Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tips

Jak zakłada się tipsy

Polecane posty

Gość Tips

Dziewczyny czy któraś mogłaby rozpisać krok po kroku jak robi się tipsy żelowe?

najpierw spiłowuje się płytkę paznokcia, dosyć mocno później nakłada odtłuszczacz później nakleja się dopasowane wcześniej tipsy plastikowe później ściera się tipsy od nasady, żeby nie było wyraźnej różnicy później nakłada się śmierdzący płyn odtłuszczający później nakłada się żel pedzelkiem później wkłada się łapkę pod lampę później wyciera się wacikiem nasączonym płynem dezynfekującym później się maluje (tudzież piłuje się płytkę, żeby żel był cieńszy i równiejszy i dopiero maluje) :) mam nadzieję, że pomogłam, chociaż nigdy tego nie robiłam ;)

Gość Tips
Krosta a ile tych warstw żelu się nakłada? Jedną czy więcej?

Gość ja mialam
ostatnio 2 albo 3, mojej kolezankce raz zrobili 4 i to za 140 zł!:) ale i tak jej sie jakos lepiej nie trzymaly

Gość Czuspus
Hej dziewczyny mam pytanie, do czego sluzy wytrawiacz i jaka jest roznica miedzy zelem jedno fazowym a trzy fazowym ? prosze odpowiedzcie

Gość Klaudia93
po pierwsze trzeba oczyscić ręce a nastepnie zobaczyc czy nie zostały wczesniej pomalowane lakierem jesli tak to zmazac paznokcie zmyuwaczem tak zeby nie było lakieru inaczej paznokiec nie przyklei sie. 2. dopasować tipsy do paznokci 3. nakleic tips do połowy paznokcia 3. spiłować tak zeby było równo. 4. wyznaczyc długość tipsa 5. nałożyc płyn odtłuszczajacy 6. nałożyc żel 7. włożyc pod lampe 8. nałożyc jeszcvze fraz zel 9. znow pod lampe 10. później wyciera się wacikiem nasączonym płynem dezynfekującym 11. no i na koniec wzorek lakierem lub brokatem itp. I GOTOWE jak macie jakies pytania to piszcie na gg : 10064581 CZEKAM :*

Gość Gwiazdka18
Klaudia93 Dziewczyno zanim zaczniesz komuś udzielając swoich "złotych rad" najpierw sama sie naucz!! Czy ty chcesz wszystkim poniszczyć pazurki?? Jak nie mając zielonego pojęcia w tym temacie można oferować swoja "pomoc" na gg ... Tragedia... To samo dotyczy sie krosty. Czytając ten text włosy stanęły mi dęba. Bez urazy dziewczyny ale nie "pomagajcie" nieuświadomionym dziewczynom same nie znając sie na rzeczy. Czuspus wytrawiacz czyli inaczej primer zwiększa przyczepność żelu/akrylu. Żelem jednofazowym nakładamy wszystkie 3 warstwy. Podkladową, budującą i wykańczającą, mimo wszystko do wykańczającej lepiej użyć rzadkiego żelu nabłyszczającego typu gloss. Żele trójfazowe to 3 osobne żele; bonder (podkladowy), budujący i wykańczający. Do każdej warstwy używamy innego żelu.

Gość pazurkiżelowe
Ja skończyłam kurs stylizacji metodą żelową. Krostka płyki naturalego paznokcia nie ścieramy tylko matowimy delikatnie (broń cię panie Boże żeby ja ścierać a jeszcze mocno, bo uszkodzisz całą strukture paznokcia), To teraz krok po kroku - matowimy pazurka naturalnego -odtłuszczamy - dopasowujemy tipsy - ścieramy różnice między tipsem a naturalnym pazurkiem (staramy się nie przepiłować by nie uszkodzić naturalnego paznkcia) -odtłuszczamy -nakładamy na naturalną cześć pazurka Primer (wytrawiacz) starajać się nie wjechać na tipsa Jak ktoś robi frech teraz nakładamy biały żel i do lampy -nakładamy cienką warstwę żelu uważając by nie zalać skórek i do lampy Jeżeli ktoś chce wtopić ozdoby to nakładamy je na cienką warstwę -nakładamy grubą warstwę żelu uważając by nie zalać skórek i do lampy - teraz przemywamy lepką warstwę - opracowujemy pazurka, matowimy go - przemywamy -nakładamy ostatnia warstwę żelu nabłyszczającego i do lampy - przemywamy i mamy gotowe pazurki Ale polecam wybrać się na kurs można się dużo dowiedzieć

Gość ILONA ino...
witam!mam pytanko jak sie robi french na zelach.Czytam Wasze wypowiedzi ale niestety kazda z Was pisze inaczej przed chwilka przeczytalam ostatnia wypowiedz ze bialy zel kladziemy jako pierwszy a potem przezroczysty.?BłAGAM POMOZCIE MI!JESLI KTORAS Z WAS MOZE TO PROSZE NIECH MI TO NAPISZE KROK PO KROKU!DZIEKUJE I POZDRAWIAM

Gość pazurkiżelowe
No przecież ci napisałam posta wyżej, ale nie polecam brac się za to bez szkolenia

Gość Wandayyy
ok,wszystko jasne ale jak nakładać zel? grubo czy cienko,boco zrobie tipsy to po tygodniu zawsze jeden lub dwa odpadaja!!!udzielcie mi tej porady bo juz mam dosyc tej roboty a ciagle ktos chce zebym im robila a co tydzien musze je poprawiac i to za free a zel sie traci,czekam na odpowiedz najlepiej na E-mail wanday@wp.pl

Gość kissyou
ja tez mam pytanie ? dziewczeta jak sie zaklada te tipsy bo nie czaje buziki

Gość pazurkiżelowe tylko opisują
PRAWIDŁOWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dopelnianko
A jak dopelniacie paznokcie zelowe? Spilowujecie calego az do tipsa i od nowa zel, czy tylko czesc, a potem wyrownac?

Gość samouczek
prosze mi pomoc,kupilam zestawtartowy w ktorym byla 15W lampa i trudno schnie zel ,czy jest na to jakas rada,a moze ja cos zle robie?

Gość NINA2008
cze!mam pytanko.jak tips ulamie sie w polowie paznokcia to co zrobic?

Gość skura-mniura
TY !!!!! PAZURKIŻELOWE TY SKOŃCZYŁAŚ KURS???? TO WEŹ PRZECZYTAJ I PRZEANALIZUJ TO CO NAPISAŁAŚ,A NAJLEPIEJ WYKONAJ,PRZECIEŻ TO BZDUTA.OD KIEDY TO PO NAŁOŻENIU PRIMERA NAKŁADA SIĘ BIAŁY ŻEL?????ŚMIECHU WARTE!!!! MOŻE I SKOŃCZYŁAŚ KURS ALE ZA DUŻO TO TY CHYBA Z NIEGO NIE WYNIOSŁAŚ!!!

Gość skura-mniura
1.Dezynfekujemy rece klientki i swoje specjalnym srodkiem do dezynfekcji rak 2. Patyczkiem odsuwamy skorki do tylu 3. Blokiem matujemy powierzchnie paznokcia (nie uzywac do tego pilnikow tylko specjalny blok ) 4. pendzelkiem zmiatamy z paznokci pylki pozostale po matowieniu paznokcia 5. Przemywamy paznokcia dokladnie cleanerem (odtluszczaczem) 6. dobieramy rozmiar tipsa do paznokci 4. przyklejamy tipsy na paznokcie (uzywamy do tego malo kleju ) 5. spilowujemy roznice miedzy tipsem a paznokciem uwazajac zeby nie pilowac naturalnej plytki. 6. blokiem matujemy powierzchnie tipsa tak zeby nie bylo swiecacych miejsc 7. pendzelkiem omiatamy pyl z paznokci 8. nakladamy rozowy zel ( paznokiec ma naturalniejsza barwe) 9. wkladamy paznokcie do lampy uv 10. cleanerem przecieramy paznokcie zeby nie bylo czuc ze zel jest lepki 11. nakladamy bialy zel na koniec paznokcia (jesli robimy french ) .Ja nakladam na przemian raz jeden paznokiec i do lampy na kilka sekund. W tym czasie co jedna reka jest w lampie nakladam na drugi paznokiec drugiej reki itak na przemian zeby zel sie nie rozlewal 12.jak naloze na wszystkie paznokcie bialy zel wkladam rece do lampy na 2 min 13. nakladamy ostatnia warstwe zelu przezroczystego pamietajac zeby zachowac krztalt paznokcia i krzywa . Ostatnia warstwe zelu nakladam takze naprzemian tak jak w przypadku zelu bialego 14. rece 2 x po 2 min do lampy 15. przecieram cleanerem powierzchnie paznokcia 16.piluje pilniczkiem o malej ziarnistosci powierzchnie paznokcia i boki zeby nadac mu krztalt 17. nakladam ostatnia warstwe hochglanz versigler zeby paznokcie sie swiecily 18. wkladam na 2 min do lampy 19. przecieram cleanerem zeby nie bylo czuc lepkosci. 20. skorki smaruje oliwka do skorek i wcieram ja w skorki

Gość pzurkiżelowe
Zauważ że nie wszystkich kursach uczą tak samo, bo każdy ma inna technikę a mnie uczono że jako 1 warstwę robi się french.

Hey... co do tych paznokci... to mnie w tych wszystkich wypowiedziach zastanawia... 1. kleju pod tipsa daje sie duzo czy malo? 2.dlaczego zele odpryskuja same? w moim przypadku bialy 3.czy zele podkladowy i budujacy po wyjeciu z lampy i przetarciu tym plynem dezynfekujacym powinny pozostawic na paznokciu jednolita blyszczaca warstwe... czy moze jedynie maja wyrownac ubytki i warstwa tego zelu ma byc widoczna tylko w niektorych miejscach? 4.jak grubo powinno sie nakladac zele: -podkladowy... -budujacy... -wykonczeniowy... 5. na koniec chcialam zapytac czy któras z profesjonalistek odwiedzajacych to forum moze mi napisac nazwe dobrego kleju do tipsow bardzo mi zalezy moj meil female90@o2.pl Pozdrawiam i prosze o odpowiedz

Gość Aaagatek
czesc mam pewien problem chcialbym sobie sama robic tipsy akrylowe ale kompletnie nie wiem jak to sie robi krok po kroku czy moglby ktos mi pomoc i napisac po koleji czego sie uzywa i jak sie to robi tak zebym sama mogla se zrobic akryl. mam nadzieje ze ktos odpowie na moja prosbe z gory dzieki. to moje gg piszcie jak umiecie robic :)

Gość Aaagatek
he he zapomnialam napisac swoj nr gg oto on 6794151 piszcie jak umiecie robic pazorki akrylowe!!! dzieki :D:D:D:D

Gość Aaagatek
OdPISZCIE PLISSS :):):))):)

Gość Stupida
Gabi nakładaj jedną wartę, albo jeśli uznasz za lepsze- kup sobie już gotowe końcówki do frenchu. Są estetyczne i na sam początek idealne. Boli mnie to, że żadna z Was nie wspomniała o primerze, który moim zdaniem jest niezbędny.

Gość catrinecrazy
Witam wszystkich!! Drogie Panie mam pytanie...zajmuję się zakładaniem pazurków żelowych od kilku miesięcy...Jak założę sobie tipsy to jest ok trzymają mi się...niestety jak zakładam koleżanką to po tygodniu odpadają...czy któraś z Was może mi podpowiedzieć co może być nie tak??? Tipsy zakładam krok po kroku tak jak się je zakłada...co prawda nie kończyłam żadnego kursu ale zamierzam się wybrać do szkoły kosmetycznej...O odpowiedź proszę na e-mail: catrine90@wp.pl Dzięki wielkie

Gość kaja12345
czesc :) czy slyszalyscie o zelach SANDY NAILS 3 W 1 ?? JESLI TAK TO PROSZE O OPINIE

Gość Fortunata Art
Witam wszystkich Dołączam swój głos do osób przestrzegających przed nieumiejętnym zakładaniem tipsów. Przedłużanie paznokci metodą żelową na tipsach to znakomity sposób na piękne dłonie i paznokcie. Jednak brak fachowości może doprowadzić do skutków wręcz odwrotnych. Zapraszam do swojego salonu. zapewniam profi obsługę, mnogość ozdób i własnoręcznie malowane motywy na tipsach i paznokciach naturalnych. Tak najbezpieczniej i najładniej. !!! Fortunata Art Gdańsk ul. Chrzanowskiego 36 Umów się na wizytę tel. 505 777 595. ZAPRASZAM !

Gość Gabi4110
MAM pytanie jak się wtapia jakas ozdobe!I jak nie chce sie zelu bialego tylko robic brokatem to najpierw zelem pozniej pod lampe brokat i znowu zelem i pod lampe?

Gość catrinecrazy
Do Gabi4110 Odezwij się na gg oto mój nr 8779709

Gość kjahshfiehfilwehg
Asia Bydgoszcz- wnioskuje ,ze robisz tipsy w domu lub u klienta. powiedz mi prosze czy mozna na tym zarobic? zastanawiam sie nad taka forma dorabiania. ile pazurkow robisz tygodniowo? a moze jest tu jeszcze ktos kto moglby mi odpowiedziec?