Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia synunia

7 miesięcy i jeszcze nie siedzi. Czy mam sie martwic?

Polecane posty

Gość mamunia synunia

Witajcie Mój syn ma 7,5 miesiąca i jeszcze nie siedzi. Sadzam go najczesciej jak sie da ale On nie chce siedziec. Zarz sie denrwuje i przewraca na brzuch lub plecy. Jak go zagaduje lub zabawiam to posiedzi minutke i pada. Nie utrzymuje równowagi. Martwię się, ze cos z nim nie tak? Powinna isc do lekarza?

Gość moja córka
usiadła pewnie jak mila skonczone 8 mcy. Najpierw nauczyła się pozycji na czworaka a z tej pozycji przeszła do siadu. Lekarze mowili ze wszystko przebiega prawidłowo.

Mam do Was pytanie jak to było z waszymi dziecmi . Mój synek ma prawi 4 miesiace sztywno i wysoko trzyma gółwke w górze gdy leży na brzuszku. Natomiast gdy leży na pleckach i złapie sie go za raczki to ani myśli o dzwigani głowy do góry.Lekarka powiedział mi że jeśli to się nie zmieni i nie zacznie sie podciągać w góre podczas przytrzymywania to będziemy musieli iść do neurologa. Bo dziecko może mieć problemy z siadaniem . Czy Wasze dzieci też tak sie zachowywały .

Gość mamunia synunia
Maju Mój ładnie dzwigał główke. Ale siedzieć nie chce za cholerę. Mam wrażenie, że go siedzenie nudzi i nie chce nawet próbować. Najchetnie to by tylko skakał albo stał na nóżkach (oczywiście muszę go przymać pod paszki) wtedy jest radość na całego. Jak go sadzam to albo sie przekręca na brzuch i zaczyna pełzać albo robi "mostek" i pręży się za złości... :O

Dziewczyny siedziec a siadac to jest róznica,dzieci siedza przewaznie jak skoncza 6 mis. a siadaja same dopiero w 9 mies.Ale kazde dziecko jest inne i nie ma regoly. mamunia synunia mysle ze nie ma sie co martwic po prostu twojwe dziecko nie lubi tej pozycji i woli stac albo lezec, jesli nie ma innych objawow to nie powinnas sie martwic.A co mowi na to lekarz???? Moja oliwia ma 4mies. i tydzien i juz siedzi,nie kiwa sie na boki ani nie leci do przodu, a jaka jest przy tym zadowolona.Nie trzymam jej w tej pozycji dlugo bo jeszcze za malutka ,ale ona to uwielbia,bo starsza corcia zaczela siedziec jak mila 5.5 mies.Ale kazde dziecko samo sobie ustala wlasny rytm rozwoju i nie mozna nic z nim robic na sile,np.jak matki sadzaja takie maliznotki i podpieraja poduchami z wszystkich ston a dziecko ledwo co sie utrzymuje...........nic na sile dziecko samo wie co moze zrobic. A to moja oliwia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9202ccde00738ac0.html

Gość hedzat
a kto wogóle powiedział ze dziecko musi siedzieć??? przecież to dziecko decyduje kiedy ma zacząć,niektóre wogóle nie siedzą tylko od razu przechodzą do raczkowania,najgorsza rzecza jaka może być to właśnie sadzanie dziecka przez rodzica,opatulanie go poduszkami ,tego sie nie robi!!!!!!!!!

U mnie lekarz zabronił w ogóle sadzać dziecko glównie ze wzgledu na kręgosłup. Skoro dziecko nie siedzi samo sztywnie to oznacza to, że kręgosłup jest jeszcze za słaby i tyle. Mój Pawełek kilka dni temu skończył 10 msc a sam siedzi od jakis 2 tygodni. Tak nagle z dnia na dzień z raczkowania zaczął siadać - bez żadnej zachęty, sadzania go, pokazywania itp. :-)

Gość mamusia synusia
Viki Proszę czytaj uważanie. Pisałam, że synek nie siedzi samodzielnie (a teoretycznie już powinnien). Nic nie mówiłam o siadaniu. To zupełnie inna bajka. Aga* Dziękuję. Bardzo podniosłaś mnie na duchu. :)

Gość mamusia synusia
Viki Twoja córci pieknie siedzi. Ma 4 miesiące. Mój ma 7,5 miesiąca i tak nie umie. Chwieje się i w końcu pada na twarz albo na bok. Lekarz nic nie mówi bo nie byłam. Mysłałam, że chłopiec to wolniej opanowuje takie rzeczy i poczekam ale zaczyam sie powoli martwić. :O

Gość 11111111
mamusiu synusia tylko przypadkiem nie przyznawaj sie lekarzowi,ze sadzasz małego na siłe bo Cie zjedzie na funty szterlingi

net-ar oliwia nie siedzi pol dnia tylko doslownie 2-3 min.,pediatra powiedziala ze jest bardzo silna i przez moment nic jej sie nie stsnie, zwlaszcza ze ona potrafi z pozycji pol siedzacej dzwignac sie sama do gory i usiacs prosto.Po prostu jesrtesmy z mezem zaszokowani,lekarka powiedziala ze gorzej jest pchac do oparcia na sile niz pozwolic jej usiasc w pionie ,mowila ze jak robi to samodzielnie to krzuwdy sobie nie wyrzadzi.....

mamunia synunia , powinnaś się zgłosić do lekarza. Nie oznacza to że coś jest nie tak, ale co najwyżej pójdziesz na rehabilitacje poćwiczysz 3 dni i będziedzie dobrze :) My ćwiczyliśmy siadanie, pokazane przez neurologa: dziecko leży na pleckach, rączki muszą latać (bez napiecia mięśni) potem dziecko ma samo się podciągać, nie wolno go ciągnąć !!!!

Każde dziecko ma swój własny rytm. Radzę przeczytać poradnik wszystko o rozwoju dzieci w okresie niemowlęcym i po niemowlęcym. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.

Gość gość
Nie wolno sadzać dziecka dopóki samo nie usiądzie, bo możesz zrobić mu krzywdę !!! Moja mała usiadła jak miala 9 msc