Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verba74

odszedł po10 latach

Polecane posty

jak najszybciej złóż pozew o alimenty(rozprawa może byc zaocznie bez jaego udziału, tylko musisz taki wniosek napisać), trwa to bardzo szybko, do miesiąca powinnaś mieć wyrok z wyrokiem do komornika, jeżeli bedzie się uchylał od płacenia , obowiązek płącenia przechodzi na jego najbliższą rodzinę-rodzeństwo, rodzice powodzenia :)

Ludzie, co tak jeździcie po kobicie???? Ja rozumiem głupie nastoletnie laski, co sobie godzinę później wzięły tabletkę i inne półmózgowia, ale kobita ma konkretny i poważny problem. Nie macie rad, to przynajmniej jej nie dogryzajcie. Złóż pozew, jak tu Ci ktoś doradził. Obawiam sie, że najpewniejsza będzie jednak droga urzędowa, bo z tego co piszesz, wynika, że facetowi faktycznie odbiło. Możesz go co najwyżej brać na litość chorobą dzieci płaczących za tatusiem. Co mu innego zrobisz? Wchodzić na wojenną ścieżkę i podgrzewać złości nie ma co, bo będzie się uchylał od alimentów. To potrzeba strategii, psychologii i dyplomacji. I schowania emocji do kieszeni dla dobra sprawy i osiągnięcia celu. A jego matka, babcia tych dzieci, jego krewni? Co oni na to? Dziwna sytuacja. I przerażająca. Zawsze mną takie historie wstrząsają: oto przez 10 lat śpi się w jednym łóżku i żyje z kimś, kto okazuje się nagle obcym i wrogiem. To co w takim razie warta jest miłość. Szczerze mówiąc, jak czytam takie historie, myślę sobie - dzięki, Panie, że ja to już mam za sobą i wiodę uregulowane życie singla.

Gość verba74
alibi-dzieki.żeby było śmieszniej a może tragiczniej sam w dzieciństwie był w domu dziecka rodzice opuścili go.zarzekał się że nigdy w życiu,że rodzina,dzieci sa najważniejsze nie popełni błędu swoich rodziców.Az tu... A naprawdę był super mężem,ojcem złego słowa nie mogę powiedzieć,no ale co jest?boli...a od ludzi słyszę że mu nieżle się wiedzie no ale dlaczego zapomniał o dzieciach ?Oprucz mnie i dzieci i rodziny z mojej strony nie ma nikogo.naprawdę nie chcę żebrać od niego....

Sama nie narobiła, to po pierwsze. Po drugie, gdyby Twoi rodzice myśleli tak jak Ty nie było by tutaj Twoich beznadziejnych komentarzy.

Gość Zadzwoń do niego ...
i powiedz, że jak nie bedzie przysyłał alimentow na dzieci ktore nie maja co jeść, to bedziesz zmuszona wystapic do sądu i bedzie mial problem z wyjazdem za granicę i z praca, bo to bedzie wszystko zalatwiane sądownie i zgodnie z prawem, powiedz mu spokojnie i zdecydowanym glosem, bedzie wiedział, że to nie zarty. Poza tym postaraj się o prace dla siebie, weź taka jaka jest ... nie masz wyboru