Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

ile kaszki na 180ml, żeby pić z butli??

Polecane posty

Robię na noc mojemu synkowi kaszkę mleczno-ryżową ale zawsze jak rozrabiam z wodą to albo dosypuję, odlewam, dolewam!! Za chiny nie umiem mu zrobić taką akurat do picia przez smoczek, bo raz jest za gęsta a raz za wodnista ;( Poradzcie ile dawać tej kaszki??

ja na 180 ml ale mleka wsypuję 3 łyzeczki od mleka kleiku lub kaszki ryżowej i jest akurat to picia, więc myślę, że 4 łyżeczki kaszki mleczno-ryżowej spoko powinno starczyć, ja używam do tego smoczka aventu trójprzepływowego, bo ważny też jest smoczek.

Ja uzywam też trójprzepływowego z canpol babies i daję na trzy kreseczki. To dziś zrobię z 4 żyżeczkami i zobaczę;) Dzięki

ja od kilku miesiecy na 220 np dodaje 5 - 6 lyzeczek malych zwyklych , smoczek avent 3 przeplywowy na 3 ,ja niewiem,,,czy to trudno samemu wyczuc jak dziecko chce jesc?:O czy gesciejsza czy zadsza..?

Mojemu małemu daję gęściejszą ale mam problem w tym, że czasem mi się sypnie i jest za gęsta, potem musze dolewać wody i znów za rzadka.... Tu nie chodzi o to jak on lubi tylko jak zrobić daną konsystencję;) Małemu daję gęstą na III

Ja uzywam smoczka canpolu takiego z nacieciem nie z dziurkami - i na noc daje 240ml, 8 miarek mleka i 4-5 miarek kaszki (takie same jak do mleka :) Na 180 mleka dawalabym 3 kaszki, na wode to z 5 mysle luzik. A smoczek koniecznie z nacieciem, dziala duzo lepiej :)

Gość gość
Na 180 ml wody podaje dziecku 7 plaskich lyzeczek takich od mleka modyfikowanego,jest wtedy w sam raz do picia nie za gęste wiadomo ze w małym zoladeczku zaraz zgestnieje,a inaczej niż z butli kaszki jesc nie chce

Gość gość
Na 180 ml wody podaje dziecku 7 plaskich lyzeczek takich od mleka modyfikowanego,jest wtedy w sam raz do picia nie za gęste wiadomo ze w małym zoladeczku zaraz zgestnieje,a inaczej niż z butli kaszki jesc nie chce,podeje mu 2 razy dziennie jako 1 posiłek a później na samą noc w ten sposób przesypia mi 10 godzin

Gość gość
Po co dawać Masz je ze smoczka na noc? Bo nie rozumiem? Kaszke powinno sie dawać z miseczki łyżeczka.