Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makellos

w m-scach publicznych palenie zabronione

Polecane posty

Gość niepalaca
Widac ze jest to problem ogolno-społeczny dlatego tez moze najlepiej byłoby referendum w tej sprawie zrobic przy okazji jakis wyborow.byłaby to jedna kartka wiecej do wypełnienia....A tyle sprawiedliwosci w naszej demokracji;] pozdrawiam palacych i niepalacych!

z tym przystankiem to w teorii oczywiscie tak to wyglada ale w praktyce jest na przystanku kilku palaczy i kazdy stoi w innym miejscu w zwiazku z czym wszedzie jeste dym :P Albo tez leje deszcz a ja parasolki nigdy nie nosze, to by sie chcialao schowac pod daszek, a tam palacze :P Oczywiscie, ze sie przesuwam ale tez czasem sie nie da ;)

Gość kolorowa grubcia
f neslfn cds "dla tych co nie pala,wdychanie takiego dymu jest bardziej szkodliwe niz dla tych ktorzy pala biernie!!!!!" chyba Ci sie coś popier**** Ci co nie palą a tylko wdychają dym innych to własnie palą biernie... a tak w ogole to juz przesadzacie, wszyscy przesadzaja, to kur wolny kraj wkonczu czy nie??? niedługo to wszystkiego zabronią i fajnie :o :o :o

Gość kolorowa grubcia
mogliby wyznaczyc miejsce dla palaczy na przystankach, pare m dalej.... ja jak pale zawsze odchodze od ludzi..

Gość a nie wiem
czy zauważyliście że palacze są gorzej traktowani niż alkoholicy czy narkomani , zauważam tu nawet lekką nienawiść do osób palących , zwłaszcza wypowiedz jednej mądrej że leków na raka dla palaczy nie powinni refundować wiec cos ci powiem , mam wujka , poczciwa chłopina , życie mu dawało cały czas w d... no i sobie zapalił od czasu do czasu - jak sam mówił tyle jego , i ma raka , męczy sie okrutnie i naprawde uważasz że na to zasłużył ? to jest chamstwo więc ja jestem za tym żeby żadnych leków nie refundować ludziom którzy mają pustaki we łbie

Ja nic nie mam do palaczy!! Zreszta czesto tak sie dzieje, ze na raka choruje wlasnie osoba niepalaca a palaca dozywa 100 lat w zdrowiu i sile ;) Nie ma reguly ;) Jestem za refundowaniem 🖐️

Gość a nie wiem
calamity i to się chwali , ja tez nic nie mam do palaczy , moze temu ze sama jestem brrr

Gość a nie wiem
a jak nie paliłam to nie dzieliłam ludzi na tych palącychi nie , co to za podział wogóle ?

No podzial jak kazdy inny ;) Sa rozne kryteria podzialu :D Ja np sie bardzo cieszylam, ze na studiach w mojej grupie nikt nie palil :) Bo imprezy w czystym powietrzy sie odbywaly :D

Gość palaczka1
wiecie co dla mnie to bezsens. z jedenj strony rozumiem osoby palace a z drugiej niepalace. sama pale ale nigdy na chamstwo typu palenie papierosa na przystanku nie zdecydowalabym sie. zawsze odchodze duzy kawal dalej zeby nikt tego nie musial wachac. jak bedzie autobus to dobiegne do niego. wiec fakt na przystankach powinno byc zabronione. rozumiem tez kawiarnie gdzie siedza mamy z dzieci osoby nie palace itd. ale np puby. moim zdaniem powinny byc wydzielone sale dla palacych i nie palacych. i pierwsza najwazniejsza rzecz to dobra klimatyzacja ktorej niestety w takich miejscach. brakuje. ulica. ehh to wogole juz dla mnie dziwna sprawa. z jednej strony dlaczego zabraniac. ale z drugiej strony nie raz zostalam przypalona petem idac przez zatloczona ulice. mysle ze zabraniajac czegos trzeba wymyslic jakas alternatywe. samochod? to moje auto nie panstwo zaplacilo tylko ja i mam prawo robic w nim co chce. to tak jakby zabronili mi palic w moim wlasnym mieszkaniu. trzeba sie zastanowic jak to zrobic zeby ani jedni alni drudzy nie byli dysryminowani. a glupie wypowiedzi ze palac powinien sam sobie placic za leki jak zachoruje na raka. nie wiem czy wiecie ale palenie papierosow nie ejst jedynym czynnikiem powodujacym raka pluc. znam i osoby ktore nie palily a zachorowaly. wiec zastanowcie sie najpierw co piszecie.

zgadzam się z autorką powyższej wypowiedzi - są ludzie, którzy w życiu nie palili, a zachorowali na raka płuc, więc to trochę ściema. Mówi się o dobrej diecie itp, ale bywa i to bardzo często, że nawet jak się dobrze odżywia, to i tak można na coś zachorować. A opinie, że leki dla palaczy nie powinny być refundowane, to dla mnie nieporozumienie. Ludzie, którzy tak mówią, mają najwyraźniej zero problemów. Skąd wiemy, co nas w życiu czeka?? Jesteśmy tak zajebiście pewni siebie, że nigdy nie zachorujemy?? A NFZ łaski nie robi, ludzie płacą wielkie pieniądze, by w się nimi zajmowano. Może alkoholikom też odebrać prawo do terapii?? Niech sobie pozdychają z przepicia i wyniszczenia organizmu?? :O

Gość palaczka1
rozumujac tak jak niektorzy powinno odebrac sie rowniez refundacje ludziom ktorzy zle sie odzywaili i zachorowali na nowotwory zoladka czy wrzody, ludziom ktorzy siedza duzo przed komputerem a zaczynaja coraz gorzej widziec, ludziom ktorzy uprawiali sex z przygodnymi partnerami i choruja na choroby weneryczne, itd duzo takich przykladow. jeszcze raz powtarzam caly problem polega na dojsciu do porozumienia. ale niestety nasz narod ma jakis problem z tym. i tylko pisoczy zamiast szukac jakiegos wyjscia. ludzie zycie sklada sie z kompromisow a nie obrazania innych ludzi. ale jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil. a swoja droga ja moge zgodzic sie na zakaz palenia w miejscach publicznych. pod warunkiem ze z ulic zniknie rowniez przemoc. bo sadze ze to wieksze zagrozenie niz palacze. ale niestety i to i to utopia,. beda ludzie ktorzy sie stosowac do tego nie beda.

Gość Samochody kopcą
ZAKAZAĆ jeżdzić - przecież muszą tylko jeżdzić ci z towarami ! A reszta pieszo ,rowerami,albo konno ! A takie samoloty ! To zabójcy naszych płuc i uszu !

to jest tak samo jak z piractwem komputerowym, drogowym:O ta sama zaleznosc.. Ktos kto bedzie chcial i tak zapali fajke, gdzie mu sie bedzie podobalo.. No nawet jezeli moi znajomi;) potrafia wypic piwo w parku, mimo ze nie wolno:o o czyms to swiadczy.. Czytalam troche http://wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=6850#more o tym calym problemie. No fakt, obostrzenia sa w roznych krajach, ale w tych wlasnie krajach rzad zajmuje sie tez innymi rzeczami, a nie samymi pierdolami!!!