Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczonaW.

kto pracuje na POCZCIE ?? jakie wykształcenie??

Polecane posty

Gość zniesmaczonaW.

mnie zastanawia,jak to możliwe,że kobitka ze średnim wykształceniem jest naczelniczką poczty, podczas inne pracownice po studiach sprzedają znaczki w okienku??? jakie zasady tu rządzą??

Gość tak jak wszędzie
rządzi zasada odpowiednich pleców, czy jak kto woli plecaka

Gość zniesmaczonaW.

Gość 1wq
ja nie wiem zniesmaczona, na jakim świecie ty żyjesz, że takie idiotyczne pytania zadajesz...

Właśnie... doświadczenie... a nie tylko teoria zdobyta na studiach ;) Zresztą, o ile sie nie mylę, na studiach nie uczą \"bycia pocztowcem\" :D Poza tym kiedyś były inne kryteria - teraz nawet listonosz ma studia ;)

Gość zniesmaczonaW.
a mi nie chodzi o kiedyś tylko właśnie teraz i to nie chodzi o "bycie pocztowcem" bo naczelnik to chyba musi troszkę mieć w głowie choćby z dziedziny zarządzania, finansów, rachunkowości... Poza tym z tego co wiem, to aby awansować należy podnieść kwalifikację, jeśli ograniczają się one do średniego wykształcenia, a nie....

Gość Editca
a nie przyszło do głowy ,że ta pani już od lat tam pracuje i się na tym zna ? Zazdrościsz jej posady?

Kiedyś na poczcie nie wymagano nawet matury, a co dopiero studiów :D Te pani, abstrahując od ich wykształcenia, pracują tam pewnie przez wiele lat i nabyły ogromne doświadczenie. Osobna sprawą sa plecy :D Ale bez tego ponoć ani rusz ;)

Nie znam się na \"państwowych\" biznesach ( jeśli w ogóle isnieje coś takiego jak \"państwowy\" biznes ), ale jeśli to prawda, że aby pracować na poczcie potrzebne są skończone studia, to nie tyle świadczy to dobrze o poczcie, ale źle o poziomie studiów.

Gość zniesmaczonaW.
i tak jestem wkurzona, to świństwo, żebym ja po wyższej szkole prywatnej, gdzie musiałam płacić ciężkie pieniądze za naukę, teraz siedziała za okienkiem pocztowym :o idąc do pracy byłam przekonana, że mnie docenią a nie skreślą na starcie!! nie mówię, zęby od razu naczelnikiem mnie mianowali, ale kierownikiem, czemu nie??? a nie jakąs głupią babę ze średnim!!

Gość Editca
Bo ta głupia baba ze średnim , więcej rozumu od ciebie ma , a tym swoim papierkiem możesz sobie pupcie podetrzeć :P

Gość kisser
jesli po wyższej szkole prywatnej poszłaś robić karierę na poczcie, to potrzebujesz pomocy psychologa

Gość mykocytooz
ja pracuję na poczcie jako ta gąbka z tuszem w którą baba pocztowa wali z całej siły stemplem po całym dniu pracy jest trochę ogłuszony ale w sumie nie narzekam wykształcenie mam podstawowe, więc cieszę się że w ogóle coś mam

Gość ale lubisz
ja cię ta baba wali, co? ;) przyznaj się

Gość wg mnie pracownicy poczty
to ciołki niezaradne życiowo :D nikt normalny na poczcie pracować nie będzie, urzędasy

Gość zniesmaczonaW.
podszywaczom już podziękujemy ja na poczcie nie pracuję i nie zazdroszczę nikomu, bo mam to, czego potrzebuję... A ta Pani nie pracuje tam od lat, no chyba że zaczeła w podstawówce... tyle tylko,że ma mamusię na poczcie, ale czy to wystarczy? czy na prawdę tak jest?

Niestety na pocztę muszę chodzić kilka razy w tygodniu :o i za każdym razem wychodzę z pogłębioną alergią na PP. Pewnego razu \"pocztówka\" zapytała mnie czy Portugalia leży w Europie bo nie wie jakie ma znaczki nakleić :o ogólnie zawsze gdy do niej chodziłam to miała problem z geografią :o i u mnie miała ksywkę Portugalka :D A jedna "pocztówka" kazała jakiejś babce, która chciała wysłać list do Anglii, zmienić England na Anglia, bo wg niej nie ma czegoś takiego jak England :o

Gość zniesmaczonaW.
podciągam, wypowiedzcie się

POCZTA Polska chce aby wiekszośc pracowników miała wykształcenie wyższe. Wiem, ze w przypadku listonoszy to tak ma być, bo przysżły listonosz ma być inteligentny, oczytany, ma prowadzić miła rozmowę z osobami, którym wręcz listy. Mój kolega po studiach (matematyka) został listonoeszem... nie miał wyjścia.. trzeba było cos jesc.. przykre, ale prawdziwe :-(