Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esther18

farba na włosy 4 razy w roku, bardzo szkodliwa?

Polecane posty

Gość esther18

rzadko farbuje wlosy, wychodzi 4 razy na rok, po 30 min trzymam farbe (l'oreal) czy to jest bardzo szkodliwe? czy moze powodowac jakies choroby, raka? please jesli ktos siwe to napiszcie (dodam ze rozjasniam wlosy), czy moze powinnam sie przestawic na pasemka i to tak by farba byla kladziona daleko od skory?

Gość esther18
rosna ale jakos to przetrzymuje :) nawet zle to nie wyglada, teraz mam z 5 cm odrostow i zamierzam farbowac

rozjaśnianie włosów niszczy je :O ja rzucam farbę (Garniera) na włosy co 1,5-2 miesiące :) ale nie rozjaśniam włosów :) nigdy nie słyszałam coby farbowanie powodowało raka :D co najwyżej jakieś składniki farby mogą powodować uczulenie :(

Gość esther18
no niszczy ale sa ladne i gdy sie je pielegnuje to nawet jest ok, ja uzywam l'oreala excellence i mam super kolor i niezniszczone wlosy

Gość Haldidiki
Dobra farba nie niszczy włosów, a nawet je wzmacnia, pod warunkiem, że używa się odpowiednich kosmetyków pielęgnacyjnych. Rozjaśnianie zaś je niszczy i to bardzo. Farbe mozna kłaść raz w miesiącu pod warunkiem, że ta samą i na odrosty najpierw a na reszte włosów później w celu odświeżenia koloru. Nie powoduje raka ani chorób

Gość Schwarzkopf to firma która
robi między innymi farby PALETTE