Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł Gaweł

Czy Się zna Na Bajkach ? Mam Problem ....help!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Paweł Gaweł

mam na zadanie wymyslic bajke składająca sie z 4 wersów na przykładzie zwierząt zawierająca morał cos w stylu bajek Krasickiego: daje przykład Żółw i mysz Krasicki Ignacy Że zamknięty w skorupie niewygodnie siedział, Żałowała mysz żółwia; żółw jej odpowiedział: "Miej ty sobie pałace, ja mój domek ciasny. Prawda, nie jest wspaniały - szczupły, ale własny." bardzo bym był wdzieczny gdyby ktos mi pomógł:(:( z polaka jestem kiepski i nie mam rzadnego pomysłu na bajke:( czy ktos by mi pomógł? z góry dziekuje:)

Gość Paweł Gaweł
na jutro :( ma 3 polskie:( chyba sie załamie jestem w 1 klasie liceum i nie chce juz dostac 1

Nie mam czasu teraz mysleć, późno sie obudziłes, wyłącz kompa i mysł nad rymowanką, to proste , dasz sobie radę :)

Gość żoska nie badz swinia

Gość Paweł Gaweł
no mysle i mysle i nic.... ja te zadanie dzisiaj dopiero dostałem a wróciłem ze szkoły ok 4 bio miałem duzo lekcji i teraz nad tym kombinuje ale jakoc zadnego morału nie potrafie wymyslec

arava i mis koala arava i koala w jednym zyli domu ona - bardzo glosno, a on - po kryjomu, koala nie wytrzymal i tak do niej mowi: jak nie kocha misia, niechaj psa poslubi... :classic_cool:

Gość Paweł Gaweł
bardzo ładna bajka i dziekuje bardzo ze poswienciłas czas tylko troszke nie rozumiem co to jest arava ?

mrowka i zaba byla sobie zabka i mrowka zlosliwa a druga w pierwszej byla kochliwa, pocalowala mrowka gada przemiana nastapila - ale w mrowkojada! :classic_cool:

dobra w dupie to mam, nie wymyslam wiecej bajek bo strace wizerunek twardziela :P zaloz topik na forum \"co to jest arava\", w miare szybko otrzymasz odpowiedz...;)

Gość Paweł Gaweł
ale dziekuje bardzo za czas poswiencony :) jestes kochany -ana ale nadal niewiem co to jest arava:(:(

:D lesne mruxczenie---> Juz jestes spalony!!! Wizerunku macho nie odzyskasz!!! Teraz bedziesz forumowym poeta :D Swietne!!! A swoja droga jak mozna nie znac ARAVY!! ;)

Gość nie widac
no to wpisz w google!!!!!!!!!!!!!!!!! od wczoraj masz kompa,czy jak????????????

Raz oślisko (najgłupsze z wszystkich oślisk!) wpadło w poślizg. O, ślisko!- rzekło oślisko :) To wierszyk autorstwa mojego Teścia No i wydało się, że jestem mężatką ;)

Gość zlota sroka
z tego co widze na googlach , arava to jakis lek na reumatyzm!

Gość zlota sroka
bocian i zaba powiada bocian do zaby kochana, nie moge juz dluzej jesc trawy. a zaba mu na to z ochota- to zacznij kochany jesc bloto!

Gość Paweł Gaweł
dziekuje wam jestescie boskie:*:*:*:* gorące busiaki napewno dostane 5+ kocham was dziewczyyyny

Gość Paweł Gaweł
oj przepraszam bardzo panom tez dziekuje:*:*:*:* dziekuje papierowe norzyczki :*:*:*

Gość wybitny pedagog
he he dobre

Papierowe---> Wow!! Jestem pod wrazeniem (z drugiej strony mi stosunkowo latwo czyms zaimponowac ;) ) Swietne!!! Cos w stulu \"sucha szosa\" ;) Troche taki polamaniec jezykowy!! Czemu ja nie odziedziczylam tego (jak i wielu innych) talentow po moich rodzicach 😭

Moja mama tak kiometrami pisuje... Na kazda okazje mi wierszyk uklada. Za za cholere nie umiem dobrac nawet glupiego jednego slowa, zeby sie rymowalo 😭 I tez mi mowi, ze to wcale nie trudne :P Zreszta to samo mowi z gra na pianinie :O

kot - płot szafa- rafa kurka - rurka i jak? :D Ale to proste bylo ;) Przyznam, ze to z kotem to chamsko zgapilam ze znanej piosenki :P