Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makellos

w m-scach publicznych palenie zabronione

Polecane posty

Posłuchajcie;) mam do Was pytanie: co myślicie o wieści, iż palenie w m-scach publicznych, nawet na świeżym powietrzu ma być może zabronione?? B. proszę o opinie:):)

chyba juz byla kiedys o tym dyskusja.... ja sie uciesze latwiej mi bedzie definitywnie rzucic fajki

i nie bede musiala wdychac dymu na przystanku jak bede stala obok menela palacego mocne :/

może i był ten temat, ale ja potrzebuję tych opinii w konkretnym celu;) sama uważam, że człowiek np. we własnym samochodzie powinien móc sobie zapalić, ale faktycznie, w pewnych miejsach palenie przez innych bywa uciążliwe:O proszę o opinie:) im więcej, tym lepiej:)

Gość *.* sylwusia
podnoszę..

Gość bzdura na resorach
to jest dyskryminacja osob palacych i tyle.ciagle wprowadzaja jakies zakazy a nie robia nic aby w naszym przepieknym kraju bylo lepiej. jak zwykle zajmuja sie pierdolami.

Gość co ty gadasz
Dyskryminacja? Nie pomyliło ci się coś? Tu chodzi o uszanowanie niepalących, którzy nie muszą wdychać szkodliwego dymu, bo ktoś ma nieodpartą chęć zapalenia. Palacze: chcecie się zabijać to prosze bardzo, ale nie zabijajcie przy okazji innych.

Gość bzdura na resorach
bez przesady to, ze gdzies tam poczujesz ze ktos pali to nie znaczy ,ze zaraz dostaniesz raka. chyba jestes przewrazliwiona/y

Gość ktośik
No rzeczywiście tu poczuję, tam poczuję i trochę się uzbiera. Jestem za zakazem. Bierni palacze gorzej nawet mają niszczone płuca. Nie wspomnę już, że śmierzi ochydnie. Moje dziecko nie musi wdychać na przystanku smołowatych dymków.

Gość Nie-palaczka
palenie w miejscach publicznych takich jak np przystanek powinno byc zabronione. mowicie o dyskryminacji palaczy? a co z dyskryminacja osob niepalacych? przeciez powietrze nie rozpuszcza dymu. dla niepalacych to jest nie tyle niezdrowe co smierdzace i denerwujace.

Gość ktośik
Nie-palaczka - a właśnie, że to jest niezdrowe dla niepalaczy.

Gość Nie-palaczka
bede wredna ale jeszcze dopisze ze leki dla palaczy chorych na raka nie powinny byc refundowane. jak ktos truje sie na wlasna odpowiedzialnosc to niech sam za to placi.

Gość Nie-palaczka
wiem ze jest niezdrowe ale chcialam podkreslic przede wszystkim SMROD

Gość f neslfn cds
dla tych co nie pala,wdychanie takiego dymu jest bardziej szkodliwe niz dla tych ktorzy pala biernie!!!!!

Gość smierdzi
Tak narkomanom, alkoholikom tez ........ale nie przepraszam im sie na leki nalezy to nie nalog to choroba ,zastanow sie co piszesz!!

Gość Nie-palaczka
gdzie napisalam ze sie im nalezy??? to jest temat o palaczach ale jesli chodzi o narkomanow i alkoholikow to mam takie samo zdanie. ich wybor. sa swiadomi to niech ponosza konsekwencje.

Nie ma nic gorszego od smrodu papierochów :o:o:o Wiecie, że nawet u biernego palacza wdychanie dymu tytoniowego może spowodować raka płuc?:o Według mnie w miejscach publicznych palenie powinno być zabronione...

podnoszę, podnoszę.. naprawdę niektórzy uważacie, że jest to dyskryminacja?? hmm, jak by nie patrzeć, w kraju ciągle zajmują się ni tym co trzeba i wymyślają \"tematy zastępcze\", odwracając naszą uwagę.. a właściwie próbując..

Moim zdaniem także powinno być wzbronione. Stoję sobie raz w kolejce do bankomatu, przede mną jakiś obsmolony pan i pali.. pali i pali .. :o fuj! zaczynam kaszleć, ale on nic, dalej jara jak stara lokomotywa. A co, gdyby za nim stał astmatyk? Przy ostrym napadzie można się nawet udusić.. Fajki są ZŁE :classic_cool:

a jak wyobrażacie sobie palaczy w pubach i innych lokalach?? Nie beda mogli palic ani na zewnatrz ani w srodku.. Jak bedzie wiec wygladalo ich zycie?? Przeciez wszyscy od razu nie rzuca palenia..

Gość slypi
pomimo ze nie pale i nie lubie jak ktos pali to jednak jest tu troche przesadzone... rozumiem w kawiarni, ale we wlasnym samochodzie ? przesada...

czyli wychodzi na to, ze panstwo tak bardzo sie o nas troszczy, ze bedzie nam mowilo, czy mamy palic, pic czy jeszcze co robic?? Dla mnie to troche nieporozumienie.. Moze zabronia calkiem sprzedawania uzywek?? Paranoja.. :o

Coz... nie moge powiedziec, zeby mi to nie odpowiadalo, heh ;) Nigdy nie palilam, nie pale i nie zamierzam. I przeszkadza mi dym papierosowy. Ale w takim razie powinni nie tylko zabraniac ale znalezc jakies rozwiazanie dla palacych. Jedne knajpy dla palacych inne nie. I miejsca takie wyznaczone gdzie mozna palic. Zreszta ja tam sie nie znam. Ale tak calkiem zabraniac to glupota :O Zreszta picie piwa w parku tez jest zabronione ;) A takie zabronione smakuje najlepiej :D

Gość bzdura bzdura bzdura
jak ktoś nie chce wdychać dymu na przystanku to może sie pzrsunąć metr dalej , ludzie nie przesadzajcie