Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Victoria*

śluc wywilny,dziecko nieochrzczone...kto kto popiera i praktykuje??

Polecane posty

Gość Victoria*

Zamieszczam na ogólnym forum,bo inne jakoś mi nie pasuje. bo gdzie? na macierzyństwie? wszak dziecko jest nie tylko matki,ale i ojca. na ślubach? tam tylko mowa o welonach i hucznych weselach........... Ja i mój partner jesteśmy razem 3 lata. ja nie wierząca,on wierzy,ale nie uznaje Kościoła=nie praktukuje,bo dla niego wiara nie polega na chodzeniu do kościoła ani spowiedzi... to czysta wiara w sercu. w związku z tym,nie zamierzamy brać ślubu w kościele.a :tylko: - jak to się głupio i niesprawiedliwie mawia - cywilny. naszych dizeci nie ochrzcimy. to byłby szczyt obłudy,szczególnie z mojej strony,skoro absolutnie nie wierzę. czy ktoś z was też ma takei zdanie i takie zamiary?? zapraszam osoby które się ze mną ZGADZAJĄ. pseudokatolikom (czyli 90% Polaków) mówię wstęp wzbroniony.

Gość Victoria*
w temacie miało być ślub cywilny

Gość FenOmenMEN
mnie to pierdoli...

Gość Victoria*
nikt????????????????????????????????????????????????

Gość a ja nie wierze ze
mahomet slyszal allaha wiec nie bede gadal po arabsku......... zastanow sie co napisalas raz jeszcze .......

Gość Victoria*
nie muszę się zastanawiać, bo napisałam tak,jak jest. to są nasze poglądy i szukam ludzi o podobnych.

wiktoria moja sytuacja jest troche inna ale popieram ciebie ja planuje slub jednostronny ja niewierzaca moj przyszly maz tak. dla mnie tez byloby obluda przysieganie skoro nie wierze.

Gość a ja nie wierze ze
chyba jednak nie........ skoro mama kosciol w glebokim..........to chyba nie mja potrzeby pisac o tym na forum ze nie bede bral udzialu w koscielnych szopkach ??? a moze nie jestes pewna ze dobrze robisz ??

Gość Victoria*
szukam ludzi o podobnych poglądach,czy wyraziłam się jasno? chcę,by wypowiedzieli sie,że myślą tak samo.tu tutaj wszak powszechne jetem tego pewna,oboje jesteśmy czego się tak czepiasz?

sa ludzie ktorzy nie lubia o tym mowic a sa ktorzy czuja taka potrzebe. i spoko nikomu nic do tego. pozdrawiam i chyba wiem o co ci chodzi.

Gość adka345
Przeczytaj jeszcze raz, co napisalas... "on wierzy,ale nie uznaje Kościoła=nie praktukuje,bo dla niego wiara nie polega na chodzeniu do kościoła ani spowiedzi... to czysta wiara w sercu"... To jest najlepsze... ;-) Nie bardzo wiem, w co on wierzy... ;-)

Gość a ja nie wierze ze
czepiam sie ? pewnie dlatego ze glupota mnie wkurza. tak jak bym ja pisal ze nie wierze w muzulmanskie brednie wiec nie nie bede spelnial rytulalow ich religii....... a jakie to ma znaczenie ??

Gość ja mam tak samo
dla księdza nie dam zarobić, dziecko chrzci się, aby potem było przypisane do Kościoła i dawało na tacę. A kiedyś chrzczono dorosłych, bo do huja jasnego dziecko może jak dorosnie powie matka, a pytałaś się mnie czy ja chcę byc chrzczony???? zresztą nie wiem po co te sluby kościelne i chrzesty, to ludzi wymysł i nie ma nic w spólnego z Bogiem!

Gość Victoria*
wierzy w siłę,którą jedni nazywają Bogiem,inni Buddą,inni Allahem,Jahwe...itd. i to bóstwo szanuje. wierzy w istnienie Jezusa,bo to jest udokumentowane.

Gość Victoria*
no włąśnie!! obrzędy nie mają nic wspólnego z wiarą!!!!!!!!!!

Gość a ja nie wierze ze
dla mnie ludzie zakladajacy takie topiki , tak sformulowane sa NIEPEWNI swego. ktos musi ich utwierdzic..... ja zaraz zaloze topik.........nie wierze w Sziwe wiec nie chce miec hinduistycznego pogrzebu

Gość adka345
jesli chrzest nie ma nic wspolnego z Bogiem, to po co Jezus bral chrzest?

Gość Victoria*
masz prawo mieć swoje zdanie.ale ja wiem lepiej od ciebie,co myślę i czego jestem pewna. a, jak już pisałam na samym początku,zapraszałam tutaj osoby PODZIELAJĄCE moje poglądy

Gość folinkaa
Głupota ludzka nie zna granic:O Chrzest nie ma nic wspólnego z Bogiem :O Widać, że niewiele macie wspólnego z wiarą bo Pismo św. jest wam obce:O

Ja też tak zamierzam. Dziecku dam sznasę wybrania, co chce wyznawać i czy coś w ogóle.

Gość a ja nie wierze ze
nie jestes pewna ze dobrze robicie i szukasz ludzi ktorzy ci beda przytakiwali ....... bo jak na razie nie dotarlo do mnie co mial na celu ten topik. nie lubie ksiezulkow to mam ich w d.......... a nie musze zakladac topikow ze nie bede bral slubu z ich udzialem hehehehe

Gość Victoria*
bo dla Jezuza chrzest miał związek z Bogiem i wiarą.są jednak ludzie,dla których nie ma.proste

Gość Victoria*
a w ogóle po co dyskutować z tymi z was,co tu się wtrącają... idźcie na mszę wieczorną lepiej kobiety,ktore też tak jak ja robicie - pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!

Gość adka345
a ty nie wierzysz w Jezusa? skoro to jest udokumentowane... czepiam sie, bo nie rozumiem, jaka jest roznica miedzy tobą a twoim mężem. na moj gust oboje jestescie niewierzący, wiec po co twoj mąż na siłe poprawia statystyke osob wierzących w tym kraju...........?

a ja nie wierze - co tak piłujesz temat ? szukanie ludzi o podobnych poglądach to nie przestępstwo.

Ślub jak ślub, ale ja bym dziecko ochrzciła, chociażby ze względu na późniejsze życie. Miałam sąsiadkę, która postąpiła tak jak ty i do dziś mam przed oczami łzy jej córki że ona nie pójdzie do komuni. I nie miało to związku z wirą lecz samym faktem że wszystkie dzieci idą w takich pięknych sukienkach a ona nie. Dla dziecka to wiele znaczyło. I wiele było sytuacji w życiu tego dziecka przykrych. Tak że lepiej oszczędzić takich przeżyć. A w końcu jak dorosnie to samo zdecyduje czy chce chodzic do kościoła czy nie.

A ja jestem wierząca i praktykująca ale na kościelny też się namówić nie dałam:)

Gość a ja nie wierze ze
a w ogóle po co dyskutować z tymi z was,co tu się wtrącają... idźcie na mszę wieczorną lepiej kobiety,ktore też tak jak ja robicie - pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!----------------hehehehe pewnie ze pozdrawiasz....tak samo glupie idiotki jak ty ;) kto ci powiedzial ze ja wierze w okolwiek poza nauka i wlasnymi silami osobo o niklej inteligencji :P

Gość hehehehe.......
A ja jestem wierząca i praktykująca ale na kościelny też się namówić nie dałam-------niezla prowokacja

A ja własnie chce uchronić dziecko przed myśleniem \" wszyscy idą w pięknych strojach\" - bo właśnie tym dla dziecka jest komunia - impreza, kiecka, kasa, prezenty. Głęboka wiara, nie ma co :) I mam ogromną nadzieję, że nauczy się, że nie należy robić czegoś tylko dlatego, że wszyscy tak robią ...