Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssdda

ZGŁUPIAŁAM CAŁKIEM...zajrzyj i skomentuj

Polecane posty

Gość ssdda

Cytuje: "Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia." Wiec jak to jest??? Dłuzej plemnik przezyje poza ciałem kobiety? I jeszcze jedno... dotąd zawsze myslałam ze jak sperma wyschnie to plemniki giną i nie są zdolne do zapłodnienia a z tego wynika ze taka wyschnieta sperma moze zapłodnic nawet po kilku godzinach. Zgłupiałam

Gość i dotknij się klamki
poreczy, czegokolwiek, a potem podrap po kroczu i jakas swinia, która waliła sobie konia i dotkneła tej poreczy cie zapłodni. I co wtedy?

Gość ssdda
No własnie mi sie nie chce wierzyc w to co przekopiowałam i dlatego czekam na opinie

Gość ja mam 19
dla mnie to durne.. plemniki gina ta laska co napisała to nie wiem skad ma takie info.. no sory.. plemniki aby zapłodnic musza byc w drogach rodnych kobiety ehhhhh żałosne

Gość Monikaa_255
CO to za bzdury?? plenik żyje dopóki sperma nie zaschnie!