Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

migotka82

wypowiedzenie

Polecane posty

Gość jasne że tak

właśnie nie jestem tego pewna bo znajomy mnie nastraszył ze będe musiałam po zawolnieniu wrócic i odpracowac

co to znaczy \"odpracować\"? Nie ma takiego pojęcia w prawie pracy, jesli idzie o chorobowe

boję się wrócic do pracy,bo powiedziałam pracodawcy zeby sobie szedł do sądu (pracuje w sklepie i ciągle wychodza manka) jak chce kolejne pieniądze odemnie uzyskac. Pracuje tam dwa lata i straciłam tam już 2,5tyś. dziękuje za taką pracę. jutro chcę wrócic tylko po to zeby dać wypowiedzenie i spowrotem na zwolnienie,ale boję się ze będe musiała to odrobić

aha,zapomniałam dodać ze ja nie poczuwam się do tego ze wychodzą takie manka,wskazałam konkretne osoby ale prezes nic nie zamierza z tym zrobic :(

Gość powinien
zainstalowac kamery a nie oczerniac Bogu ducha winne osoby :o takie to są uroki pracy z pieniędzmi czy towarem - za kradzieze 1 osoby wszyscy odpowiadają solidarnie :o

Jeśli podpisałaś odpowiedzialność materialną, to niestety, nic nie możesz zrobić, jesteś odpowiedzialna za manka w sklepie, ew. współodpowiedzialna. Możesz w sądzie próbować udowodnić, że to nie Ty spowodowalaś manko, ale jakie masz na to dowody?

wiem ze wszyscy jestesmu odp.za mienie,ale mam dość,zresztą mam dowody na te osoby,ale boję sie isc do sądu,wiec narazie się zwolnie,a jak pracodawca chce odzyskac kase niech idzie do sądu

Ewa jest taki punk w umowie ze jezeli wina zostanie udowodniona jednej lub kilku osobą(w tym przypadku kierownicy) oni muszą zapołacic. dododów za dużo nie mam ale chcę powołac swiadków zresztą sama niewiem bo sąd to bagno a ja nieweim czy chcę się w to pakowac

Miałam podobne sytuacje, tyle że nie w sklepie, ale ponieważ do sejfu gdzie były pieniądze miało dostęp wiele osób, więc nawet jeśli tylko ja podpisałam sie pod raportem kasowym nie brałam za niego odpowiedzialnosci, bo przy liczeniu mnie sie kasa zgadzała, a to że później nie była odpowiednio zabezpieczona to już nie moja wina. Także nigdy nikt ode mnie niczego nie wyegzekwował.

Gość gramatik
Na pewno możesz isć na chorobowe. Możesz też wykorzystać zaległy urlop, jeśli pracodawca się zgodzi (tutaj akurat nie musi). I jak będzie Ci wypłacał kasę za przepracowany okre, to musi Ci zapłacić za okres wypowiedzenie i chyba też za niewykorzystany urlop.