Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciazonaaa

zakupy dla dzidzi! kiedy kupujecie i co , co sie przyda a co nie?

Polecane posty

Gość zaciazonaaa

jak w temacie, doswiadczone mamy piszcie co warto kupic a z czego mozna zrezygnowac, jakie rozmiary dla niemowlaka, ile ubranek, jakie butelki , smoczki ile, piszcie wszystko co sie przyda:)

Gość chętnie i ja poczytam rady
doświadczonym mam! pozdro

Gość zdruzgotana na maxa
tutaj jest wyszukiwarka wpiszcie hasło i wyskoczy wam multum takich topików tępe idiotki

Cześć : ) Mam 5 miesieczne dziecko i mogę wam powiedzieć że w moim przypadku nie było raczej nietrafionych zakupów. Zanim urodziłam zakupiłam prawie wszystko co potrzebne na początku łącznie z wózkiem . Mogę polecić sprzęty firmy AVENT mam chyba wszystko co oni produkują i jestem zadowolona. Najmniej chyba jednak używałam odciągacza do pokarmu bo jakoś mi to nie szło ale za to sterylizator do butelek i podgrzewacz + butelki są w ruchu na okrągło. Aha mogę śmiało polecić sterylizator AVENTU elektryczny bo taki mam i taki który się używa do mokrofalówki bo taki ma moja mama ( jak do niej jadę to go używam) i też jest OK i tańszy od elektrycznego. Jeśli chodzi o smoki to u mnie jakoś nie sprawdziły się te trójprzepływowe z AVENTU. Mały się strasznie dławił i nie nadążał z piciem. Smoki do uspokajania tej samej firmy są fajne. Jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka nie kupowałam za dużo na początek bo bałam się czy nie będzie uczuleń. Okazało się że nie było i stopniowo dokupywałam nawet te strasznie niepolecane Johnsona i jest OK. Polecam też Sudokrem na pupę w razie odparzenia. Jeśli chodzi o ciuszki to jest prawda żeby nie kupować za dużo na początek bo dzidzia szybko wyrasta. Ja miałam 6 body z krótkim rękawem i 6 pajacyków i było w sam raz do tego 2 czapeczki i coś do ubrania na górę jak się jedzie na spacer w zależności od pory roku oczywiście. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę : )

ja takze polecam aventa, butelki, smoczki, sterylizator - tez sie sprawdzil :) u nas prezenty tez byly trafione, mialam b duzo ubranek uzbieranych od znajomych, sama duzo pokupywalam w sklepach, allegro :) do kapania polecam wanienkie ze stelazem :)-najlepiej kupic razem, ja niesety kupilam osobno, wanienka byla rozowa wiec zrezygnowalam, a inna nie pasowala :( bez wkladu gabki, polozna mowila ze najwiecej bakterii sie zbiera na tym ubranka najlepiej rozmiar 62, 56 mialam kilka i maly ponosil je gora 2 tygodnie z komsetykow moge polecic husteczki bambino i nivea baby, najlepsze, pampers strasznie smierdza - jak dla mnie i sa dosyc suche pieluchy-pampersy jak dla mnie najlepsze, po nich hagisyym reszta przeciekala bolami i byla za luzna :( do szpitala dla malucha polecam wlasnie husteczki bambino, 3 pary spiochow, czapeczke, 3 kaftaniki lub body, kocyk malutki, rozek, krem dostalam w szpitalu, kapaly polozne nie wiem co z tych wazniejszych rzeczy pisac, duzo by wymieniac jak macie pytania to moge odp :)

Evi_20 widzę że masz synka z 09.04.2006 ja mam 5 dni starszego :)

Gość zaciazonaaa
a kto mi odda jakies uzywane dla dziecka rzeczy, wozki, bo na smieciach butelke znalazlam

Szczerze mówiąc ja też byłam za gondolą którą potem się przekształca w spacerówkę ale jak porównałam w sklepie i już nie miałam wątpliwości. Kupiłam spacerówkę trójkołową którą się rozkłada na płasko naprawdę polecam prowadzi się bosko nawet jedną ręką ( przydaje się jak deszcz pada i trzeba trzymać parasol) no i jest super skrętny naprawdę rewelacja!!! I wcale nie jest taki ciężki i wielki mam taki i jeszcze latamy z nim samolotem.

Chociaż już kilka razy był taki temat, podaję listę tego co w moim przypadku się przydało. Mam 2 dzieci, teraz czekam na trzecie. -rożek (zwykły, ten usztywniany do bani) -1 kocyk gruby, 1 cienki -podkład foliowy do łóżeczka -2 zmiany pościeli, 2 prześcieradła z gumką -wsad do pościeli -4-6 zmian na rozmiar 56-62 (body,pajacyk lub śpiochy i kaftanik) -2-3 pary skarpetek -czapeczka bawełniana po kąpieli -grubsza czapeczka -rękawiczki niedrapki -kombinezon (jeśli rodzisz zimą) -2 ręczniki z kapturem lub zwykłe kąpielowe -wanienka (u mnie sprawdziła się ta nakładana na wannę) -mydełko (Bambino, Bobas) -oliwka (Bubchen, Nivea baby, Penaten) -krem na odparzenia (Sudocrem) -pampersy (Huggiies, Pampers0 -krem na każdą pogodę -2 smoczki (polecam Avent, Nuby wisienka, Nuk) -2 małe butelki (dla mnie Nuk first choce rewelacja!) -herbatka z kopru włoskiego na kolki -chusteczki do pupy z pudełkiem (polecam Pampers sensitive, Nivea baby, Bambino) -przewijak -20 pieluch tetrowych -5 flanelowych -sól fizjologiczna -gaziki -spirytus 70 procent -patyczki z ogranicznikiem -gruszka do nosa -proszek do prania (Jelp, Lovela) -wkładki laktacyjne -pojemnik na smoczek -termoopakowanie do butelek -nożyczki do paznokci -szczotka do włosów Dla mamy: -podkłady Bella -majtki jednorazowe -koszula z rozpięciem do karmienia -2 staniki do karmienia -Tantum rosa -ręczniki papierowe do osuszania krocza po podmyciu -żel do higieny intymnej Ziaja \"szałwia\" lub zwykłe szare mydło -maść Purelan lub Bepanthen do podrażnionych brodawek Nie jestem pewna, czy wszystko wymieniłam. Pominęłam tak oczywiste rzeczy jak łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy

Ja jak zaczęłam drugi trymestr to rozpoczęłam kompletować wyprawkę. Wszystkie niezbędne produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.