Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noera

Krocze

Polecane posty

Gość noera

Rodziłam 3 tyg.temu miałam nacinane krocze.Mam pytanie ,czym pielęgnujecie swoje?Używałam tantum rosa,jednak nadal wycieka z krocza taka żółtawa wydzielina,która nie pachnie za ładnie.W środku też byłam szyta,czy macie jakieś skuteczne środki,do irygacji?P o jakim czasie od porodu byłyście u ginekologa?

Gość hm hmmm
moglo sie wdac zapalenie jakies, idz do ginekologa

Gość noera
Gdzies czytałam,że takażółtawa wydzielina jest normalna.Może jestem wyczulona na tle zapachu?

Gość tika
Hej ! ja uzywalam lactcid femina. kosztuje ok.10 zl. na rane stosuj rivanol! u mnie trwalo to do konca pologu puki stosowalam wkladki. Powodzenia!

Gość noera
Ten lactcid femina można stosować do płukania w środku?Lepsze to jest od tantum rosa?

Gość szwedzia
wiem co przeżywasz bo ja po pierwszym porodzie też niestety byłam szyta i w srodku i na zewnątrz makabra byłam tak cierpiąca że nie udało mi sie karmienie piersią Stosowałam do przemywania kore debu i naprawde mi pomagało !!!!!

Gość szwedzia
a z tego wielkiego bólu do ginekologa poszłam dopiero po roku. Teraz jestem po drugim porodzie i jest zupełnie inaczej i do gina poszłam tak jak trzeba po 6 tyg.

laktacid jest bardzo dobry. Jeśli masz jakieś wątpliwości to nioe pytaj się na forum tylko idź do lekarza to ważne.

Kora dębu jest ok,ja dodatkowo kupowałam sobie korę dębu ale sypaną,zaparzałam i moczyłam w niej ranę,duża ulga,mi ten ból nie przeszkadzał w karmieniu piersią,nie wiem jaki to ma związek,ale skoro tobie to przeszkadza to ok.A tak na marginesie to mam pytanie do szwedzia,czy drugi poród miałaś łatwiejszy i obyło sie bez cięcia krocza?

Hmmm, powiem tak, i tantum rosa i kora dębu ok, ale WYPIERDZIU DO GINA! Kochana, jak chcesz sie upierniczać z tym najbliższy rok to siedź tutaj. W innym wypadku DO GINA :P ... Mówię serio, leczenie takich spraw nie jest miłe - coś o tym wiem...

Gość szwedzia
AGUNIA33 tak drugi poród miałam łatwiejszy był szybki postep porodu wody mi odeszły o 22 a urodziłam o 3.45 czyli ok 6 godzin i było małe pęknięcie kilka szwów i od razu malutką dostałam do piersi.A mój pierwszy poród to była prowokacja ,trwał 17 godzin i było to tak że nie było pełnego rozwarcia skurcze były silne i za wczesnie kazano mi przeć i dłatego wszystko mi popękało w środku.Teraz rodziłam po 9 latach i wszyscy którzy mnie badali to pytali o przebieg ostatniego porodu....taką miałam szyjke....

Gość hbs
Ja z kolei używałam nadmanganianu potasu, nie wiem niestety jak nazywa sie popularnie, ale w aptece beda wiedzieli o co chodzi. Robiłam sobie nasiadówki w misce, wszystko było fioletowe i ja także. Nie mialam wiekszych problemów na początku po nacięciu, ale szybko sie to zmieniło, od podkładów zrobiły mi sie odparzenia i tylko to wtedy mi pomogło. Do dzis o tym pamietam choc minęly cztery lata, moze dlatego ze w efekcie rozeszły mi sie 3 ostatnie szwy i nie wyglada to teraz za ciekawie. Za to mam nadzieje ze nie beda mnie teraz nacinac, rodze w marcu. Pozdrawiam.

Gość noera
Dzięki za porady.Jeśli te dziwne objawy nie miną ,to w przyszłym tyg ide do lekarza.Zwlekałam z wizytą,bo miałam nadzieję,że sama sobie poradzę:),a po drugie karmię małego piersią i są to pory nieregularne,także cięzko mi się wyrwać z domu bez niego.

Gość taka jedna niedoswiadczona
zołta wydzielina o brzydkim zapachu-ze sie tak wyraze brzydko"smierdzi gnojowa"jest ok po 3 tyg od porodu-pomysl-połog trwa 6tyg-wiec daj sobie czas