Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SKALLI

Czy w Polsce powinna być Policija dla zwierząt???????????

Polecane posty

Gość buumm
tak! jak najbardziej!!!!! raczej pogotowie dla zwierząt

Gość bite dziecko
najpierw musiałaby powstać specjalna służba (działająca efektywnie) do zwalczania przemocy w rodzinie i porzucaniu dizeci a potem do zwirzat moze??

Gość no a jak powinna być
no pewnie, ze tak. bo przemocą w rodzinie to "zwykła" policja powinna się zajmować. a tacy specjaliści od zwierząt, jak najbardziej powinni być. bo człowiek ma rozum(?) i jak mu źle, to moze innym powiedzieć lub uciec (o ile ma siłę) a taki stworek nikomu poskarżyc się nie moze, na tel. zaufania też zadzwonić nie może. wiec takie służby byłyby potrzebne!

Gość A PWWNIE
I POWINNA SUROWO KARAĆ PSEŁDO WŁAŚCICIELI TO MOŻE BY ZACZELI Z SZACUNKIEM TRAKTOWAĆ ZWIERZE

powinna być! Tyle jest maltretowanych zwierzaków... moja babcia ostatnio mi się popłakała, że widziała takiego strasznie wychudzonego psa uwiązanego, spytała właścicielkę czemu on taki zaniedbany - \"bo stary\"... normalnie jak czasami widzę jak się ludzie do zwierzaków odnoszą to aż mi się krew gotuje, właścicielom trzeba zafundować to samo, może by się opamiętali...

tak w ogóle, to mówisz pewnie o takiej policji jak pokazują chyba na Animal Planet...? Bo moim zdaniem to świetna sprawa, ale u nas oczywiście żadna policja by tak sprawnie nie działała, nie mówiąc o szybkich nakazach odebrania praw do zwierząt i szybkich wyroków karnych...

Gość LIONAAA
Są ludzie niemający uczuć nie rozumieją,że zwierze ma uczucia i że czasem tak jak ludzie ma gorsze lub lepsze dni,że czasem coś boli:koń ma ciągnąć wóz a pies zawsze być gotowy do zabawy

Gość a mówią że człowiek to świnia
a mi się wydaje że człowiekowi do świni dużo brakuje

Gość Smieszny
Do Amanta a jesteś maltretowany,że potrzebujesz ochrony?

\"pies potrzebuje uczuc\" no tak, jak bedziemy tak podchodzic do sprawy, to nawet psycholodzy dla psow to bedzie malo... pies potrzebuje sie dobrze nazrec i ew wyszalec, a nie uczucia. im wczesniej to pojmiecie, tym lepiej dla psow...:O

Gość jasne ze jest maltretowany
Jego stary co noc go gwałci analnie.

Gość Smieszny
Ja uważam że taka policja już od dawna powinna być,bo niema kto pomóc tym biednym zwierzakom,a policja może wejść na posesje lub do domu i sprawdzić czy są odpowiednie warunki

Gość Amant Wesz Czasów k.zapasow
mam pingle jak denka po takich winach, zeby zolte i wystajace niczym Mr. Ed, sram pod siebie i dlubam se w dupalu ...ogolnie jestem :classic_cool:

Gość a po co oddzielna policja
?? przeciez to samo moze robic policja i inne sluzby... wedlug was powinna ona wlazic komus do domu i kontrolowac stan zwierzat ??? ciekawa koncepcja.

Gość SKALLI
Leśne coś tam ty sama potrzebujesz psychologa i czym prędzej pojmiesz,że każda żywa istota ma uczucia tym lepiej

Gość jasne ze
powinna byc!!! ale nie ma:( a ja bym chciala zeby byla!!!

Gość a po co oddzielna policja
widac ze lesne to humanista pelna geba bez najmniejszego pojecia o biologii etologii ale nawet na filozofii niektorzy specjalizujacy sie w tym temacie by takiech bredni nie napisali :)

Gość SKALLI
A ja uważam,że Smieszny ma racje u podejżanych osób powinno sie kontrolować warunki w jakich przebywają zwierzęta

a po co oddzielna policja - pewnie ze tak, tylko mnie ani moich psow policja nie odwiedza, bo nie musi. kazdy kolejny pies zyje minimum 16 lat i jakos nie widze zeby byly \"smutne\", w przeciwienstwie do wszystkich tych popieprzonych wlascicieli, ktorzy traktuja swoje pieski jak maskotki. nie dostaja zadnej sztucznej karmy ani innych syfow, nie choruja, nie gloduja i sa szybsze niz zajace na ktore poluja. tyle w temacie. a jak chcesz pisac brednie o psich uczuciach, to poczytaj sobie jeszcze raz o dziewczynce na ukrainie, ktora zostala wychowana przez psy (skoro tak sie znasz na tematyce, to na pewno wiesz o czym mowie) i o tym jak sie panna zachowuje dzisiaj, kiedy ledwo nauczyli ja mowic... tak sie sklada, ze to do mnie ludzie przyjezdzaja ukladac swoje psy, a nie odwrotnie. ;)

Gość TERESA MAD
TAK TAK TAK :) Powinnna byc! Sama byc z chęcią w takiej sluzbie pracowala!! Sama mam starego psa - ponad 18 lat... moze i niektóre babcie płaczą na jego widok bo wyglada troche jak zombie - chociaz przewaznie to mnie opluwają slowami i wymyslają od sadystek - ALE uwierzci mi,ani chory nie jest ani nic go nie boli !! chodze z nim normalnie do weterynarza i co? kocham go i opiekuje sie nim.

Gość SKALLI
To,że daje moim psom dużo czułości to nie znaczy,że traktuje je jak zabawki,po prostu je KOCHAM.

po co oddzielna policja? po to że ta obecna swoich obowiązków nie wypełnia, a co jakby się im jeszcze dołożyło pracy? A tu chodzi o coś efektywnego, a nie o istnienie instytucji...