbardziej przychylam do wypowiedzi osobnieka \"szczerzeeee\" :P Niby rasistka nie jestem, ale jak kogos spotykam, (a spotykam ostatnimi czasy wieeeeeeelu obcokrajowcow) - to spodziewam sie czegos zlego. choc moze nie ZLEGO, a negatywnie w porownaniu z czyms polskim :) I denerwuja mnie hindusi i Chinczycy. No tak mnie denerwuja ze szok! 😡 Nic mi nie zrobili, normalnie sie zachowuja, normalnie ubieraja, mowia.... ale jak na nich patrze..... :-0 Nie wiem czemu. Glupio mi z tym.

(cynick - ja przynajmniej powiedzialam cos konkretnego, a z Twoich slow nie wiem co nalezy wywnioskowac, bo zero tam konkretow...) :-0

Mnie denerwuja Wlosi,sa glosni,uciazliwi jako sasiedzi... Tez nie lubie Turkow ,ale to chyba zwykle uprzedzenie..

Gość ja nienawidze
1) CYGANY - dlatego ze kradna oszukja,nie myja sie, nic nie robia tylko zebraja 2) ZYDY - bo pracuje u jednego i wiem co mowie 3) ARBAY vel BRUDASY - bo nie szanuja kobiet, i mysla ze wszystko jako mezczyzna im wolno, sa brudasami, jak gdzies przyjda to syf zostawiaja!!! wszystko to mowie z wlasnej autopsji - bo w pracy ciagle sie z nimi spotykam!!!

Gość tika
Hej! Ja nie znosze Turkow! Zachowuja sie gorzej niz zle! oni sa najlepsi,faceci najprzystojniejsi i wogole nie potrafia cicho rozmawiac! nie moge zniesc jak traktuja te swoje podwladne kobiety! cChyba gorszego narodu nie ma1 no moze jeszcze Ruscy!

Gość wiesz co smutny
a mnie denerwuja slazaki. mam awersji do tej ludnosc bo sa falszywi,plotkarze i zawistni o wszystko!

do \"ja nienawidze\" - ale przeciez nie znasz wszystkich cyganów, arabow, itd..... to czemu mowisz ze ich nienawidzisz? Myslisz ze jeden za wszystkich, wszyscy za jednego? :) Myslisz ze to jest fair? Ja tylko pytam. :)

Gość kik*
niestety tak. zwłaszcza do pakistańców, żydów i cyganów. mam jednak przyjaciela, który jest zydem. to się nie gryzie. mozna czuć uprzedzenie, ale da się je też przełamac.

opowiem Wam cos.bylam w 4 letnim zwiazku z Polakiem...potem w 3letnim....bylo oczywiscie kilka krotszych no mneisjza z tym. po czasie doszlam do wniosku ze nie chce byc z Polakiem. jakos tak wyszlo, ze poznalam Nigeryjczyka. mimo, iz kiedys bylam rasistka pokochalam tego czlowieka, bylam z nim ponad 1,5 roku...potem byłam z Włochem...niedłgo w sumie. Czesto bywalam na imprezach. w Krakowie jest mnostwo obcokrajowcow. wszycy oni podchodza do Polek jak do szmat, patrza tylko zeby do lozka zaciagnac....dzisiaj jestem z Polakiem i kocham go nad zycie, mam nadzieje, ze to juz ten i wszystkie znakli na ziemi i niebie na to wskazuja....a obcokrajowcy...no coz, dzialaja na mnie jak plachta na byka...jedyne co dobrze robia to wydaja kase w Polsce miedzy innymi upijajac po knajpach biedne (finansowo)Polski ktore tylko czekaja jak przystojny wloch im postawi. nie dosc ze nawala sie za darmo to jeszcze sex im sie trafi...porazka...nie moge na to patrzec...i na te kobiety i na \"obcych\"

Gość taka pewna babka
do Pakistańczyków. po pobycie w UK to normalne,ze się ich nienawidzi.

Gość tika
Racja wiesz co smutny1 Ja tez ich nie lubie! Oni mowia o sobie,ze nie sa Polakami tylko slazakami! PRYMITYW!!!!

Mysle,ze dobrze byloby odwrocic pytanie:A KTO NAS POLAKOW LUBI??:)

Gość kik*
nie wiem jak polaków, ale są amatorzy polek.:classic_cool: ;)

NiuniaZinGwa - a moze Twoje zwiázku po prostu byly nie takie, jak trzeba, a nei z tymi bylo cos nie tak? :-0 taka pewna babka - a co ma pobyt w u.k. do nienawisci do pakistanczykow? jesli mozesz, wyjasnij, bo nie kumam

Gość taka jedna z Cork
nie przepadam: Arabami- wszelkiej masci i z roznych krajow, pozatym syfiarze straszni wrrrr Nigeryjczykami-tych z Lagos! nie dlatego ze czarni ale dlatego ze maja mentalnosc pasozyta wrrr, do pozostalych ciemnoskorych nic nie mam

Gość tika
niestety niewielu nas lubi bo robimy sobie zarabista reklame i nawet jak przyjedzie normalny Polak to ciagna go pod jedna kreske do reszty pijakow. najgorze ze rozpoznaja nas po slowie ku....

chyba kiedys gadalysmy, nie? (do takiej jednej z Cork) ;) To o was byl ostatnio program w TV?? (w polskiej tv), bo zdaje sie ze tak. sorry za off top

swoje widzialam nawet po wlasych znajomych. prawda jest taka (powolam sie na przyklad Wlochow) czesto sa przystojni, maja w ch.. kasy wpadaja na wczasy do Polski i szastaja na prawo i lewo. wydaje im sie ze co druga laska moze byc ich i maja racje bo kazda prawie sie slini na ich widok a jak chca postawic nie biora piwa tylko mega drina...bylam tego swiadkiem nie raz nie piec i nie dwadziescia...pobawia sie razem a potem razem sobie wyjda...hehe ciekawe po co:) no ludzie...

Gość alu
tak czuje do rusków i ukraińców, są obelśni

Gość polecka jedna
Uprzedzona to nie, ale na podstawie własnych doświadzczeń: 1) Hindusi śmierdzą - wystarczy jechać z nimi w jednym autobusie/metrze, stać koło nich w sklepie w kolejce do kasy... :-O woń rozsiewają niemilosierną :-O 2) Niemcy - nie lubię za całokształt - za wojnę, za szerzone kłamstwa i oszczerstwa, za traktowanie Polaków z góry :( 3) Cyganów - nie lubię za cwaniacwto i nieróbstwo, czasem zastanawiam się z czego oni żyją? maja taki swój domek niedaleko mojego osiedla i... :-O cyganki zaczepiają dosyć nachalnie tym swoim powróżyc, powrożyć. Czepianie sie ludzi na ulicach - takie młode Cyganeczki z umorusanymi dzieciakami żebrzą o kasę, a bułki nie wezmą... :-O o reszcie nie uogólniam :P