Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnaca26

prosze o rade

Polecane posty

Gość pragnaca26

wiem ze moze jest to dziecinne ale juz tak pragniemy dzidzie ze powoli dostajemy hopla na tym punkcie ja juz wszedzie pytalam czytalam itp wszyscy maja na moje pytanie inna wersje (ludzie ksiazki gazety net lekarz) okres mialam 31.08 skonczyl mi sie juz 03.09 tez sie zdziwilam ze taki krotki kochalam sie z moim misiem 06.09 i 07.09 kiedy moge sprawdzic testem czy jestem w ciazy????czy musze dalej probowac i czakac az mi sie bedzie spoznial okres i dopiero test i lekarz??

poczytaj o testach- są takie, które wykrywają ciążę po 6 dniach od zapłodnienia- ale pamiętaj- zapłodnienie niekoniecznie musiało nastąpić w dzień seksu- dolicz żywotność plemników- 2 dni, a najlepiej zrobić w laboratorium z krwi- koszt ok 15zł

Gość anita 27
witam .czegos tu nie rozumiem.o ile wiem to dni plodne sa mniej wiecej od 11 do 15 dnia po miesiaczce .oczywiscie liczac juz od 1 dnia menstruacji.to jakim cudem ty chcialas zajsc w ciaze 3 lub 4 dni po.z moich obliczen to jak ci sie zaczal @ 31 .08 to masz dni plodne dopiero od 10.09-16.09.najdluzej i tak na oko.bo u kazdej kobiety jest inaczej ale mniejwiecej powinnas wiedziec. prosze wyjasnij mi to. pozdrawiam

Gość anita 27
ha ha ale namotalam sama siebie bym nie zrozumiala jakbym to czytala .hihi.mam nadzieje ze zakumasz

Gość tej euklz
Ja mam taka propozycje dla Ciebie. Naucz sie metody objawowo-termicznej i wtedynie bedziesz strzelac w ciemno. Pozdrawiam

wcale nie koniecznie dni [plodne sa miedzy 10-15 dniem cyklu ja poczellam dziecko zaraz ppo okresie 2 dniowym czyli w 5 dni cyklu!!!!!

Gość iwona26
ja zrobiłam test w 3 tygodnie po zakończeniu miesiączki i pokazał że jestem w ciąży lekarz to potwierdził kiedy byłam w 6 tygodniu

Gość przeraża mnie niewiedza
dziewczyno- a w jakim źródle przeczytałaś, że dni płodne oblicza się od pierwszego dnia okresu? Jest to błąd, który popełnia wiele młodych dziewczyn, które wiedzą, że gdzieś dzwoni, tylko nie wiedzą gdzie. Wszystko liczy się od końca cyklu!!!! 14- niepłodne- potem- od5 (dla pewności) do 7- płodne- potem reszta w zależności od długości cyklu jest liczbą ruchomą. -------------------------------------------------------------------------- okres... ruchoma- niepłodna.... 5-7płodne........14 niepłodne Tak to powinno wyglądać teoretycznie. Jest to najmniej pewna metoda ze znanych ludzkości. P.S. nie odbierz tego osobiście, nie chciałam Cię atakować, tylko przeraża mnie niewiedza wielu polskich kobiet.

Gość tej euklz
mnie tez przeraza niewiedza kobiet, ze nie znaja swojego organizmu... moze metoda obj-term nie jest pewna w pierwszej fazie cyklu, ale po owulacji gdy sa symptomy zblizajacej sie @ jest pewna. No ale nie o antykoncepcje tu chodzi a o cos wrecz przeciwnego....ja zaszlam w ciaze przy pierwszym cyklu staran wlasnie dzieki obserwacji swojego organizmu, gdyz moje cykle byly dosc nieregularne. pozdrawiam

Gość anita 27
sorki ale jak np .mozna liczyc dzien plodny od konca @.jesli ja np.ma 10 dniowa a czasami i dluzej @.i to nie jest moj wymysl tylko pisze to co przeczytalam w wielu ksiazkach i na wielu topikach.a o takich sposobach obliczania slysze pierwszy raz.a nawet jakby tak bylo to u niej tym bardziej nie bedzie ciazy. sorki ze w ten sposob .dla wyjasnienia nie atakuje ale naprawde po raz pierwszy spotykam sie z takim sposobem obliczania.

Gość jasne ze tak
oblicza sie od dnia 1 okresu czyli 1 dziec to 1 dzien cyklu!!!!!!!!

Gość tej euklz
anita, ale tak wlasnie jest, dlatego ze druga faza cyklu jest stala i trwa 14 dni. Ja np. mialam cykle nieregularne, czasami trwaly po 18 dni, czasami po 35. pozostalo mi jedynie obserwowanie organizmu - mierzenie temp i obserw. sluzu. no i musze ci powiedziec, ze wszystkie objawy zgadzalyu sie z tymi siazkowymi. Gdy pojawial sie sluz plodny, niedlugo potem wzrastala tempka i utrzymywala sie 14 dni podwyzszona a potem byl okres. czyli mniej wiecej 14 dni przed @ byl czas staran o dziecko.Jeden taki wykorzystalismy z sukcesem :D

Gość tej euklz
sory dziewczyny ale jestescie w bledzie, nie wyliczycie dni plodnych liczac od dnia miesiaczki, chyba ze macie cykle jak w zegarku, to wtedy odejmujecie 14 dni od pierwszego dnia kolejnej miesiaczki i wam wyjdzie kiedy mniej wiecej macie dni plodne. niech dowodem na to bedzie moja ciąża :D

Gość bez sensuuuuu
ja zaszlam w ciaze tydz po @to jak to policzyc?

Gość tej euklz
bo moze mialabys krotszy okres..... poza tym tydzien po okresie zes sie kochala z facetem a nie wiesz kiedy doszlo do zaplodnienia

Gość anita 27
wiesz tak naprawde obliczenia obliczeniami.kazda kobieta ma inny organizm i inne cykle .ciezko powiedziec.a tak jak mowisz najlepszym tego sposobem jest obserwowanie wlasnego ciala .czyli tem, i sluzu no oczywiscie czasami dochodzi do tego bol jajnikow.ja np.zaszlam z pierwsza ciaza wedlug moich obliczen.wiec mozemy dyskutowac do rana a i tak kazda kobieta jest indywidualna i sama musi wiedziec jak funkcjonuje jej organizm.

Gość przeraża mnie niewiedza
"anita 27" i "jasne ze tak"- wczytajcie się jeszcze raz w moją poprzednią wypowiedź i wypowiedź "tej euklz" jeszcze raz: stała jest tylko liczba dni niepłodnych na końcu okresu, czyli te 14, potem dni płodne natomiast ilość dni niepłodnych między okesem a dniami płodnymi jest różna w zależności od długości cyklu. Przykładowo, przy 28 dniowym cyklu: 28-14-7=7 dni niepłodnych, ale razem z miesiączką, przy 31 dniowym: 31-14-7=10- razem z miesiączką

Najlepiej jak skorzystasz z testów owulacyjnych. Są naprawdę bardzo skuteczne. Mi dzięki nim udało się z ciążą za drugim razem. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.