Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troskliwa mama

jakie jedzonko dla 5 misięcznego malucha????

Polecane posty

Gość troskliwa mama

Hej dośwadczone mamy co dajece dziecku 5 miesięcznemu jeśc tzn. jakie posiłki i ile??? bo ja rano koło 8 cycek 10.00 flacha 180ml Bebiko 12 jakis deserek jabłuszko albo marchewka z jabłkiem) 16.00 flacha 18 flacha 20 kaszka babnowa i nie wiem czy nie za mało i czy takie menu jest OK a w nocy jak maluch sie obdzi to cyca a w dzień do poicia herbatkę

moim zdaniem za dużo ale to moja opinia, każde dziecko jest inne ja mam córkę i je 180ml x4 i jest bardzo duża, ma 7 mies

moj maly 9 skonczu 5 miesiecy i u nas jest tak: 19 mleko z kaszka (180+4 lyzeczki)-spanie 6 znowu flaszka (bez kaszki) -spanie okolo 9-10 znowu mleko (bez kaszki) (tu czasami daje deserek) 13 obiadek - zupa jarzynowa + soczek (120 ml) 16 butla (bez kaszki) 19kapiel + karmienie -jak wyzej taki rytm ustalila pediatra, gdyz moj maly dosyc sporo wazy - prawie 8 kg

Gość troskliwa mama
hmmmm, może faktycznie za dużo daję, no własnie najfgorzej to po południu tez sie zastanawiam czy nie przesadzam hmmm Aniu faktycznie mało dajesz 4 razy flacha ??? a możesz mi napisać w jakich godz??? Evi :-) to twój maluszek tez lubi sobie zjeść ;-)

oj tak :) no wkoncu to 8 kg :) a juz niedlugo 5 miesiecy skonczymy

Gość troslkiwa mausia
Evi a jaka zupkę jarzynkową dajesz że słiczka czy gotujesz bo ja próbowałam ze 3 razy ze słiczka i h....:-( mału pluje na odległość nie wiem czy mu nie pasuje Firma czy ogólnie smak a jeśli gotujesz to możes zmi powiedzieć jak to robisz??? bo ja troszke ciemna jestem w tym temacie może powinnam gotowac sama ????

Mój mały zjada : o 6 mleko 210 ml o 11:30 obiadek HIPPA + jakiś deserek + herbata o 16 mleko 210 ml o 20 mleko 210 ml Dzieciątko jest duże jak na swój wiek bo ma 5 mcy i 9kg.

Gość troskliwa mama
cholercia faktycznie za dużo daję !!!, mój maly waży 10.500 więc sporawy jest ale dużu sie urodził i apetycik ma niezgorszy :-))), kurcze on nie chce tych zupek ze słoika :-( poraździe jakie fit=rmy wchodza w grę ??? Ivi mówisz Hipp???

Gość maria..
dziewczyny wiecie co to są siatki centylowe? Dziecko 5 mies. ważące 10 kg. ma zarębistą nadwagę, litości nie hodujcie tuczników...co będzie potem zobaczcie w te siatki, macie je w książeczkach zdrowia, szkoda dzieci

Gość troskliwa mama
mario po pierwsze może ty masz tucznika w domu i jeszcze chlew, a po drugie moje i poejrzewam dziewczyny na tym toopiku maja dzieci pod kontrola lekarzy, a co to siatki centylowe to weimy nie musisz nasz douczać, ale moe dziecko jak sie urodziło ważyło 4600 i co powiesz ze jestem maciorą kóra urodziłą takiego wieprzka ??? schowaj swoje rady w buty bo ja mam chłopaka kóry waży ponad 10 kg ale tez mierzy 84 cm i lekarz mi mówi ze chłop na skwał i dopiero od 3 tyg wprowadziłam mu onne pokarmy bo do tej pory był na cycu wiesz mądra kobieto ale co ja sie wdaje w dyskuję dla mnie opinia lekarzy jest najważniejsza i rady doświadczonych mam , a poza tym ja mam 186cm więc nie jestem karlicą :-P

Gość maria..
nie wiem 5 mies. dziecko ma 84 cm? To faktycznie bardzo duże dziecko, zazwyczaj dziecko 1,5 roczne osiąga taką długość ale po tym co napisałaś sądze że grubo przesadzasz z dawaniem jedzenia i to też może procentować, a nie nazywam cię maciorą ani nikim takim, faktycznie jesteś wyższa i podejrzewam troszkę więcej ważysz, dziecko penie nie będzie należeć do drobnych dzieci, nie bierz tego do siebie po prostu czasem widzę jak matki pchają na siłe dziecku różne jedzonka i dziecko roztyje się, nie obrażaj się tym co napisałam, pytasz ile razy dziecko i co powinno jeść, w twoim przypadku najlepiej pytaj lekarza, ale powiem Ci jeżeli chodzi o mleko to dziecko powyżej roku powinno wypijać dziennie co najmniej 500-600 ml. mleka, ale jeżeli karmisz też piersią to sądzę że dziecka nie przekarmisz, najbardziej trzeba uważać z mlekiem modyfikowanym i innymi już dodatkowymi produktami. Jeżeli Cię uraziłam to przepraszam

10 kg w 5 miesiacu to nie jest az tak duzo!!!! bez przesady, co ma zrobic glodzic dziecko, bo jakas tam kobieta powiedziala ze jest za duzo, lakrz wie LEPIEJ!!! zreszta przeciez urodzilo sie z waga 4600!!! moj maly jak sie urodzil wazyl 3100, teraz 7960 :) za 3 dni skonczymy 5 miesiecy, wg pediatry maly jest pultaskiem, ale za duzo nie wazy co do zupek, to u nas bylo to samo! ale ja bylam wytrwala, po paru dniach jadl az sie uszy trzesly (te same zupki) , a moze zabaw czyms dziecko? ja wlanczalam takiego misia grajacego i maly bykl spokojny, moglam w spokoju go nakarmic , bez wiercenia, rzucanaia sie itp, ale zawsze na pocxatku robi mine jakbym mu g... dala zamiast zupki :-P ja kupuje ze sloiczka, gerber i bobvita :) sama pare razu zrobilam, dalam lekko doprawiona i tez bardzo mu smakowala :)