Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 corka i siostra

jestem dyskryminowana w domu, czarna owca w rodzinie

Polecane posty

Go艣膰 corka i siostra

moja siostra jest trakotwana lepiej. najpiekniejsza, najmadrzejsza. z jej zdaniem licza sie wszyscy, nikt zlego slowa jej nie powie. dostaje pieniadze na co chce, ja sie musze prosic. jest strasza tylko o rok. ja jestem gadula i smieszka i dlatego w domu mnie traktuja gorzej. co chwile slysze ze jestem glupia, idiotka, kretynka. tak bylo od malego, siostra uochane dziecko a ja jakis taki przyglup, od przedszkola tak bylo. mam tego dosyc :( dodam ze tylko ja robie cos w domu, sprzatam, zmywam gotuje. ona moze lezec. jak mowieze to niesprawiedliwe i ze ja wyrozniaja to slyze : nie pyskuj, widocznie jest lepsza jak ja wyrozniamy :O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 corka i siostra
:( moze jest ktos kto tez tak ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
23 lata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
a nie mozesz si臋 od nich wyprowadzi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
mieszkamy w warszawie i tam studiuje. nie dadza mi pieniedzy na wynajem, po studiach jak znajde prace bede mogla :( zreszta i tak mam niezle zryta psychike przez ten uklad

Udost臋pnij ten post

Bajke o Kopciuszku poczytaj;) A tak powa偶nie to masz ju偶 tyle lat, ze napewno nied艂ugo wyjdziesz z domu, b臋dziesz samodzielna i nie b臋dziesz zmuszona s艂ucha膰 tych bzdur:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
pisalas, ze rodzice daj膮 Wam pieni膮dze - nie bierz tej kasy! zar贸b sama, niech b臋dzie im 艂yso, ze Twoja siostra cho膰 starsza os nich bierze a Ty nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
wiem niedlugo bede mogla sie wyniesc, ale teraz jest wprost koszmarnie! na kazdym kroku mi pokazuja jakie ze mnie zero w porownaniu do mojej cudownej siostry. chcoiaz ona temu nie jest winna to jej zaczynam nienawidzic, jak mam czuc swoja wartosc i nie dac sie ludziom zdolowac jak zyje w takim domu w przeswiadczeniu o swojej "gorszosci"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
wiesz, to jest dobry pomysl :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
wog贸le to s膮 glupi ci Twoi starzy - wybacz mi jesli ci臋 urazilam-,bo sk艂贸caj膮 Was w ten spos贸b zar贸b kase i pokaz im, ze to nie Ty jestes pierdol膮:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
ja sobie zdaje sprawe ze cos z nimi jest nie tak, ale zrobili mi z mozgu gabke-- czesto mam poczucie winy ze nie jestem taka jak trzeba. moja siostra pnadto ma narzeczonego ja nie mam nikogo. moj tato stwierdzil ze nikogo sobie nie znajde bede stara panna. ma tez wizje ze nie znajde sobie pracy on bedzie musial mnie wicznie utrzymywac i bede cale zycie wolac o pare groszy :O tak wlasnie mam, nie zwariowac w takim domu to cud

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
dam ci rad臋: spytaj go po co to m贸wi? czy chce Ci臋 zdo艂owac? powiedz,z e jest Ci przykro, nie pyskuj mu tylko spokojnie wytkumacz m贸j tata nigdy by mi czegos takiego nie powiedzia艂 (choc zdarzylo mu si臋 nazwac mnie :glupi膮 dup膮" :D:D:D), to przykre o czym piszesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie by艂o podobnie
Ja starsza,siostra m艂odsza.ja 艣mieszka otoczona lud藕mi,ona samotnica/wz贸r cn贸t/ Nie przejmuj si臋,nic nie zmienisz,wiem to po sobie.Mam juz wnuki,艣wietnie sobie radz臋 w zyciu,ona wiecznie naburmuszona,nie ma przyjaci贸艂,bo uwa偶a,ze wszyscy musz膮 j膮 uwielbia膰,maz i dzieci j膮 olewj膮,a moi rodzice uzalaj膮 si臋 nad ni膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yhhh
Te偶 uwa偶am 偶e tego ju偶 nie zmieniesz, mo偶esz jedynie znosi膰 t膮 sytuacje dop贸ki sie nie wyprowdzisz. Ja mam ca艂kiem podobnie z tym 偶e moja siostra jest m艂odsza (20lat, ja 23) i rodzice mnie tak nie wyzywaj膮.. przykre to co si臋 u Ciebie dzieje.. Najbardziej mnie wkurza to 偶e to zawsze ode mnie czegos oczekuja a ona mo偶e le偶e膰 z dup膮 ca艂y dzie艅 i jest cacy.. Eh juz przesta艂am z tym walczy膰 bo nic nie zyskam, 偶yje my艣l膮 偶e nied艂ugo si臋 st膮d wyniose i ciekawe kto wtedy b臋dzie sprzata艂, robi艂 zakupy i gotowa艂.. mo偶e wtedy mnie doceni膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
przed chwila mialam wspaniala sytuacje: stalam przzed lustrem i ukladalam sobie wlosy na co moj ojciec kazal mi sie czyms zajac a nie pindrzyc sie. to mowie ze wieczorem wychodze a sa wakacje wiec odpoczywam. na to on: ty masz zawsze wakacje, idz cos zrob bo patrzec na ciebie nie moge. juz krzyczal. ale ja musze cos z wlosami zrobic, to moj tata: zamknij sie i idz do swojego pokoju. nigdy przenigdy nie uslyszalam podniesionego glosu wobec mojej siostry, zlego slowa. nigdy. zwariuje w tym domu. ale juz niedlugo niedlugo niedlugo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ___ona
co maj膮 znaczy膰 s艂owa "id藕, zr贸b co艣" i "ty zawsze masz wakacje" ? co on przez to rozumie? i dlaczego to m贸wi? czyli co mia艂abys zrobi膰? czego oczekiwa艂by?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
on tego nie mowi, on to wykrzykuje. szkoda gadac :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agrafeczka
chociaz jestem juz kobieta dojrzala , to jest u mnie tak samo. Od wielu lat wszystko robie dla swojej mamy. Tata juz umarl. Z poczatku zal mi jej bylo ze juz jest sama i tak jej pomagalam na kazdym kroku. Bylam na kazde jej zawolanie. Mieszkamy osobno. Nie przyszlo jej na mysl ze za takie poswiecenie moglaby mnie wspierac materialnie. Nie. Ona uwaza, ze mnie musi utrzymywac maz bo jestem mezatka. Wszystkie uskladane pieniadze z renty daje mojemu bratu mimo ze on i jego zona pracuje i dosc dobrze zarabiaja. Jesli zwroce jej na to uwage to jest wprost na mnie zla i mowi ze jak ja bede stara to zobacze jak to jest ciagle byc na lasce . ( ze niby u mnie jest na lasce). Ciagle te klotnie. Ledwo juz to wytrzymuje. Psychicznie jestem juz wykonczona. Maz uwaza ze moja matka mnie terroryzuje. Ona natomiast krzyczy ze jak ona umrze to bede miala wreszcie spokoj.!!! Itp. Mozna oszalec. Ani jej zostawic ani jej tak dalej pomagac. Koszmar :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do corka i siostra
odetnijcie si臋 od nich

Udost臋pnij ten post

do za艂o偶ycielki Postaraj si臋 wyprowadzi膰 z domu,ja tak zrobi艂am i w wieku 21 lat nie mieszka艂am ju偶 z rodzicami,fakt,ze wtedy 艂atwiej si臋 by艂o utrzyma膰 na studiach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
rodzice sobie nie zdaja chyba sprawy jak moga ranic. kiedys powiedzialam ojcu ze nigdy nie uslyszalam od niego dobrego slowa, na to on ze wie i ze nie uslysze go nigdy :( widac dzieci w mojej rodzinie dziela sie na lepsze i gorsze. moze ja nie jestem jego skoro tak mnie traktuje. mam nadzieje ze nie bede takim rodzicem. jak bylam w podstawowce i pomagal mi zrobic jakies zadanie z matematyki i nie rozumialam to sie wydarl ze jestem tepakiem i ze nadaje sie na sprzataczke, bo nie wierzy bym mogla byc kims. we mnie i w Tobie agrafeczko widac widza tylko to co zle, dobrego nie dostrzegaja :(

Udost臋pnij ten post

do agsfeczka Zacznij ja troch臋 odsuwac,nie musisz biec na kazde zawo艂anie. Ja tez jestem wdow膮 i nawet do g艂owy mi nie przysz艂o,zeby zawraca膰 g艂ow臋 mojemu dziecku-uwa偶am,ze to egoistyczne.Doros艂y cz艂owiek powinien sobie radzi膰 w ka偶dej sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 corka i siostra
musze sie odciac bo inaczej psychicznie tego nie wytrzymam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agrafeczka
...no wlasnie...ostanio zaczelam ja od siebie odsuwac i co ? obrobila mnie po calej rodzinie, jaka to ma niedobra corke !!! Znajoma prosila ja o wyslanie listu a ona mowi jej ze nie wie czy ja bede chciala isc na poczte po znaczek i wyslac ten list itd. :( kazdy juz chyba mysli ze jestem jakims potworem dla swojej matki...

Udost臋pnij ten post

do agrafeczka Nie przejmuj si臋 tym co m贸wi.Naucz si臋 odmawia膰,bo w ko艅cu rozwali Ci ma艂ze艅stwo-faceci d艂ugo nie wytrzymuj膮 wiecznej obecno艣ci mamusi. Pami臋taj,ze dop贸ki sama nie zaczniesz si臋 szanowa膰,inni nie bed膮 szanowa膰 Ciebie-naucz sie odmawia膰,z tego co piszesz Twoja matka nie jest kobieta wymagaj膮c膮 opieki,wi臋c niech zacznie 偶y膰 samodzielnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艁oooooo...
Ja tez nie mam sie za fajnie. Matka fanatyczka religijna jedynie, to na tematy biblijne gada. Bo偶eee.. nikt nie mo偶e u mnie w domu tego znie艣膰. Mam o dwa lata starszego brata. jest traktowany przez matk臋 lepiej, ni偶 ja. Peda艂 zasrany z niego jest. Klei sie do matki jak ma艂e dziecko. Nawet ojciec powiedzia艂 mi, 偶e on jest mamisynkiem. Nie mam z matk膮 wsp贸艂nych temat贸w. Nawet jak ze soba rozmawiamy to nie patrzy sie na mnie, poprostu mnie ignoruje :( Czasami wol臋 si臋 zaszy膰 w pokoju, usi膮艣膰 przy komputerze i najnormalniej popisac z lud藕mi, kt贸rych wog贸le nie znam. To lepsze ni偶 rozmowa z mam膮. Mi臋dzy czasie ona przychodzi, i zaczyna krytykowa膰 mnie. M贸wi, 偶e moje kole偶anki sa lepsze odemnie, 偶e maja r贸偶ne zainteresowania, 偶e sie ucz膮, pracuj膮, 偶yj膮 w zgodzie z rodzicami, 偶e ja to pewnie jestem satanistk膮 albo bior臋 narkotyki, bo si臋 zacz臋艂am odizolowywac od niej. Plaka膰 mi sie czasami chce. Nawet raz mi powiedzia艂a w szale z艂o艣ci, 偶e mnie na 艣wiecie nie mia艂o by膰, 偶e mnie juz nie chcia艂a bo za stara by艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agrafeczka
moja matka twierdzi ze nie umie byc sama ...opowiada jak to ciezko zyc samemu itp. wiec moje serce miekknie ..wiadomo to jest matka ! do => u mnie bylo podobnie piszesz " dop贸ki sama nie zaczniesz si臋 szanowa膰,inni nie bed膮 szanowa膰 Ciebie-" uwazasz ze skoro nie odmawiam tzn. ze sie nie szanuje ? trudno mi niektore relacje zrozumiec...czy ludzi z miekkim sercem nie mozna szanowac ?

Udost臋pnij ten post

do agrafeczka Jest po prostu takie powiedzenia Ja uwa偶am,ze dajesz si臋 wykorzystywa膰,niech matka znajdzie sobie jaki艣 znajomych,a nie wiecznie uzala si臋 nad sob膮. pisa艂am ;te偶 jestem wdow膮,ale jakos sama sobie organizuje zycie i nie wymagam od moich dzieci zainteresowania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zyj ...
widze po tych wszystkich wypowiedziach, ze sa rodzice, ktorzy nie akceptuja niektore dzieci takimi jakie one sa ! dla nich dziecko musi byc takie i takie. a jesli odbiega od normy tzn. ze jest do kitu. Trzeba wiec wg nich na nich narzekac i pokazac ze jestesmy niezadowoleni. do => Lo.... b. brzydko ze strony twojej matki ze tak do ciebie mowi..nawet w zlosci nie powinna...wszedzie sa granice. Ona dokladnie wie jaka chcialaby coreczke a ty taka nie jestes wiec cie nie akceptuje...to smutne...Twoja matka tobie wytyka bledy a wlasciwie to ona je robi a nie ty , niestety....wspolczuje ci ...naprawde :(

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋