Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorijj waseliwej

BIDET w łazience???

Polecane posty

azazella --> nie czytasz ze zrozumieniem ! Nie dla gości tylko dla siebie - by dla takiego kogos kto nie wie do czego słuzy bitet i nie ma go w domu, nie przyszło do głowy załatwić tam sojej potrzeby. By właśnie ręcznik i obok płyn do higieny intymnej dawał slad do myslenia ! A do ciebie goście przychodza jak do łaźni publicznej ??

Po pierwsze forum jest dla wszystkich :P Mogę się wypowiadać na każdym topiku :D Po drugie dla takich jak ty nie tylko bidet jest luksusem jak widzę :O Wolnośc słowa również :P Nie lubimy ludzi, którzy mają odmienne zdanie, prawda? Jak już napisałam - ponad 40 lat komunizmu zrobiło swoje :P

gorijj wez idz to swojego wychodka ( bo pewnie masz drewniany na ogródku ) i pieprznij sie głową o niego, to moze bedziesz madrzejszy... ty to sie tak znasz na sprawach budowlanych... trójnik do instalacji wodnej, plastikowe rurki + bidet i reczniczek...

Oczywiście, że przejaw snobizmu! Ja, zupełnie nie pojmuję, dlaczego ludzie mieszkający w domkach w ogóle mają ubikację w domu. Przecież można korzystać z wychodka na dworze. Po co srajtaśma i ręczniki papierowe? Przecież nada się wczorajsza Wyborcza i szmata. Oj, luksusy.

luksusem to może być wanna z hydomasazem czy ozonem ale nie bidet :O

Gość gorijj waseliwej
Katarina nie chodzi o twoje odmienne zdanie, tylko o nieznajomośc sprawy a wolność szanuę dlatego korzystam z mojej i wyrażam moją prośbę poza tym to chyba ciebie gryzie odmienne zdanie, bo ja zapytałem tylko o opinię, a ty kpisz sobie z mojego zdania, ja Twoje szanuję, jak każde...

jaki tam luksus i snobizm?:-oBidet to zupełnie NORMALNA rzecz w łazience,wprawdzie u siebie go nie mam ale jets on coraz częściej spotykany,w innych krajach to normalka;-)Będąc na wakacjach we Wloszech bidety były w każdej lazience,w każdym domku letniskowym,na każdym kempingu.U nich to tak zwykła,naturalna i powszechna rzecz jak umywalka:-PChyba jedynie w naszym kraju bidet budzi powszechne zdziwnienie i skojarzenia ze snobizmem:-P

Gość ehhhh.........
A może ktos się wprowadził do mieszkania, w którym już łazienka była wyposażona.....? To co wtedy? Wyrzucić ten bidet albo najlepiej nie używać- niech stoi i się kurzy! :D

Skoro więc montaż urządzeń wod.-kan. jest taki drogi, to wogóle zrezygnować z łazienek na rzecz \"sławojek\"? i tanio i zgodnie z naturą, nie ma to jak kontakt pośladków z surowym drewnem...

---> Filo Zofia Napisałaś wyraźnie, że masz przewieszony mały ręcznik przez bidet - dlatego zapytałam, czy goście po podmyciu się rózneż korzystają z tego ręcznika. Nie widzę niczego dziwnego w tym pytaniu, natomiast co do \"łaźni publicznej\", to oczywiste jest, że jeżeli gość chce skorzystać z toalety, to oczywiście może. Oczywiste jest również, że po wszystkim umyje ręce i skorzysta z ręcznika do tego przeznaczonego. A jeśli przyszłoby mu do głowy podmyć się w bidecie? Stąd moje pytanie o ręcznik. Nie chciałabym wcierać później w siebie cudzych bakterii. Nie zarzucaj mi więc czytania bez zrozumienia, bo moje pytanie było jak najbardziej logiczne. Nie rozumiem również, dlaczego tak się od razu jeżysz, jakbym Ci co najmniej zarzucała brak higieny.

Gość gorijj waseliwej
spierdalajcie w takim razie - kurwa zero zrozumienia

Gorijj jak rzecz służąca do higieny, kosztująca 300 zl, może być luksusem?? No luksus to moge jeszcze zrozumieć (bo jak ktoś zarabia 500 zł to pewnie i tak), ale snobizm????? Nie przesadzasz z tymi kosztami? Nie kpię - mnie to bawi :D

Gość gorijj waseliwej
mnie też, ale nie muszę tego od razu pokazywać, pokazywać że drwię z twojej opinii

Jej !! przecież bidet mam w łazience a nie w toalecie !!! wiec nikt się tam nie myje ! brak słow :o

Niektórzy mają wc w łazience. W poprzednim mieszkaniu miałam oddzielnie, teraz mam razem. Wydaje mi się, że bidet powinien być tam, gdzie sedes.

Gość gorijj waseliwej
ponury?? wręcz przeciwnie :-) nidawno zainstalowałem sobie bidet, spotkało się to z krytyką sąsiada, więc chcę wiedzieć.... a jakbym napisał "mam bidet" to zaraz odezwaliby się przeciwnicy zazdrośni, więc tak to zamaskowałem a to, co piszecie "o mnie" bawi bardzo

---> Filo Zofia A nie przyszło Ci do głowy, że niektórzy z nas nie mają osobnej ubikacji, tylko wszystko razem w łazience?? Nie zaznaczyłaś wyraźnie wczesniej, ze toaletę masz osobno, więc nie pokrzykuj tu teraz, ok? Zapytałam kulturalnie, oczekiwałam normalnej odpowiedzi, ale widocznie z niektórymi nie można w ten sposób rozmawiać. Ale nic to, może nie jestem po prostu przyzwyczajona, w końcu w moim domu wszyscy potrafią się ze sobą spokojnie komunikować.

Gość gorijj waseliwej
Mysterious taa? ja mam w dwuch pomieszczeniach po prysznicu i kibelku + w jednym bidecik

Gość gorijj waseliwej
nie o mnie, ja po prostu mam bujną wyobraźnię ;-)

---> Mysterious_Girl Uprzedziłaś mnie ze swoim spostrzeżeniem, masz rację, ze bidet powinien być tam gdzie sedes.

Gość gorijj waseliwej
azazella a jak ja mam dwa sedesy i jeden bidet, to co? niezgodne z prawem?

tak, słyszałam że jest to prawnie zakazane, ponoć powstał nowy urząd do tropienia tego typu spraw, więc strzeż się

Gość 40 lat komunizmu jednak
zrobiło swoje:-oDlaczego żyjemy w tak pojebanym kraju😭

Gość panbidet
ja tak z innej beczki - jak sie obsluguje ten nieszczesny bidet? bo 40 lat komuny zrobilo swoje... nie mam pojecia jak mialbym sie zachowac gdybym mial skorzystac z bidetu, czy to jest tylko dla kobiet czy mezczyzni tez korzystaja? i jak?