Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutny_czlowiek

Jestem sam, nie mam dziewczyny i dlatego jest mi smutno.

Polecane posty

Jak to nie wyłącznie? Ile miejsca w swoim życiu zostawiamy na przypadek? Niewiele i raczej nie w takich sprawach

tego się nie da zaplanować czy ustawić, a przypadek, czy przeznaczenie... jak zwał to zwał ale czy czasami to nie jest ręka Boga? że znaleźliśmy się w danym miejscu danej chwili i spotkaliśmy tą daną osobę? Ja w to wierzę ale oczywiście to jest tylko i wyłącznie mój pogląd :) Wg mnie wszystko jakoś tak się układa tak jakby było już zaplanowane :)

Gość Z_drzewa
Jeśli komuś pomoże nabrać poewności siebie, to niech się modli. Mieć takie plecy ;)

Gość Z_drzewa
Jeśli wierzysz w przeznaczenie, to może i tak.

Tylko jesli takie modlitwy okażą się nieskuteczne to będą \"ostatnim gwoździem do trumny\"

Gość Z_drzewa
wolna wola, nie musi mieć wiele wspólnego z tym, że Bóg może Ci podsunąć pomysł pójścia teraz do całonocnego i spotkania tam miłości Twego życia, Mariolki :D Wolna wola to robisz dobrze lub źle, tak ja to rozumiem. Zresztą co ja gadam, rozmawiają na tym topicu osoby samotne, to może sie poznają :P

Gość Z_drzewa
A gdzie mieszkacie, tam daleko od wrzących miast?

Wierzę w sens modlitwy tylko nie w takiej typowo materialnej sprawie. Równie dobrze można prosić o samochód i a nóż jakaś ciotka umrze i zostawi takowy w spadku.

Gość Z_drzewa
No proste, szukamy miłości. To może panie proszą panów i szybko smażą maile zachęcające :P A potem randki

jaka jest istota człowieka? po co żyjemy ? żeby mieć samochód, super ciuchy, czy żonę czy męża i dzieci ??

Gość Z_drzewa
co chcesz :P

Jesteśmu tu, bo zwyczajnie nie mamy nic lepszego do robienia w tej chwli. O, a dlaczego nie mozna tego porównać?

bo kobiety nigdy nie porównam do rzeczy materialnych, sorki ale jakoś mi to niepodobne...

Gość Z_drzewa
Niech Bóg Ci da, żebyś nigdy nie musiał porównać kobiety do rzeczy :)

To miłe, ale nie da się ukryć, że bliżej nam do rzeczy (w sensie istnienia ma się rozumieć) niż do, nie wiem, mądrości, dobrego wyboru, rozsądku,itp

Gość Z_drzewa
AaaGaaTaaa, AaaGaaTaaa napisz do kornika, bo chłopak czeka i usycha.

czyli nie chcesz być traktowana jak rzecz, więc jak? Cenimy siebie za mądrości rozsądek pomoc w dobrym wyborze... itd itp... jesteśmy ludzmi a nie przedmiotami i nie mozeby uprzedmiotawiać naszego życia i stosunku do innych...

Coś mnie źle rozumiałeś. Chodzi mi o to, że nie rozumiem jak można modlić się o rzeczy materialne, fizyczne, takie które można dotknąć. Dla mnie modlitwa może dotyczyc chociażby dobrego wyboru albo rozsądku czy mądrości. Oi i wszystko. Nie robię z ludzi przedmiotów

częściowo tak, ale jeśli poprosisz o dobrą przyszłość to kto wie co Cię czeka