Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

problem z komputerem - proszę o pomoc

Polecane posty

Mam problem dotyczący komputera.. Uruchamia się zdecydowanie za wolno. Wiem, że mogę gdzieś odznaczyć te programy, których nie chcę w trakcie uruchamiania się komputera. Nie wiem jednak gdzie. Oraz inna sprawa. Mam mojego laptopa ponad rok. Ostatnio nie używałam go przez ok 2 tygodnie. Został zapakowany do walizki i czekał. Gdy go odpakowałam i włączyłam ponownie zaniepokoiła mnie paląca się lampka mówiąca o ładowniu baterii. Wiem, że ta lampka wcześniej się nie paliła - tylko wtedy gdy doładowywałam baterię. A teraz pali się non stop - na pasku zadań mam znaczek ładowania i jest napisane \"ładowanie (100%)\". A gdy sprawdzam stan naładowania baterii - widzę napis 99%. O co chodzi? Proszę o pomoc znawców komputerów.

Witam, jesli chodzi o pierwszy problem to: a) opcje \'uruchom przy starcie systemu\' (lub podobna) znajdziesz w ustawieniach wiekszosci zainstalowanych na Twoim komputerze programow - powinnas ja (je) odznaczyc b) konkretne miejsce, ktorego szukasz znajdziesz w nastepujacy sposob: kliknij START > Uruchom > wpisz \"msconfig\" > wcisnij ENTER > otworzy sie okienko - w nim wybierz zakladke \"Uruchamianie\" Bawiac sie znajdujacymi sie tam ustawieniami radze zachowac ostroznosc i odznaczac tylko te programy co do ktorych nie masz watpliwosci, ze nie sa potrzebne. Jesli chodzi o kwestie lampki to jak zachowuje sie ona gdy faktycznie podlaczysz ladowarke?

dziękuję - w spokoju przejrzę. Wiem, o które programy mi chodzi. Np. Mam zainstalowane oprogramowanie do skanera, który nie jest na stałe dołaczony do komputera a za każdym razem uruchamia mi się przy starcie i mówi, że nie widzi skanera:) i inne takie. Jeśli chodzi o baterię. Lampka ładowania baterii pali się na pomarańczowo, czyli na swój normalny kolor. Jeśli komputer jest kompletnie wyłączony, ale zasilanie zostawione to lampka nadal się pali (a nie powinna) - nawet po całej nocy. Jak wyłączę zasilanie (przy wyłączonym komputerze) to lampka oczywiście gaśnie. Jeśli chodzi o samo ładowanie baterii to normalnie lampka pali się na pomarańczowo, nic nie miga, nie ma nic dziwnego. Problem w tym, że ona pali się ciągle. Mam laptopa ASUS A3000.

Nie - nie małgosia:) Co do tej baterii to mnie po prostu dziwi, że ta lampka cały czas się świeci, skoro ja mam podłaczone zasilanie. A komputer pokazuje mi, że cały czas ładuje baterię. I to 100% i nadał ładowanie? Ale być może to juz kwestia tego rocznego użytkowania prawie non stop.