Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no no no no

pierś z kurczaka

Polecane posty

Gość no no no no

Witam! Macie jakieś fajne pomysły co z nią zrobic? coś pysznego, ale nie kotlety :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulasz
vel potrawka z piersi kurczaka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mam pytanie - więc
hmmm ryż papryka pomidor pieczarki ryż ugotować Paprykę małą z pomidorem (nie koniecznie z pomidorem ja wole bez...) pieczarkami podsmażyć na patelni - dodać pokrojone w kostke piersi z kurczaka wrzucić do ryżu - wymieszać i podawać - bazylia itp. przyprawy wg uznania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wciaz mam wakacje
ja mam fajny pomysł, prosty i fajny tzn nie mój ale mojej mamy ale robilam i dałam radę, czyt: jest banalnie prosty i nie da się zepsuć a mianowicie pierś z kurczaka w bakłażanach należy pokroić bakłażana w plasterki, 1-dno centymetrowe, posolić, podsmazyć lekko na patelni, odcinąć z tłuszczu następnie pokroić pierś z cienkie plastry, doprawić solą polożyć plastry bakłażana na piersi i zwijać w ruloniki no wiecie jak spiąć wykałaczką wstawić do nagrzanego piekarnika polewać białym winem polecam, pyszne jest przespis nr dwa kupić gotowe warzywa, np "warzywa na patelnie" pokroić pierśi w kosteczki, posypać vegetą, podsmażyć, dodać do tego owe warzywa, smażyć pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koniecznie jej powiedz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze ja
po chińsku pireś w paseczki papryka w paseczki przyprawa chińska z grzybkami mun i ryz pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koniecznie OMLET
pokroj piers na male kawaleczki , dodaj do tego 2 cebule pokrojone w kostke , 2 zabki czosnku, 2 lyzki majonezu , lyzke wegety , 2 jajak , 2 lyzli maki kartoflanej , trosze zoltego starteg sera.Zamiast sera moga byc pieczarki.Wymieszaj wszystko , niech postoi min. godzinke ale lepiej 3, 4 h. i usmaz na oleju, male placuszki .Zjedz z sorowka.PYCHA!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no no no no
a co myslicie o tym? Piersi z kurczaka nieco inaczej Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez ok. 15-20 dag sera żółtego sól pieprz Jak przyrządzić? Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego! Jak podawać? Zależy co kto lubi, ja podaję to z frytkami i jakąs surówką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Poprosze o przepis na salatke
GYROS !!plissssssssssssssss.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no no no no
ooo omlet brzmi dobrze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość E.X.T.R.A
Kurczak w ananasach 2 duże piersi z kurczaka 1/2 szklanki śmietanki mąka sól, pieprz 5 dkg masła lub margaryny 2-3 łyżki oleju 8 krążków ananasa z puszki 1 pęczek zielonej pietruszki piersi oczyścić z kości, otoczyć w mące z dodatkiem soli oraz pieprzu i obsmażyć z obu stron na maśle. Następnie mięso przykryć i dusić na średnim ogniu (odparowany sok uzupełniać sukcesywnie wodą spod ananasów). Kiedy mięso będzie już miękkie, wyłożyć je na ogrzany talerz. Do pozostałego w rondlu soku dodać pokrajane w kostkę ananasy i zagotować, po czym zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem i ogrzewać jeszcze przez chwilę (nie gotować!). Przed podaniem na stół porcje kurczaka obłożyć kostką ananasową, polać sosem i przybrać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jmamnik123
pokrój w kosteczke , przypraw , dolej oleju i soku z cytryny i odstaw. PO gidzinie podsmaż. Wyłóż na tależ. Umyj patelnię. Zrumień na niej orzechy włoskie (pokrojone ale nie bardzo drobno) na masełku. Polej nimi kawałki kurczaka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość superowo1
omlet jest super.Mozna go tez robic z innymi warzywami np.papryka.A najlepszy jest jak postoi w lodowce do drugiego dnia.Uwielbiam to danie !!!i moi goscie tez.Wersja pierwsza jest najlepsza.ta z serem!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a la saltimbocca: kazda piers popieprz, poloz na niej 3-4 listki swiezej szalwii, owin bardzo cienkim plastrem szynki parmenskiej lub zwyklej wedzonej szynki (takiej z tluszczem ;) ). takie zawiniatka przysmaz na rumiano na masle z oliwa (2-3 min.) i wloz na natepne 10-15 min. do piekarnika nagrzanego do 180*. na patelnie po piersiach polej winem lub sherry (niewiele), zeskrob troche przyklejone resztki, przysmaz na tym troche pieczarek z drobno posiekanymi 2-3 listkami szalwii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A mnie babcia dała ostatnio przepis na kurczakowo-owocową sałatkę. Nadaje się do tego pierś lub udka. 2 piersi podsmażyłam na oleju, pokrojone w malutkie (ok.1 - 1,5 cm) kawałeczki, lub jeśli udko to może być upieczone w piekarniku w przyprawie np.staropolskiej. Do miski pokroić w kawałeczki ananasy, brzoskwinie, jabłuszko, przekrojone na pół winogronka, można też dodać banana, śliwki, rodzynki, kiwi. Do owoców następnie dodajemy 2, góra 3 łyżki majonezu i trochę pieprzu, na koniec wrzucamy ostudzonego kurczaczka! Pyyycha. Szybkie, pyszne, ale niestety drogie. Jednak od czasu do czasu gdy przyjdą goście - polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciekawa22
A ja slyszalam o takim ciekawym daniu jak PIERŚ Z KURCZAKA W MIODZIE.Brzmi smakowcie :). Czy wiecie moze jak takie cudo sie robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na 4 osoby 4 pojedyncze piersi z kurczaka pół kilo pieczarek łyżka tartej bułki 2 łyżki gęstej śmietany 1 duża cebula 200 ml bulionu z kostki tłuszcz do smażenia sól, pieprz, ew. ostra papryka Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu, dorzucić połowę pieczarek pokrojonych w kosteczkę i poddusić aż do odparowania płynu. Cebulę z pieczarkami przełożyć do miseczki, dodać łyżkę bułki tartej i przyprawić. Płaty mięsa posmarować farszem, zwinąć, obwiązać nicią albo spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rumiano na patelni. Dorzucic resztę pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki, chwilę smażyć razem z mięskiem. Wlać bulion i dusić na małym ogniu ok. 30-40 minut. Roladki przełożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietanę, można go też zagęścić płaską łyżeczką mąki. Polać nim mięso. Takie roladki można też robić z pokrojonej w plastry piersi indyka czy plastrów schabu. Gwarantuję ślinkę na brodzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast panierki
z bulki tartej ja obtaczam w platkach kukurydzianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sałatka gyros (pewnie wersja zmodernizowana) pierś z kurczaka w paseczki ,sypiemy przyprawę \"gyros\" i smażymy, pekinke siekamy jak zwykle:-) cebule w piórka ogórek konserwowy w drodną kosteczkę kukurydza z puszki majonez,ketchup układamy warstwowo pekinka,mięsko,majonez,pekinka,ogórek,ketchup,pekinka,mięsko,cebulka,majonez,pekinka... kolejność warstw w zasadzie jest bez znaczenia,a ich ilośc zależy od ilości przygotowanych półproduktów,grunt żeby na wierzchu znalazła się pekinka i grubsza wartwa majonezu. Ja tej sałatki już nie doprawiam,bo mięsko w przyprawach,a majonez i ketchup tez mają swój smaczek pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kawałeczki kurczaka na miodzie smakują obłędnie (o ile lubi się połączenie takich smaków) -niestety nie mam przepisu,bo to specjał mojej siostry:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciekawa22
A moze jednak ktos z was wie,jak zrobic piersi z kurczaczka w miodziku??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doradczyni
mam pytanie do was. czy zamiast ryzu mozna to zrobić z makaronem? ktos robił juz z was to? więc tak na patelni ta papryczka, pokrojona pierś w paseczki, cebulka, pieczareczki pokrojone, do tego np co? sos jakiś, czy majonez? no i do tego potem makaron by sie podsmazył. jak myslicie ten makaron bedzie dobry?nie spali sie czy lepiej ugotowac go? oczywiście piers posypię przyprawami do kurczaka, bazylią, solą..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fadarada
a ja kotlety z piersi z kurczaka robie troche inaczej: podwójna pierś, 30dkg żółtego sera, przyprawy, oliwa do smazenia MIęsko nalezy albo drobno posiekać albo rozdrobnić w robocie, nie nalezy mielić w maszynce do mielenia mięasa bo wyjdzie ciapa, ser zetrzeć na tarce, wymieszać wszystko razem z przyprawami- ja daje tylko sól, pieprz i papryke, formowac kotlety jak mielone i smazyć na rozgrzanej oliwie az uzyskaja złoty kolor. NIe daje się żadnego jajka ani panierki Polecam, pyszne i zawsze coś innego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×