Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Ewa

STEP czy STEPER - co bardziej polecacie ?

Polecane posty

Gość pytająca Ewa

Mam w planach :) wyszczuplenie swoich nóżek i zamierzam nabyć sobie coś, co mi w tym pomoże. Pomyślałam o stepie, potem o steperze, a teraz już sama nie wiem. Co byście mi poleciły? Co daje lepsze efekty?

Gość pytająca Ewa
Nikt mi nic nie doradzi ? :(

Gość ulciaciacia
to zlaezy jaki cel chcesz osiagnac? step generalnie odchudza, ale musisz uwazac, bo buduje miesnie lydek i ud, wiec jezelipotem przytyjesz to bedziesz miala wielkie lydki wiem bo sama mialam ten problem, kochalam step kiedys, bardzo duzo cwiczylam i lydki owszem mialam umiesnione ale jak pojawila sie na nich warstewka tluszczyku to wygladalam jakbym chodzila na 2 balonikach:) na szczescie jest cos takiego jak streching. A stepper hmm, mysle, ze jest bardzo dobry tylko trzeba regularnie na nim cwiczyc, ja cwiczylam regulkarnie i widzialam efekty glownie w biodrach i tylku, ale teraz przestalam a na steperze stoi kwiatek i leza moje ciuchy:)

Gość pytająca Ewa
Dzięki ulciaciacia :). Mam dość masywne uda i na ich wyszczupleniu najbardziej mi zależy. Jednak obawiam się tego o czym piszesz, czyli tego rozrostu mięśni, ale coś będę musiała wybrać. Bardziej podoba mi się chyba step, wydaje mi się że jest "ciekawszy" i mniej nudny od stepera, ale mogę się mylić. Piszesz o kwiatku i ciuchach :), u mnie jest podobnie ale z rowerem stacjonarnym. Kiedyś miałam straszny zapał, jeździłam dość sporo, a teraz.. teraz robi za wieszak :).

Gość pytająca Ewa
Nikt mi już nic nie doradzi ? :(

Gość pytająca Ewa
Dziewczyny proszę, napiszcie jeszcze jakieś opinie... Jeszcze nie zdecydowałam czy step czy steper (nie znam się na tym), a jutro lub najpóźniej we wtorek chcę dokonać zakupu. Będę wdzięczna. Najbardziej zależy mi na wyszczupleniu ud.

Gość anka24
ja 2 tygodnie temukupilam sobie steper(wrazenie jakbym wchodzila po schodach) cwicze codziennie przez co najmniej pol godziny i zauwazylam ze biodra mi sie ladnie zaokraglily jak chodze to pupcia mi sie kreci i nogi bardzo mi wyszczuplaly

Gość steper
ja poecam steper -sama mam steperek i uda do zrzucenia i kawałek tyłka :) mam go juz połtora miesiaca i musze powiedziec ze jestem zadowolona-cwicze co drugi dzien po 45 minut na najmniejszym obciązeniu i staram sie przy stepach naciskac na piety-to obciazenei jest wazne bo na duzym rozbudujesz sobei miesnie a nacisk na palce rozbuduje ci łydki.cwicz co drugi dzien nei czesciej-tak jest zalecane,miesnei maja czas na regeneracje.ma byc szybko i długo i na lekkim obciazeniu.steper jest super i ma jezscze wiele funkcji -wieszak na torebki suszarka do ubran itd :) powodzenia.aha oprocz cwiczen an nim wazne jeszcze troche ponaciagac sie przed i po -u mnie z tym kiepsko ale sie staram,i nei spodziwaj sie ze po miesiacu bedziesz miala nozki jak ta lala :) wiem po sobie ze trzeba troche poczekac-tyłek mniejszy i twardszy :) nogi chudsze i boczki zanikja a stepuje 1,5 miesiaca.zycze motywacji i efektow

Gość motyle w brzuchu
chcialabym kupic steper. choc nie wiem czy to dobry pomysl. prosze o rade. jestem bardzo szczupla. zalezy mi na rozbudowaniu miesni lydek i wzmocnieniu miesni ud. nie wiem czy steper nie wyszczupli ZBYTNIO i tak niezbyt dobrze zbudowanych nóg.. poradźcie coś!

Ja mam stepter w domu no i rzeczywiscie wyszczupla nogi, ale to jest dla mnie zbyt monotonne. Sadze, ze stepter jest wiec lepszym rozwiazaniem ( i sama zamierzam sobie go kupić ), bo trening na nim ni ejest tak monotonny, są przecież różne rodzaje kroków, które możesz wykonywać i daje to wiele urozmaicenia. A co do rowerka to wsiadaj i jedz na nim babeczko, bo u mnie wlasnie rowerek dawal świetne rezultaty, tysiac razy lepsze niz stepter, wiec korzystaj jak masz :P

Gość motyle w brzuchu
kamilka,dzieki wilekie za link do ćwiczeń. zastanawiam sie tylko czy nie schudne za bardzo, bo to by było nieporządane:)))

Gość Antośka
mam pytanie....jeśli chciałabym sobie kupić taki normalny, prosty steper bez jakichś tam większych funkcji to lepiej taki na którym chodzi się w bok czy w tył...może to Wam mało mówi no ale: http://www.fitness-sport.pl/catalog/product_info.php?products_id=249 ----to jest taki "w tył" http://www.spartan.shop.pl/show.php?p=steper-z-licznikiem-s-30_282 -----a to taki "w bok" osobiscie wygodniej chodzi mi się chyba na tym w bok ale który jest lepszy...zależy mi na wyszczupleniiu łydek i ud....no i może pupy :P co radzicie...prosze o szybką odpowiedź...

czesc dziewczyny 🖐️ ja mam steper od 3 tyg :) i jestem wniebowzieta :) na poczatku 1-tydzien cwiczylam codziennie po 30min :) na najmiejszym obciazeniu to jest jakies 2300stepow :) po 17 pol godzinki pozniej juz staralam sie nie jesc nic,tylko woda.. zaczelam tez brac l-karnityne :) 2 razy dziennie rano i wieczorkiem godzine przed cwiczeniami w nastepnym tygodniu zmienilam cwiczonka, jak mi poradzila jedna z forumowiczek, cwicze do drugi dzien po 1godzinke, na najmiejszym obciazeniu robie ok. 4500 stepow :) i lepiej sie czuje nic cwiczac codziennie, miesnie odpoczywaja..i czuje jak sie sama ruszaja (jak nie cwicze tzn rosna?) wczoraj zmierzylam moje stare jeansy, nie nosilam ich bo bylo obcisle :) a teraz? po 3 tygodniach wisza mi troszke :) tzn sa luzne i zaczepiscie sie czuje :) zrobilam sobie tabelke w excelu i odpoczatku wypisuje jak cwicze ile czasu, kalori stepow..itd.. ostatnio sie zmierzylam i za kolejne 3 tyg porownam wymiary :) polecam stepper !!! jesli ktos jest uparty, bo moze wydawac sie nudny :) ale ja wlaczam sobie cos na moim lapie np. film, albo w itvp jakis program i godzinka mija szybko :))) pozdrawiam [czesc}

aha ! tez przed i po cwiczeniami staram sie rozciagac zawsze :D dziewczyny piszcie jakie wy macie rezultaty :) niehc topic ozyje, bo widze, ze te topicki o stepperach nie sa popularne ;(

Gość Antośka
a co sądzisz o tym co pisałam wcześniej?? mam pytanie....jeśli chciałabym sobie kupić taki normalny, prosty steper bez jakichś tam większych funkcji to lepiej taki na którym chodzi się w bok czy w tył...może to Wam mało mówi no ale: http://www.fitness-sport.pl/catalog/product_in fo.php?products_id=249 ----to jest taki "w tył" http://www.spartan.shop.pl/show.php?p=steper-z -licznikiem-s-30_282 -----a to taki "w bok" osobiscie wygodniej chodzi mi się chyba na tym w bok ale który jest lepszy...zależy mi na wyszczupleniiu łydek i ud....no i może pupy co radzicie...prosze o szybką odpowiedź...

hej, ja mam w bok tzn skretny :) z linkami :) dzis weszlam w moje stare jeansy :D po 3 tyg cwiczen :))) yupiii

Gość Antośka
i jesteś zadowolona? a jak ja bym chciała troche odchudzić nogi ale nie chcę wyrabiac sobie takich...mięśni...jak często i ile powinnam ćwiczyć? tez pozdrawiam ;))

Cześc dziewczyny możecie mi powiedziec czy cwiczenia na steperku sa lepsze i jakie efekty daja na mniejszym czy wiekszym obciążeniu czy to nie ma żadnego znaczenia

Ja mam zwykły steperek a jaki jest lepszy i jeszcze jedno pytanko czy lepiej cwiczyc codziennie czy co drugi dzień kiedy są lepsze efekty czy ktoś to sprawdził

czesc ja mam taki skterny z linkami, cwicze po godzince co drugi dzien :) nie wiem jaki lepszy , ja jestem zadowolona z tego co mam :) a wy jak cwiczycie ? ja cwicze dopiero miesiac :) tez niewiele.. moze razem bedziemy sie motywowaly na tym topicu? pozdrawiam 🖐️

jesli masz skretny to slyszalam, ze na talie dziala :D a na piersi to chyba raczej nie.. ogolnie przy wysilku sie chudnie :) chudniesz cala :D ja cwicze na steperze juz ponad miesiac i jestem bardzo zadowolona :D moim celem jest wyrzezbic sobie nozki :D i juz sa efekty :) papa

Gość reinkarnacja
hej!!!W końcu udało mi się znaleźć topic o stepperze-nie wiem czemu ale mało popularny jest ten magiczny sprzęcik na forach.Ja swój nabyłam jakies 2tyg temu i jestem zachwycona-ale fakt faktem sporo musiałam się wpierw naczytać aby się dowiedzieć jak się ćwiczy na tym sprzęcie dlatego proszę dziewczyny wracajcie-mam 4 miesiące na poprawienie sylwetki-postawiłam na steper ponieważ najlepiej mi się na nim ćwiczy - juz pomału widać efekty:)niestety od poniedziałku mam przerwę gdyż rozłożyła mnie paskudna grypa, ledwo co wstawałam z łózka więc o ćwiczeniach nie było nawet mowy ale dziś już jest lepiej i mam zamiar trochę postępować. Z wcześniejszych wpisów widzę ze robiłam błąd gdyż ćwiczyłam codziennie ok 40min pomału zwiększając obciążenie i docieralam do ok1500 faktycznie pociłam się nieźle ale nie robiąc dnia przerwy nie dawałam czasu na regeneracje i mój cellulit zamiast zniknąć o zgrozo się powiększył aaaaaaaale dzis zmiana-na weekend dorzucam rower:)Proszę piszcie -wymieńmy się doświadczeniamy nie warto się męczyć na darmo....

Gość majowa84
Proszę o doradzenie, czy stepper skrętny musi mieć regulację siły oporu? A może jest to zbędny gadżet? Czy z podpórką jest dobry stepper np. stepper skrętny z podpórką, ale bez regulacji siły oporu, czy będzie dobry? A..... i jeszcze jedno co to znaczy, że stepper ma regulację skoku pedału? Proszę o wypowiedzi osób ćwiczących.

hej-jeśli chodzi o regulację siły oporu to według mnie jest to dosyć istotny element-ustawiasz w ten sposób \"nacisk\" tzn. im bardziej przykręcisz tym ciężej jest wykonać ćwiczenia-najlepiej jest ustawić na jak najmniejszą siłę oporu ale jednocześnie taką aby czuć że się ćwiczy:) jeśli chodzi o podpórkę to osobiście nie widziałam takiego steppera i nie wydaje mi się aby była ona potrzebna-no chyba że jako podstawka na książkę:)-ja mam taki z linkami ale rzadko ich używam najczęściej wymachuje łapkami na różne strony. \"regulacja skoku\"?? tego to już nie wiem-chyba że chodzi o regulację skosu gdyż w stepperze skrętnym w niektórych modelach jest możliwość rozszerzenia pedałów-ćwiczymy wtedy bardziej na boki pracując nad udami i pupą .....reasumując podpórka nie koniecznie musi być za to regulacja siły oporu moim zdaniem się przyda:)