Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje porady

laptop czy PC ?

Polecane posty

Gość potrzebuje porady

mam zamiar kupic sobie komputer do 3000 i to najlepiej na raty. moze ktos kto choc troche zna sie na komputerach poradzi mi czy lepiej zainwestowac w laptopa czy PCeta ? i wogole gdzie najle[piej kupic komputer ? na allegro ? w jakiejs sieci sklepow (neonet, avans) ? czy w typowo komputerowym sklepie ?

Gość oooooooooooo
laptop jest fajny bo wszedzie go ze soba wezmiesz, ja bym byla za lapem, sama teraz pisze z lapa hehehe

a wygodną jest klawiatura jak się wiecej pisze?

Ja już wypowiadałem się w tych kwestiach (jaki laptop, jaki komp). To ależy ile masz lat i co robisz :)

To zalezy czym się zajmujesz. Jeżeli korzystasz z kompa tylko w domu to może być PC, ale jeżeli chcesz z niego korzytsac też w pracy, albo w ogrodzie to kup sobie laptopa. Ja mam komputer w domu, a tez miałam taki dylemat jak ty, ale szczerze powiedziawszy to najlepiej miec i taki i taki :-) chodź wiem, zę to za drogo... Ja uważam, że kompy kupuje sie tam, gdzie ludzie się nat ym znają tzn w sklepie komputerowym !!! tam tez na pewno dostaniesz na raty bez problemu.

Gość oooooooooooo
do klawiatury mozna sie przyzwyczaic tylko boje sie zbyt mocno uderzac w klawisze bo takie jakby delikatniejsze sa.

ja chciałabym kupić komputer do domu ( w pracy mam :D), który słyżyłby mi jedynie do łączenia się z internetem i słuchania muzyki

Gość sasasaneczka
ja mysle ze wtedy najlepszy jest pc

Ja takze mysle ze najlepiej kupic jest w sklepie. Tez mialam ten problem: komp czy laptop, wybralam variant drugi i nie zaluje. W sumie sporadycznie gdziekolwiek go ze soba ciagne, ale w domu zajmuje tez malo miejsca, mozna wyniesc sie z nim do innego pokoju lub ogrodu, no i klawiatura jest wygodniejsza do pisania (a moze to tylko kwestia przyzwyczajenia?)

Oczywiście, że tak .Klawiatura w laptopie jest delikatna i trzeba uważać, ale z tym problemu nie ma. Najlepiej zrobicie, tak jak ja zrobiłam. POsżłam do sklepu komputerowego, powiedziałam co mnie interesuje: jaki monitor itp.. pan mi ładnie wszystko wytłumaczył... dał boszurki i pasowało.

Gość potrzebuje porady
dzieki za odzew. jestem studentka i fakt ze bede moogla przewiesc takiego laptoa np. z materialami do nauki na weekend do domu chyba przewaza na korzysc komputerow przenosnych. niestety moja wiedza na temat parametrow jest dosyc skromna, chociaz mniej wiecej potrafie okreslic swoje oczekiwania. zastanawia mnie tylko jedno: czy w kazdym laptopie jest wejscie na drukarke ? i czy lepszy jest Linux czy Windows ?

wg mnie lepszy jest windows:P a co do wejscia na drukarke to chyba przez usb...ja kupuje laptopa i pod koniec tygodnia bede go juz miec:D

Gość potrzebuje porady
oj najbardziej martwi mnie fakt ze sama bede musiala podjac decyzje bo nie mam sie u kogo poradzic nawet. mam jeszcze jedno pytanie jaka jest roznica miedzy procesorem I. Celeron i I.Pentium ? czy chodzi o szybkosc ??

podobno celerony nie są za dobre, lepsze pentium lub athlon; przejdź sie najlepiej po kilku sklepach i pogadaj ze sprzedawcami :)

Gość potrzebuje porady
ok wiec celeron odpada. wlasnie zaraz lece do sklepu zobacze co maja. moze jakies pecet fajny bedzie, bo chyba taniej mozna kupic lepszego peceta niz za ta sama cene laptopa prawda ?

ja nie uwazam ze celeron jest zly... a jezeli chodzi o ceny to lepszy wyjdzie pecet za taka cene niz laptop... ale lapy tez maja swoje plusy:]

tylko i wylacznie laptop, nie wyobrazam sobie teraz, zebym miala byc przywiazana do kompa kablem :) chcesz sie polozyc - bierzesz lapa lezysz, chcesz ogladac tv - idziesz z kompem, chcesz zjesc i musisz gadac z kims - bierzesz lapa idziesz na rynek krkowsski masz lapa jedziesz na drugi koniec polski - masz lapa jedziesz do Brazylii - caly komp miesci ci sie w jednej torbie :D NIGDY wiecej PC ;)

Gość laptop
ja mam i to i to ale duzo lepszy laptop, szczegolnie do pisania bo bardzo duzo pisze.z tego co wiem to laptopy nie sprawdzaja sie z programami graficznymi pod tym wzgledem podobno lepeij pc. ale tez z tego co mi wszyscy informatycy doradzali i takiego wzialam dell tanie baterie i czesci i podobno jedne z najlepszych. jedyny jego mankament ze nie jest\ lekki i musze kupic plecak na niego.

Ale macie problemy;) jak tylko piszecie czy używcie internetu to wystarczy laptop. Do innych zastosowac tani laptop jest za wolny i tyle:) Jedyne zalety laptopa to że mozna go nosić i mniej zużywa prądu:D

za wolny?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? do czego niby?????????????????????????????????????????????????????????????????????? moj smiga lepiej niz nie jeden PC :D

Gość laptop
dwa szalone kierpce tak jak mowilam do programow graficznych. a swoja droga mowa o tanim laptopie a nie o jakims lepszym

Jak masz laptopa za 4000:D, to nie ma różnicy. Typowy laptop ma mniej wydajny procesor, dysk twardy 5400 obrotów, mało pamieci RAM. A to sie czuje. Pobaw sie w obróbke filmów lub pograj na tanim laptopie to zobaczysz róznice:D Ale jeśli ktoś tylko pisze, przeglada internet, czy ogląda filmy to lepiej sobie kupić laptopa. Przynajmniej nie będą przychodzić potem ogromne rachunki za prąd:D:D:D