Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża nauczycielka

PYTANIE DO NAUCZYCIELI !!!!!!!

Polecane posty

Gość świeża nauczycielka

hejka mam pytanie. jestem ,,świeżą" nauczycielką i nie wiem jak to jest z różnymi dodatkami do pensji. napisałam już podanie o dodatek mieszkaniowy i jakiśtam wiejski (bo uczę i mieszkam na wsi). pewna znajoma nauczycielka mówiła, że jest jeszcze coś takiego jak bezzwrotna pożyczka na zagospodarowanie i ma ona wynosić 2000. czy ktoś wie czy to prawda??????????????????????

Gość z gminu jestes
wam wiesniaki zawsze bedzie malo🖐️

Gość najpierw
musisz byc kontraktowym i wtedy zlozyc wniosek. dostaniesz równowartość dweukrotnej pensji ale bez dodatkó. i musi byc to twoja pierwsza praca w szkole

Gość świeża nauczycielka
a co mam się zadowolić kwotą 817 złotych??? tyle wynosi moja pensja. może maistowym to wystarcza, wieśniakom niestety nie

Gość świeża nauczycielka
uuuuuuuuu dzięki, to nie dla mnie w takim razie, cóż pech to pech

Nie wiem czy jest, ale była. Podpisywało się umowę, ze jeżeli zrezygnujesz z pracy w zawodzie to bedziesz musiała ją zwrócić - nie pamietam ile trzeba było pracować. Coś mi się wydaje, że rok. Ale zanim się zorientowałam jestem już w zawodzie 7 lat. Warto jednak z tego skorzystać. Powodzenia 🌻 w pracy

Gość ania-ta
Wszystko zależy od gminy. U mnie nie ma żadnych dodatków, z wyjątkiem wiejskiego, ale w jego przypadku nie trzeba pisać podania. A propos tego mieszkaniowego, są jeszcze gminy, które go płacą?

Gość z gminu jestes
---->świeża nauczycielka] kur sobie nakupuj jajka zacznij hodowac, moze napisz do Andrzeja to dostaniesz jakas solidna doplate na ziarno dla nich, ...chociaz znajac zycie dostaniesz na 100% w koncu My miastowi niczego nie dostalismy, a wrecz przeciwnie dzieki Wam mamy wszystko odbierane, moje podatki ida na jakies dziwne rekompensaty za Wasze "zle" plony, zeby jeszce te pieniadze zostaly jakos rozsadnie sporzytkowane i zainwestowane, ale nie!!, 3/4 tych osob pojdzie chlac wino w pogliskim pss-sie, :O

Gość świeża nauczycielka
no tak, bo ja to dostanę na pewno, ten mieszkaniowy oczywiście

Gość świeża nauczycielka
skąd się biora takie ,,ludziki"? ja nie wiem o czym ty piszesz, wyraźnie napisałam, że jestem nauczycielką, a z rolnictwem nie mam nic wspólnego, więc nie dopłacasz do moich plonów prostaczku

Gość świeża nauczycielka
moi rodzice są rolnikami, a raczej właścicielami gospodarstwa, bo pracami fizycznymi się nie parają. nie piją pod sklepem i są normalnymi ludźmi, inteligentniejszymi od ciebie ludziku. nie poradziłbyś sobie z prowadzeniem gospodarstwa, bo za tępy jesteś

Gość z gminu jestes
Ty i nauczycielka:O no ok. jestem sklonny w to uwierzyc pod warunkiem ze sa to klasy 1-3 ale .... nie bede sie klucil, chodzi mi "nauczycielko" (pfff) o to, ZE WAM WIESNIAKOM ZAWSZE BYLO I BEDZIE MALO!!, jak te zydki poza ojro doplatami i kretactwem nic soba nie reprezentujecie (przepraszam jesli urazilem tu jakiegos zyda, wiesniaki jeszce chleja na potege), tyle ode mnie prosta dziolcho spod strazackiej remizy🖐️

Gość z gminu jestes
jeszce nie, tani kurrwiszonie po zawodowce, ale moze jak twoim profilem sobie dupe wytre to mi ulzy:classic_cool:

Gość z gminu jestes
to wypierdalaj jesli cos ci sie nie podoba LITOSCI😭

Gość łolelelwe
a agresja tak?? ćwierćinteligencja na 100%

Gość wieśniaki
hehe jestem wieśniak ze wsi a tobie nic do tego i mam cie gdzieś!!! chociaż mam dopłatę i w ogóle a ty masz śmierdzącą klatkę schodową i pijanych sąsiadów

Gość łolelelwe
ruchaja mnie wszystkie bezpanskie kundle z pobliskiej kamienicy:classic_cool: lubie to:D

Gość z gminu jestes
ale ja wiem ze wy chamy macie wszystko, w koncu wasz Endriu o to zadbal

Gość liiiii tam
naprawdę to zakrawa na dobrą pracę dyplomową z psychiatrii

Gość wieśniaki
no i mamy kredyty niskoprocentowe i ogromne dopłaty do pola i programy stypendialne wyrównywanie szans

Gość liiiii tam
od czasu kiedy moj tata dotykal mnie w kolysce mam nieopisane ciagoty do dyszli starszych panow:classic_cool: czasami sie zastanawiam dlaczego pucuje laski 98 letnim facetom.....

Gość wieśniaki
a i kursy rozmaite za DARMO HAAAAAAAAAAAAAAA

Gość LIIIII TAM
WYŻYŁEŚ SIĘ CZŁOWIEKU WĄTPLIWEJ JAKOŚCI? BO JA Z CIEBIE WIĘKSZY UBAW NIŻ TY ZE MNIE

Gość z gminu jestes
o jakich wyrownanych szansach piszesz?:classic_cool: macie 100 razy lepiej wiec nie placzcie tak bardzo,

Gość wieśniaki

Gość LIIIII TAM
mam ubaw po pachy, wlasnie tata jedzie mnie na "kobze" (chuj w ustach jaja pod pachami:D)

Gość wieśniaki
no popatrz a oni nam jeszcze szanse wyrównują!! a i tak mamy lepiej niż wy to na wies i za krowy się brać

Gość z gminu jestes
ale ja sie nie wybieram na wies, jakos klimat mi nie odpowiada:classic_cool:, z krowkami sam sie zabawiaj, wole miasto, tylkoz e kasa ktora idzie na ta wasza wies w rownym stopniu moglaby byc wykorzystana w miescie, niestety nie ma takiej mozliwosci skoro Wam non stop trzeba doplacacO